Støt

Genbrug

Vi klæder verdens fattigste på til livet

Bliv frivillig Find genbrugsbutik

Alle – på tværs af generationer - finder smart og billigt tøj i vores genbrugsbutikker, der byder på gode fund til både hverdag og fest.

I butikkerne finder du det hele. Ud over tøj, sko og andet tilbehør har de ofte nips, ting og bøger på hylderne. Vi har også flere butikker, der sælger brugte møbler.

1
2

Indlevering: Du kan aflevere dit tøj i enten vores butikker eller containere.

3

Sortering: Vi sorterer det indleverede tøj i to kategorier. Én til genbrugsbutikkerne og én til udenlandske opkøbere.

4

Butikkerne: Mest muligt tøj bliver solgt i genbrugsbutikkerne.

5

Opkøberne: Det tøj, der ikke kan sælges i butikkerne, bliver solgt til tøjopkøbere. De sælger tøjet i udlandet eller genanvender materialet til at lave nye produkter.

6

Hjælp: Tøjsalget giver et årligt overskud på 25 millioner kroner, som går til at hjælpe verdens fattigste.

Genbrug klæder verdens fattigste på til livet
Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første genbrugsbutik i Danmark i 1972. Siden er det gået stærkt, og antallet af genbrugsbutikker er nu oppe på 116. Det årlige overskud på 25 millioner kroner bliver sendt videre til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt omkring i verden. 

Genbrug = bæredygtigt forbrug
Danskere køber i gennemsnit årligt 16 kilo tøj og sko. Gennem vores arbejde ude i verden ser vi effekterne af klimaforandringerne.
I stedet for at smide tøj og sko ud, kan du med fordel aflevere det i den nærmeste genbrugsbutik eller container. På den måde er du med til at skåne miljøet.

Gør et godt køb
Alle – på tværs af generationer - finder gode og billige fund i vores genbrugsbutikker. Ud over tøj, sko og tilbehør er der også ting til hjemmet. Udvalgte butikker sælger også brugte møbler.

Se også: Giv en ged - julegaver med mening!

Fællesskab og engagement 
Genbrugsarbejdet drives af 3.600 frivillige. Fællesskabet er værdifuldt, og det kan mærkes i butikkerne. Relationerne er lange, båndene tætte - og der er altid plads til en mere i vores genbrugsbutikker. Så kom forbi, og vær en del af sammenholdet.

Kontakt

Her finder du kontaktinformationer til de medarbejdere, der er ansvarlige for vores genbrugsarbejde.

Du kan også følge os på facebook her

Genbrugsbutikken i Sydhavnen