Johanne Kohlmetz deler fantastiske upcycling-tips på sin Instagram

Geniale upcycling-tips fra fem influencere

Vil du sætte dit eget præg på genbrugsfund og lade kreativiteten løs? Så få gode tips og tricks hos de her fem vilde influencere.

© Johanne Kohlmetz

Der er mange muligheder for at dyrke upcycling og DIY (do-it-yourself). Det kan være alt fra at lave sin egen møbelpolish til at lave en taske af et gammelt tæppe.

Hvad er upcycling?

Upcycling er processen med at genbruge og repurpose ting, der ellers ville være blevet smidt ud, til noget nyt og brugbart. Formålet med upcycling er at øge værdien af de ting, der upcycles, enten ved at give dem en ny funktion eller ved at lave dem om til noget mere luksuriøst.

Laver du dine egne ting og upcycler, reducerer du dit miljøspild ved at e ting, der ellers ville være blevet smidt ud. Derudover er DIY og upcycling også en god måde at udfolde sin kreativitet, sætte et unikt præg på sin garderobe og lære nye færdigheder.

Mangler du en beklædningsgenstand? Så overvej, om du selv kan lave det eller upcycle noget, du finder i en genbrugsbutik, i stedet for at købe det splinternyt.

Vil du finde inspiration og vejledning til, hvordan og hvad du kan upcycle? Så har vi samlet fem fantastiske Instagram-profiler, som deler mønstre, vejledninger og inspiration til at upcycle dine genbrugsfund:

1. Johanne Kohlmetz

Elsker du kjoler i smukke blomstrede og farverige mønstre med et boheme-twist? Så er Svendborg-baserede Johanne Kohlmetz’ profil @johannekohlmetz lige noget for dig.

Johanne finder kjoler, duge, skjorter og andre stoftyper i genbrug, som hun upcycler til moderigtige favorit-items. Og du kan kopiere hendes kreationer! For Johanne deler glædeligt ud af tips og guides til at sy smukke tasker, jakker af quiltede tæpper og koordinerede outfits ud af genbrugsfund.

Bliver du rigtig glad for Johannes’ design, kan du også købe en af hendes sy-bøger – så har du med en enkel investering opskrifter til mange års upcycling.

Så afsted til din favorit-genbrugsbutik og find materialet til dit næste syprojekt i form af dynebetræk, lagner, genbrugsstof eller et stykke tøj, som kun skal justeres en smule.

Instagram: @johannekohlmetz

2. Maria Møller

Gode mønstre, som du kan bruge igen og igen til at sy dine yndlingskjoler, toppe og bukser, er guld værd, når det handler om upcycling. Og dem kan du finde på Maria Møllers profil @mariamollerdk.

Hos Maria Møller kan du eksempelvis finde mønstre til at sy herreskjorter om til forskellige fine skjorter – et oplagt projekt efter en tur i din lokale genbrugsbutik, som ofte bugner af herreskjorter.

Har du et mønster, du er glad for, kræver din næste kreation blot, at du finder et flot dynebetræk, gardin eller en stofrest i din genbrugsbutik. Maria Møller guider dig også i, hvordan du kan udsmykke dit tøj med broderier og tryk.

Instagram: @mariamollerdk

3. Carolina Agno

Har du gamle t-shirts og bluser liggende, som du ikke kan passe mere? Eller er der masser af den slags i din lokale genbrugsbutik? Så giver Carolina Agno med sin profil @kreagno et rigtigt godt bud på, hvordan du kan upcycle dem til de mest nuttede outfits.

I Agnos univers bliver den klassiske stribede Mads Nørregaard-trøje til et fuldt matchende babysæt og sengetøj bliver til kjoler, der matcher hendes søns outfits. Alt sammen fundet i genbrug ud fra lysten til at give gamle tekstiler ny værdi og funktion.

Følg hendes profil og bliv inspireret til upcycling for de mindste.

Instagram: @kreaagno

4. Katrine Ravndal

Synes du, at genbrugsbutikker kan byde på fund, der umiddelbart er svære at se værdien i? Katrine Ravndal, der står bag profilen @over.skyerne, har gjort det til sit varemærke at skabe luksuriøst udseende kreationer ud af selv de mest finurlige stoftyper og beklædningsgenstande.

Perler og sten bliver til smukke, moderne halskæder, trekantede striktørklæder bliver til one-shoulder-trøjer – og selv et badeværelsesforhæng kan få nyt liv i form af en kjole.

Vil du have tricks og vejledning til at bruge nogle af de oversete ting i genbrugsbutikkerne, så smut ind og følg Katrine Ravndal.

Instagram: @over.skyerne

5. Lykke Laura

Lykke Laura deler på sin profil @lykkelaurassyunivers meget mere end geniale sy-tips til dine upcycling-projekter.

Hos Lykke Laura finder du inspiration til at style og upcycle dine genbrugsfund på en cool og chic måde. Blandt andet eksperimenterer hun med tøjmaling og designer streetwear, som du kopiere med hendes omhyggelige guides.

Er du ny bag symaskinen, giver det også god mening at følge @lykkelaurassyunivers. Lykke Laura deler nemlig mange uundværlige hacks og tips til at komme i mål med et professionelt udseende upcycling-projekt.

Instagram: @lykkelaurassyunivers

Følg Folkekirkens Nødhjælp Genbrug på Instagram

Du kan følge Folkekirkens Nødhjælps Genbrug på @FKNgenbrug, hvor vi deler tips, vores dejlige kunders genbrugsfund og meget mere.

Skal vi dele dine fund og upcycling-kreationer? Så tag os: @FKNgenbrug #FKNgenbrug #FKNupcycling

Twitter LinkedIn Facebook