Støt

Genbrug er GULD

24.03.2015

©Martin Schubert
Fakta
  • 3.500 frivillige genbrugsmedarbejdere driver Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker landet over.
  • 28 af butikkerne modtager og sælger også møbler.
  • Genbrug er godt for miljøet – og for verdens fattigste.
  • Siden Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik åbnede i Aarhus i 1972, har genbrugsbutikkerne givet et overskud på over en halv milliard kroner til organisationens arbejde blandt verdens fattigste.

Der er sket meget, siden Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første genbrugsbutik i Aarhus tilbage i 1972.

Største overskud nogensinde

Det nyeste årsregnskab viser, at organisationens i alt 125 butikker landet over genererede et overskud på hele 22,1 mio. kroner sidste år. Overskuddet er det største nogensinde, og alle pengene går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattigste.

I Nordjylland var overskuddet på hele 2.154.000 kroner. Butikken i Hjørring bidrog med det største overskud på hele 500.000 kroner.

Tak til frivillige og kunder

”Vi er utrolig glade for det flotte resultat, og vi er rigtig stolte af vores 3.500 frivillige genbrugsmedarbejdere landet over. De gør et stort stykke arbejde for at få butikkerne til at give overskud, og deres engagement er uvurderligt for vores internationale arbejde,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen.

Hun retter samtidig en stor tak til de mange mennesker landet over, der lokalt bakker op om genbrugsbutikkerne.

”Uden de mange kunder og givere, der køber eller indleverer tøj og andre brugte effekter i butikkerne, kunne vores 3.500 frivillige slet ikke skabe den succes, genbrugsbutikkerne er,” siger hun.

Tøm skabet

Hvert år indleverer danskerne flere tons tøj og andre brugte ejendele til genbrugsbutikkerne. Og der er altid brug for mere.

Derfor opfordrer Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker i disse uger alle til at tømme skabet. Initiativet skal give de mange danskere, der enten er eller skal i gang med forårsklargøringen, mulighed for at komme af med deres brugte ejendele og samtidig støtte en god sag.
 
Find din lokale genbrugsbutik her.