© Antti Yrjönen Pige på flugt fra Ukraine krammer sin bamse

Støt fast og gør en forskel

Når du støtter Folkekirkens Nødhjælp med et månedligt bidrag, er du med til at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Bliv en del af en bevægelse, der både giver værdighed og håb, bekæmper ulighed og redder liv, når katastrofen rammer. 

Sammen sikrer vi, at hjælpen når frem til de mennesker, der har størst behov verden over. Mennesker, som har mistet alt i jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. Mennesker, der lever i frygt og usikkerhed pga. krigen i Ukraine. Og mennesker, som kæmper mod sult og klimakatastrofens ødelæggelser på Afrikas Horn. 

Du bestemmer selv, hvor meget du vil bidrage med. Hver en krone tæller! 

Gør en forskel – hver måned

Dit bidrag bliver brugt der, hvor der er mest behov for det.

"*" indikerer påkrævede felter

Du får automatisk skattefradrag, når du udfylder dit CPR-nummer
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sådan hjælper du

Se, hvordan dit bidrag er med til at gøre en forskel gennem tre eksempler på vores konkrete arbejde ude i verden.

Akut nødhjælp til ofrene for jordskælvet i tyrkiet og Syrien

Vi uddeler bl.a. mad, varme tæpper og et sikkert sted at bo til mennesker, der har mistet alt i jordskælvet i Tyrkiet og Syrien. 
 
Din hjælp sikrer, at vi kan rykke ud med akut nødhjælp, når katastrofen rammer.

© Antti Yrjönen
Familier på flugt i Ukraine får en håndsrækning

Vi hjælper mennesker, der har sat livet på spil, på flugt fra bombeangrebene i Ukraine. Vi er til stede i Ukraine med både uddeling af akut nødhjælp, juridisk bistand og minerydning. 
 
Det er du med til at sikre, når du giver et fast månedligt bidrag. 

Rabla Abdoo med sit barnebarn Sabaiftu, der står i indhegningen, hvor hendes geder plejede at bo. I Dawe Kachen distriktet i Bale-regionen i det sydlige Etiopien. Illustrsation til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling 2023. © Betina Garcia
Langsigtet udvikling i Etiopien

Klimaforandringer rammer hårdt i lande som Etiopien. Derfor hjælper vi lokalbefolk-ningen med at omstille sig ved f.eks. at dyrke quinoa, som er fuld af næring og kan gro i tørkeramte områder. 
 
Når du giver et månedligt bidrag, sikrer du, at vi kan give en bedre fremtid til mennesker i nød.

Hjælp hver måned

Du kan gøre en forskel

Dit bidrag går til at hjælpe de sultende og de sårbare. De fordrevne og de forfulgte. De undertrykte og de diskriminerede. Mennesker, som på grund af krig, katastrofer eller ulighed ikke har en stemme. 

Din hjælp kan give familier rent vand, mad og tag over hovedet. Den giver børn en chance i livet ved at sikre dem skolegang. Og den giver en stemme og håb til dem, der ellers ikke bliver hørt.  

For 200 kr. kan vi fx sikre mad til en mor og et barn i én måned i Syrien. Men det er helt op til dig, hvor meget du vil støtte med om måneden. Alle bidrag tæller i kampen for et værdigt liv.

Støt fast – gør en forskel

Du får skattefradrag for dine donationer

Når du indtaster dit CPR-nummer, når du tilmelder dig, får du automatisk et skattefradrag på 26 procent for din donation. 

Det betyder, at hvis du fx donerer 200 kr. til vores arbejde, så får du cirka 52 kr. i fradrag. 

Du kan samlet få fradrag for donationer til velgørenhed på op til 17.700 kr. i 2023. 

Nødhjælp kan se ud på mange måder

Folkekirkens Nødhjælp er en organisation med over 100 års erfaring i nødhjælpsindsatser og udviklingsarbejde. Vi arbejder i 19 lande med at hjælpe mennesker, der er ramt af konflikter, katastrofer og ulighed. 

Vi favner alt fra akut nødhjælp til udviklingsarbejde og uddannelse, der hjælper mennesker med at stå på egne ben i fremtiden. Når du støtter vores arbejde, bliver du en del af denne indsats. 

