© Mette Lund Sørensen Stor samling af kvinder samlet til Women's Rights day i Indien

Rettigheder

Når folk kender deres rettigheder, kan de bedre bekæmpe ulighed. Derfor støtter Folkekirkens Nødhjælp aktivister, der gør en forskel og er med til at styrke demokratiet, kvinde- og minoritetsrettigheder og frie valg. Disse forkæmpere er med til at give andre undertrykte mennesker en stemme i verden.

Det gør vi

Vi uddanner undertrykte mennesker i deres rettigheder. Når man kender sine rettigheder, er det nemmere at bekæmpe ulighed.

Vi støtter derfor aktivister, der gør en forskel.

Aktivisterne er med til at styrke demokratiet, kvinde- og minoritetsrettigheder og frie valg. De holder myndighederne i ørerne, så der ikke bliver begået korruption. Og de giver andre udsatte mennesker en stemme i verden.


Vi tager udgangspunkt i det enkelte menneskes situation og arbejder med respekt for menneskers rettigheder og ligeværd. Vi engagerer folkelige og politiske kræfter og påvirker beslutningstagere for at forbedre forholdene for verdens fattigste.

Vi arbejder tæt sammen med kirkelige og andre partnere, ligesom vi eksperimenterer med alternative samarbejdsformer for at gøre den størst mulige forskel i verden.


Sådan hjælper vi også