Sorteringsfrivillig sorterer tøj i hvide sække

Sorteringsfrivillig

Klima, kvalitet og det særlige tøj er i fokus

Folkekirkens Nødhjælp modtager mange tons tøj i vores tøjcontainere, der er placeret på udvalgte steder over hele landet. En del af det tøj bliver sorteret af frivillige og solgt i vores butikker.

Målet er at imødekomme kundernes øgede krav om kvalitet og bæredygtighed. Det er kunder, der leder efter kvalitet eller klimabevidste kunder med fokus på ressourceforbruget, som ønsker at skille sig ud med sin tøjstil. 

Hvordan foregår det?

Vi har sorteringshold på fire personer både i dag- og aftentimerne. Du vil blive oplært i sorteringen og få den vejledning, du har brug for. Det ligger os meget på sinde, at det både er sjovt og givende at være frivillig hos os, udover at man gør en kæmpe forskel for verdens fattigste.

Sorteringscenteret ligger på Gunnar Clausensvej 26 A, Viby J. Der er parkering lige ved døren og gode muligheder for offentlig transport.

Tøjet bliver solgt i Folkekirkens Nødhjælps Genbrugs- og Wefoodbutikker, og overskuddet går til vores arbejde for verdens fattigste.

Se, hvordan vi hjælper mennesker i yderste nød


Vær med til at spotte genbrugsguldet

Vil du være med?

Måske er du:

  • Gået på efterløn eller pension og vil gerne stadig gøre en positiv forskel i et givende fællesskab – det kan endda være, at du tidligere arbejdet i tøjbranchen.
  • Studerende eller på arbejde om dagen, men i stedet for at gå til skak, kor eller sport en aften om ugen, vil du bruge timer på at gøre en klimaforskel eller få erfaring på dit CV.
  • Ansat i aften- eller weekendvagter, er vild med genbrug og vil bruge nogle dagtimer på en god sag.

Bliv sorteringsfrivillig

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Kontakt

Har du spørgsmål?

Kontakt coordinator Vibeke Bruun på vimb@dca.dk eller telefon 5060 2031.


Bliv klogere på genbrug og bæredygtighed

Kvinde handler en kjole i en genbrugsbutik © Martin Schubert
Genbrug: Sådan fungerer det

Hvert år har vores genbrugsbutikker et overskud på 25 millioner kroner, som bliver sendt videre til vores arbejde til gavn for mennesker i nød i verdens fattigste lande.

Se, hvordan det virker
Kvinde, der handler i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker © Folkekirkens Nødhjælp
Bliv genbrugsfrivillig

Tekstilindustrien og vores enorme forbrug af tøj, er en kæmpe belastning for klimaet. Men du kan blive en del af løsningen! Og så er det endda hyggeligt.

Læs om at være frivillig
Kvinde går med stok på en udtørret og krakeleret vej © Mikkel Østergaard
Klimakrisen: Du kan hjælpe

Ved at handle genbrug i en vores genbrugsbutikker er du med til at lette presset på klimaet. Overskuddet går til dem, der hver dag kæmper med konsekvenserne af klimaforandringerne.

Læs om klimakrisen