Støt

Genbrug

Vi klæder verdens fattigste på til livet

Find genbrugsbutik Bliv frivillig

Vi følger sundhedsmyndighederne og holder lukket til og med d. 7/2 2021. 

Vi henviser til at man IKKE stiller donationer foran butikkerne, men finder nærmeste container eller venter til vi åbner igen. 

På forhånd tak.

Find din nærmeste container 

Alle – på tværs af generationer - finder smart og billigt tøj i vores genbrugsbutikker, der byder på gode fund til både hverdag og fest.
I butikkerne finder du det hele. Ud over tøj, sko og andet tilbehør har de ofte nips, ting og bøger på hylderne. Vi har også flere butikker, der sælger brugte møbler.

BEGRÆNSET PERIODE: Få en unik plakat

Anders Morgenthaler er den tegnende halvdel af duoen bag den kendte tegneserie Wulffmorgenthaler. Og lige nu har du muligheden for at få en unik plakat, som han har designet. Fra 19. oktober får du en plakat med hver gang du handler i en af vores genbrugsbutikker.

Så besøg din lokale genbrugsbutik, gør et kup, få pyntet dine vægge og drop tøjspild - for klimaets skyld.

Men skynd dig! Plakaten uddeles kun så længe lager haves.

Find din lokale genbrugsbutik

Anders Morgenthalers tøjspildspyramide

Bliv frivillig

Som frivillig får du gode kolleger, et fantastisk lokalt netværk, møder nye mennesker og gør en forskel for verdens fattigste.

Køb tøj og sko

I butikkerne finder du det hele. Ud over tøj, sko og andet tilbehør har de ofte nips, ting og bøger på hylderne. Flere butikker sælger også brugte møbler.

Giv dit tøj videre

Vi tager hjertens gerne mod dit aflagte tøj. Og du må meget gerne benytte vores tøjcontainere til donationer af rent og pænt tøj.

I Folkekirkens Nødhjælp passer vi godt på hinanden

Og derfor tager vi de nødvendige corona-hensyn i alle vores butikker. Du finder både håndsprit, kø-markeringer og plexiglasplader, der skærmer personalet. 

Find din lokale butik

Har du spørgsmål vedr. butikkerne eller vores genbrugsarbejde i almindelighed, er du velkommen til at kontakte os på [email protected] eller ringe til 3315 2800, hvor vi vil hjælpe dig videre.

1
2

Indlevering: Du kan aflevere dit tøj i enten vores butikker eller containere.

3

Sortering: Vi sorterer det indleverede tøj i to kategorier. Én til genbrugsbutikkerne og én til udenlandske opkøbere.

4

Butikkerne: Mest muligt tøj bliver solgt i genbrugsbutikkerne.

5

Opkøberne: Det tøj, der ikke kan sælges i butikkerne, bliver solgt til tøjopkøbere. De sælger tøjet i udlandet eller genanvender materialet til at lave nye produkter.

6

Hjælp: Tøjsalget giver et årligt overskud på 25 millioner kroner, som går til at hjælpe verdens fattigste.

Genbrug skaber overskud til mennesker i nød
Vi åbnede den første genbrugsbutik i Danmark i 1972. Siden er det gået stærkt, og antallet af genbrugsbutikker er nu oppe på 116. Det årlige overskud på 25 millioner kroner bliver sendt videre til vores arbejde til gavn for mennesker i nød i verdens fattigste lande.

Klimaforandringerne og mere bæredygtigt forbrug
Danskere køber i gennemsnit årligt 16 kilo tøj og sko. Gennem vores arbejde ude i verden ser vi tydeligt effekterne af klimaforandringerne. I stedet for at smide tøj og sko ud, kan du med fordel aflevere det i den nærmeste genbrugsbutik eller container. På den måde er du med til at skåne miljøet, samtidig med presset på kloden reduceres.

Gør unikke fund i genbrugsbutikkerne
Alle – på tværs af generationer - finder gode og billige fund i vores genbrugsbutikker. Ud over tøj, sko og tilbehør er der også ting til hjemmet. Udvalgte butikker sælger også brugte møbler.

Fællesskab og engagement i og omkring butikkerne
Genbrugsarbejdet drives af 3.600 frivillige. Fællesskabet er værdifuldt, og det kan mærkes i butikkerne. Relationerne er lange, båndene tætte - og der er altid plads til en mere i vores genbrugsbutikker. Så kom forbi til en kop kaffe og se, om arbejde i en af vores butikker over hele landet kunne være noget for dig. 

Kontakt

Her finder du kontaktinformationer til de medarbejdere, der er ansvarlige for vores genbrugsarbejde.

Du kan også følge os på facebook her

Genbrugsbutikken i Sydhavnen