© Yilmaz Polat Ung pige poserer med hænderne bag hovedet op ad blå mur. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp.

Sådan får du skattefradrag

Få skattefradrag for op til 17.700 kr. i 2023 for dine donationer. Vi indberetter til SKAT, hvis vi kender dit CPR-nummer. Udfyld formularen – så får du helt automatisk fradrag.

Udfyld og få dit skattefradrag

"*" indikerer påkrævede felter

Indtast uden bindestreg. Eksempel: 0102931111
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

MobilePay: Sådan får du skattefradrag

Når du donerer via MobilePay, kan vi ikke efterfølgende se, at det er dig, der har doneret. Derfor kan vi heller ikke indberette din donation til SKAT – medmindre, du fortæller os, at det er dig, der har doneret.

Allerførst skal du sikre, at vi kender dit CPR-nummer. Derfor skal du udfylde formularen ovenfor, hvis du ikke allerede har gjort det.

Dernæst skal du finde din donation i MobilePay app’en. Klik ind under ”Aktiviteter” og klik ind på din donation. Klik herefter på ”Transaktionsoplysninger”, så din kvittering folder sig ud, og tag et billede af hele din kvittering – inklusive transaktions-id’et.

Billedet med din kvittering skal du nu sende til besked@dca.dk – så skal vi nok tage os af resten og sikre, at du får skattefradrag for din donation.


Spørgsmål og svar om skattefradrag

Kan jeg få skattefradrag for mine donationer?

Ja, du kan få skattefradrag for donationer til nødhjælpsorganisationer på op til 17.700 kr. i 2023. Det kræver blot, at vi kender dit CPR-nummer, så indberetter vi automatisk dine donationer til SKAT. Du kan nemlig ikke selv indberette donationer til SKAT og opnå fradrag.

Udfyld formularen ovenfor, så skal vi nok sikre, at du får skattefradrag.

Hvilke donationer kan jeg få skattefradrag for?

Du kan få skattefradrag for alle dine donationer op til samlet 17.700 i 2023 (17.200 kr. i 2022). Både når du donerer fast til os hver måned, og når du donerer et enkeltbidrag. Det gælder selvfølgelig også, hvis du donerer en ged eller en køkkenhave.

Du kan dog ikke få fradrag for kontingenter og varekøb fra fx Wefood eller vores genbrugsbutikker.

Hvor meget kan jeg få i fradrag?

Du kan få fradrag for donationer på op til 17.700 kr. i 2023. Det betyder, at hvis du fx donerer 100 kr., så får du ca. 30 kr. i fradrag, og din reelle udgift til donationen er på 70 kr.

Kan jeg selv indberette til SKAT?

Nej, det kan du ikke. Det er kun den organisation, som du har doneret til, der kan indberette dine donationer til SKAT. Derfor er det meget vigtigt, at du fortæller dit CPR-nummer til os, så vi kan sikre, at du får skattefradrag.

Kan jeg få fradrag for MobilePay-donationer?

Ja, det kan du godt. Men da vi ikke kan se, hvem der står bag en MobilePay donation, skal du give os lidt flere oplysninger – blandt andet det transaktionsID, der var ved din donation. Læs mere om fradrag for MobilePay donationer

Kan jeg få fradrag som virksomhed?

Ja, virksomheder kan også få fradrag på op til 17.700 kr. af deres donationer. Vi skal kende til virksomhedens CVR-nummer, for at indberette donationer til SKAT, og dermed sikre, at virksomheden får fradrag. Du kan oplyse os virksomhedens CVR-nummer på besked@dca.dk.

Hvad er reglerne, hvis jeg opretter et gavebrev?

Et gavebrev er en donation, du tegner for 10 år ad gangen. Du bestemmer selv, hvor meget du vil donere årligt – den samlede årsydelse skal bare være på mindst 500 kr. Gavebrevsaftaler er fuldt fradragsberettigede, også selv om du donerer over 17.700 kr. årligt.

Hvordan passer I på mine personlige data?

Når du fortæller os dit CPR-nummer i formularen ovenfor, så bliver data sendt krypteret til vores database, og vi behandler det helt fortroligt.


Vil du gøre en forskel for mennesker i nød?