© Sala Lewis Kenyanske børn i skoleuniform står i rundkreds med hinanden i hånden - Folkekirkens Nødhjælp

Transparens og regnskab

Det gik pengene til i 2021

Folkekirkens Nødhjælp i 100 år

Folkekirkens Nødhjælp kunne i 2022 fejre 100-års jubilæum som den ældste nødhjælpsorganisation med danske rødder.

På 100 år er vi vokset fra en frivillig mission til en global organisation. Som vores årsrapport for 2021 viser, så har der aldrig været større efterspørgsel efter vores internationale indsatser og vores engagementsarbejde i Danmark. I 2021 hjalp vi mere end 5 millioner mennesker i nød.

Folkekirkens Nødhjælp omsatte i 2021 for 917,9 mio. kr. på internationale indsatser og i Danmark. Vores rettigheds- og partnerskabsbaserede tilgang til at hjælpe mennesker i nød er bredt efterspurgt blandt donorer og samarbejdspartnere.

I 2021 lå vores administrationsomkostningsprocent på 4,4 %.

Hvor gik pengene hen?

Hvad gik pengene til?

Folkekirkens Nødhjælps internationale indsatser for at redde liv, opbygge robuste samfund og bekæmpe ekstrem ulighed udspiller sig i en stadig mere vanskelig verden.

Historisk set har vi været gode til at navigere i forandringer, og er blevet belønnet for det af danske og internationale donorer. Det har været muligt på grund af dedikerede medarbejdere og et stærkt forankret bagland. Det er ikke et i mål i sig selv for Folkekirkens Nødhjælp at vokse. Men der er en stigende efterspørgsel efter vores hjælp i en stadig mere kompleks verden.

Årets resultat

Årets resultat for regnskabsåret 2021 udgør 15,4 mio. kr. Det positive resultat udgøres primært af større indtægter fra institutionelle donorer og højere administrationsbidrag, samt færre egenfinansierede driftsudgifter end forventet. Årets resultat tilføres egenkapitalen som 31. december 2021 herefter udgør 150,6 mio. kr., og som bidrager til at øge den økonomiske robusthed.

Læs mere: Folkekirkens Nødhjælps årsrapport 2021

Ung pige poserer med hænderne bag hovedet op ad blå mur. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp. © Yilmaz Polat
Sådan bruger vi din støtte

Se et udpluk af vores resultater, og læs om Folkekirkens Nødhjælps effekt og globale indsats for verdens fattigste familier.

Se årets resultater
Birgitte Qvist-Sørensen gennemlæser dokumenter © Sofia Wraber
Årsrapport

Læs ledelsesberetningen og Folkekirkens Nødhjælps årsrapport for 2021, og få styr på økonomien bag nødhjælpen.

Download årsrapport
10-årige Brenda Atwijukire står ved siden af et af træerne, der blev plantet på hendes skole © Jijumba Martin
Støt Folkekirkens Nødhjælp

Vær med til at hjælpe millioner af mennesker hvert år i de dele af verden, der har størst gavn af din hjælp.

Hjælp nu

Indsamlingsmåde

Organisationens indsamlinger foregår via hjemmesiden www.noedhjaelp.dk, Facebook, SMS, Direct Mail, MobilePay, opstilling af indsamlingsbøsser, indstik i aviser og blade, velgørenhedsbeløb med indsamling via egenindsamling, øvrige egen-indsamlinger via, iRaiser, direct respons TV, udsendelse af girokort, bankoverførsler, 90-numre samt MobilePay til Danmarks Indsamlingen.

Derudover foretages indsamling ved salg af bæredygtig el, hvor kunderne donerer 10 kr. om måneden til Folkekirkens Nødhjælp, salg af varer til virksomheder via Buy Aid, der støtter Folkekirkens Nødhjælp ved at donere 10% af omsætningen på salg af udvalgte varer. Annoncering og indsamling via sociale medier samt kontakt til virksomheder.

Få det fulde overblik: Hvor kom pengene fra?



(Journalnummer: 14-921-00047).

Lønninger

I Folkekirkens Nødhjælp følger vi helt overordnet overenskomsterne på Statens område i forhold til fastsættelse af løn- og arbejdsvilkår.
 
Generalsekretæren i Folkekirkens Nødhjælp havde i 2021 en månedsløn på 92.291,39 kr. eksl. pension. Pension udgør 12,17 pct. Den samlede månedsløn er i alt inkl. pension 103.523,25 kr.


Kontakt

Økonomidirektør
Jakob Dyhr Zangenberg
Mobil: +45 3318 7742

Sådan arbejder Folkekirkens Nødhjælp