Støt

Opret testamente

Giv liv

Læs mere
©

I dag lever vi sammen på mange forskellige måder. Nogle lever i ægteskab, andre ikke.

Et testamente sikrer, at ens arv bliver fordelt til de mennesker, man ønsker skal modtage værdierne og giver samtidig ro hos ens nærmeste, når man er gået bort.

Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens fattigste, hvis du vil overveje at betænke Folkekirkens Nødhjælp med en gave, når du skriver dit testamente. Enhver gave er med til at gøre en forskel for nødlidende mennesker.

Erik Norman Svendsen, Biskop og tidligere Rådsformand i Folkekirkens Nødhjælp

Mange mener, at dét at oprette et testamente kun er nødvendigt, hvis man har en større formue, men flere og flere oplever, at et testamente giver mulighed for at sende en sidste tanke til dem, der har haft betydning i livet.

Mange efterladte bliver glade for den omsorg, der ligger i at blive betænkt - uanset beløbets størrelse.

Vidste du at

Ønsker du at betænke velgørende organisationer i dit testamente, vil din gave være fritaget for den såkaldte boafgift, som ellers tilfalder staten.

Det er de penge, som hjælper, hvor mediernes kameraer ikke optager, og det er de penge, der hjælper de steder, hvor det er svært at få hjælpen ud. Ofte er det de bidrag, der sikrer, at vi kan hjælpe mennesker helt tilbage på fode.

Et testamente til fordel for Folkekirkens Nødhjælp er med til at sikre en bedre hverdag og fremtid for dem, som har mindst.  

Lad livet gå videre, når du er gået bort

De penge, Folkekirkens Nødhjælp modtager fra testamentariske gaver, danner grundlaget for vores arbejde med verdens fattigste.

Enhver gave til Folkekirkens Nødhjælp i et testamente er med til at gøre en forskel for verdens fattigste uanset størrelse.

Uforpligtende rådgivning 

Når beslutningen om at oprette et testamente er taget, er det en god idé at tale med en advokat om selve udarbejdelsen af papirerne.

Folkekirkens Nødhjælp har samarbejde med advokater over hele landet, der har erfaring i at hjælpe og rådgive i denne proces.

Vi formidler kontakten og betaler de udgifter, der måtte være ved udarbejdelsen - uforpligtende.

Vi vil være meget taknemmelige, hvis du vil overveje at betænke os med en gave, når du skriver dit testamente.

Kontakt os for yderligere information.

Folder om arv og testamente

Vi har udarbejdet en folder om muligheden for at oprette et testamente og støtte Folkekirkens Nødhjælp. Den kan bestilles via telefon eller e-mail, eller downloades herunder.

Folder om arv og testamente (337,43 kB)

Vi er med i Det Gode Testamente

31 velgørende organisationer har i fællesskab skabt Det Gode Testamente. Vi er gået sammen for at være bedre til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Læs mere om samarbejdet her.

Kontakt

Kirsten I Bronke 
[email protected]
33 18 77 25

Valgerdur Hvidt Larsen
[email protected]
33 18 77 83