Hjælp hver måned


Har du spørgsmål?

Hvordan kan jeg følge med i, hvad mine penge går til?

Har du givet os dine kontaktoplysninger, vil vi løbende sende dig e-mails, sms eller breve omkring projekter, du er med til at støtte.

Hvis større katastrofer rammer, vil vi også kontakte dig og spørge, om du vil være med til at hjælpe ofrene for katastrofen. Du kan altid framelde dig kommunikation på e-mail, sms eller brev, hvis du ikke længere ønsker at høre fra os.

Hvordan kan jeg give lidt mere om måneden til jeres arbejde?

Får du ekstra plads i din økonomi, er det heldigvis let at donere mere til verdens fattigste. Du kan enten give en engangsdonation på vores hjemmeside noedhjaelp.dk eller købe en gave fra vores gavekatalog – her sælger vi alt fra geder til køkkenhaver.

Alle gaverne gavner direkte hos én af verdens fattigste familier.
Ønsker du at give ekstra i én særlig måned om året (fx i december) eller vil du øge din månedlige betaling til os?

Så kontakt os på kontakt@dca.dk eller 3315 2800 og fortæl, at du ønsker at donere et højere beløb hver måned, eller at du ønsker en fast ekstra donation en gang om året.

Hvad går mine penge til, når jeg har en fast betalingsaftale med Folkekirkens Nødhjælp?

Langt størstedelen af din støtte går direkte til mennesker i nød.

– Til at redde liv, når krig, klimaforandringer eller katastrofer rammer
– Til at opbygge robuste lokalsamfund uden sult, fattigdom og undertrykkelse
– Til at bekæmpe ekstrem ulighed, undertrykkelse og forskelsbehandling

Sammen med vores globale netværk ACT Alliance (Action by Churches Together) arbejder vi i mere end 140 lande – primært i Afrika, Mellemøsten og Asien. Din hjælp gør, at vi kan samarbejde med lokale partnere, udviklingsorganisationer og menneskerettighedsgrupper. På den måde sikrer vi, at hjælpen når ud til dem, der har allermest brug for den.

Hvordan får jeg fradrag for mine donationer til Folkekirkens Nødhjælp?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer til os, får du automatisk skattefradrag for de donationer, du giver til Folkekirkens Nødhjælp. Det gælder både for din månedlige eller årlige betaling, for dine ekstra donationer, og hvis du køber en gave fra vores gavekatalog (www.givenged.dk).

Du kan få fradrag på helt op til 17.700 kr. om året, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT. Du behøver ikke selv at foretage dig noget.

Hvor længe løber mine faste betalingsaftale hos jer?

Jo længere du støtter, jo mere hjælper du verdens fattigste mod et bedre liv. Men det er helt op til dig at selv at vurdere, hvor længe du ønsker at være med. Du kan altid framelde dig din betalingsaftale aftale om støtte og i stedet donere efter dine egne ønsker og muligheder. Og du skal vide, at vi sætter pris på hver eneste krone – også selv om det er mindre beløb, der doneres en gang imellem.

Kan min betalingsaftale blive dyrere?

Indimellem oplever vi, at priserne i udviklingslandene stiger så meget, at vi bliver nødt til at bruge flere danske kroner på at opnå samme effekt med vores hjælp. Er det tilfældet, kan vi komme i situationer, hvor vi hæver det faste donorbeløb med op til 10 kroner per måned. Det vil maksimalt ske én gang årligt.

Samtidig kan gebyrstigninger hos NETS og lign. betyde, at vi bliver nødt til at opkræve et gebyr hos dig for at få samme mulighed for at hjælpe verdens fattigste. Er dette tilfældet vil vi altid forsøge at få dig til at flytte din aftale til billigere betalingskanaler først.

Hvordan afmelder jeg mig min betalingsaftale?

Hvis du ikke længere har mulighed for at hjælpe verdens fattigste med en fast donation, kan du altid framelde dig aftalen.
Det er helt OK, og du skal blot kontakte os på besked@dca.dk eller +45 3315 2800 for at afmelde din støtte.