© Yilmaz Polat Ung pige poserer med hænderne bag hovedet op ad blå mur. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp.

Gør en forskel - hver måned

Vær med til at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød

Vil du være med til sikre et tryggere liv for verdens mest udsatte familier? Vil du redde liv, når krige, sult og naturkatastrofer rammer? Så bliv fast støtte i Folkekirkens Nødhjælp.

For 150 kr. kan et barn i Kenya fx få mad og rent drikkevand i én måned. Men du bestemmer selv, hvor meget du vil hjælpe med. Hver en krone tæller! 

Tilmeld dig her


Sådan hjælper du

Du kan hver måned gøre en forskel for mennesker i nød. Din hjælp bliver brugt der, hvor behovet er størst.

Skolegang til piger

Du hjælper piger fra Sydsudan med at komme i skole, hvis de fx har været udsat for vold i hjemmet. Vi dækker udgifter til pigernes skole, skoleuniform, bøger og blyanter.

For 200 kr. kan et barn i Sydsudan få én måneds skolegang.

Pige på flugt fra Ukraine krammer sin bamse

Akut nødhjælp til børn på flugt

Du hjælper sårbare børn og deres familier, der er på flugt fra bombeangrebene i Ukraine. Her uddeler vi akut nødhjælp, rydder miner og finder husly. 

For 300 kr. kan et barn i Ukraine få akut nødhjælp i én måned.

Ung pige poserer med hænderne bag hovedet op ad blå mur. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp.

Mad og vand til sultne børn

Du hjælper udsatte familier i Kenya, der er ramt af tørke, sult og klimaforandringer. Her hjælper vi med at dyrke quinoa, som er fuld af næring og kan gro i tørkeramte områder. 

For 150 kr. kan et barn i Kenya få mad og vand i én måned.


Du får skattefradrag for dine donationer

Du kan få fradrag for donationer til velgørenhed på op til 17.700 kr. i 2023. 

Det betyder, at hvis du fx giver 200 kr. til vores arbejde, så koster det dig kun ca. 140 kr. – afhængig af, hvilken kommune du bor i. 

Oplys dit CPR-nummer når du tilmelder dig, så får du automatisk skattefradrag.

Nødhjælp kan se ud på mange måder

Folkekirkens Nødhjælp har over 100 års erfaring i at arbejde med mennesker i nød. Vi arbejder i 20 af verdens allerfattigste lande og hjælper mennesker, der er ramt af konflikter, katastrofer og ulighed. 

Vi favner alt fra akut nødhjælp til uddannelse og langsigtet udviklingshjælp. Alt sammen for at sikre, at mennesker kan stå på egne ben i fremtiden. Når du støtter vores arbejde, bliver du en del af denne indsats. Se her hvordan nødhjælp kan se ud på mange måder:


Har du spørgsmål?

Hvad går mine penge til, når jeg har en fast betalingsaftale med Folkekirkens Nødhjælp?

Dine penge går til vores arbejde rundt om i verden og hjælper der, hvor behovet er størst.

Vi har ikke øremærket dine penge til ét særligt projekt. De går altså til mange projekter, og du vil løbende høre om forskellige projekter, som du nu er med til at støtte.

Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

I Folkekirkens Nødhjælps regnskab kan du se, hvad dine penge helt generelt går til.

Hvordan kan jeg følge med i, hvad mine penge går til?

Vi sender dig løbende e-mails omkring forskellige projekter, som du nu er med til at støtte.

Hvis større katastrofer rammer, vil vi også spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen.

Du kan altid framelde dig e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvordan kan jeg give lidt mere om måneden til jeres arbejde?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens udsatte. Du kan enten give en engangsdonation på vores hjemmeside noedhjaelp.dk eller købe en gave fra vores gavekatalog – her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver.

Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.

Ønsker du at give ekstra i én særlig måned om året (fx i december) eller vil du øge din månedlige betaling til os?

Så tag fat i os på besked@dca.dk eller 3315 2800 og fortæl, at du ønsker at donere et højere beløb hver måned, eller at du ønsker en fast ekstra donation en gang om året.

Hvordan får jeg fradrag for mine donationer til Folkekirkens Nødhjælp?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog (www.givenged.dk).

Du kan få fradrag på helt op til 17.700 kr. om året, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT. Du behøver ikke selv at foretage dig noget.

Hvor længe løber mine faste betalingsaftale hos jer?

Det er helt op til dig at selv at vurdere, hvor længe du ønsker at være med. Jo længere du støtter, jo mere hjælper du verdens mest udsatte mod et tryggere liv.

Du kan altid framelde dig din betalingsaftale og i stedet donere efter dine egne ønsker og muligheder. Og du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Hvordan afmelder jeg mig min betalingsaftale?

Hvis du ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens mest sårbare med en fast donation, kan du altid framelde dig aftalen.

Det er helt OK, og du skal blot tage fat i os på besked@dca.dk eller +45 3315 2800 for at afmelde din støtte.

Kan min betalingsaftale blive dyrere?

Indimellem oplever vi, at priserne i udviklingslandene stiger så meget, at vi bliver nødt til at bruge flere danske kroner på at opnå samme effekt med vores hjælp. Er det tilfældet, kan vi komme i situationer, hvor vi hæver det faste donorbeløb med op til 10 kroner per måned. Det vil maksimalt ske én gang årligt.

Samtidig kan gebyrstigninger hos NETS og lign. betyde, at vi bliver nødt til at opkræve et gebyr hos dig for at få samme mulighed for at hjælpe verdens fattigste. Er dette tilfældet vil vi altid forsøge at få dig til at flytte din aftale til billigere betalingskanaler først.