Genbrug

Genbrug er GULD

Folkekirkens Nødhjælp har 124 genbrugsbutikker landet over, der drives af 3.500 frivillige.

Hver dansker køber årligt 16 kg tøj, og en stor del af det kommer butikkerne og vores kunder til gavn.

Overskuddet går til arbejdet for verdens fattigste. Det nytter – butikkerne sender årligt over 20 millioner kr. videre.

 

Genbrug gavner

Man praler ikke med, at man har købt en ny skål i Inspiration. Men man siger gerne: "Se, den her fandt jeg på et loppemarked, er den ikke sjov?"

Søren Askegaard, professor ved Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet

Genbrugsarbejdet er en vigtig del af vores arbejde, da det

Det er frivillige, der driver Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. 3.500 flittige og hjælpsomme mennesker sætter deres præg på de mange butikker og byder velkommen med et smil, når kunderne kigger indenfor.

I perioden fra 1972-2013 har butikkerne skabt et overskud på over 500 millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Hvad går pengene til?

Hver gang du køber noget i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker, er du med til at støtte vores arbejde.

Vores kernesag er sult, men overskuddet går til forskellige projekter, der har til formål at hjælpe verdens fattigste og styrke deres muligheder for et værdigt liv.

Historier om genbrug

Vi er utrolige glade for alle vores genbrugsbutikker, som støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Derfor vil vi gerne bringe historier fra butikkerne, for at give et indblik i hvad der rør sig rundt omkring i landet – og ikke mindst for at anerkende den store indsats, som kommer vores arbejde til gavn.

Har du noget på hjerte, så skriv til Kristine Naundrup-Jensen.

 


LÆS OGSÅ

Der bliver knoklet på fuldt tryk på Magnoliavej 7 i Dyrup ved Odense. Her får møbelgenbrugsbutikken nemlig nye lokaler. Dørene åbnes lørdag d. 4. juli.
I Randers blev en helt almindelig dag i genbrugsbutikken vendt til en helt særlig dag, da en venlig og gavmild dame kiggede forbi.
I disse dage er alle butikkernes kontaktpersoner og butiksudvalg på kursus. De lærer nyt om kommunikation og konflikthåndtering
Senere på måneden kan de frivillige medarbejdere i møbel-genbrugsbutikken i Næstved byde velkommen i nye lokaler nede ved havnen.
På rekordtid flyttede de frivillige medarbejdere ind i den nye butik i Hammel.
I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Trige har vi et par ægte europæere. Betty fra Skotland og Susanne fra Tyskland. Vi tegner et portræt.
Folkekirkens Nødhjælp har modtaget 5000 gamle mobiltelefoner fra danskerne. De er nu omsat til 170.000 kroner, der går direkte til at hjælpe verdens fattigste.
Med et overskud på 21,6 mio. i 2013 har de frivillige genbrugsmedarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker på 41 år genereret et samlet overskud på over ½ milliard kroner.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
Brugte møbler
Genbrugsbutikkerne bugner af brugte møbler. Og der er rift om dem! Butikkerne får nemlig rigtig mange og gode møbler og andet til boligen ind hver dag.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Det blev en festlig genåbning af den nye genbrugsbutik i Glumsø. Der var både spillemand og hjemmebagte kager til de mange fremmødte.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Genbrugsbutikkens 10-års jubilæum skal fejres med masser af løjer
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
I det nye år, flytter genbrugsbutikken i Hedensted. Men allerede nu er de frivillige i gang med at gøre klar til flytning.
Rummelighed, venlighed og at ting kan gøres på flere måder er nøgleordene for de 35 frivillige medarbejdere i butikken i Risskov.
Det er både butikken og nogle af de frivillige der kan fejre jubilæum i morgen i Assens. Kig forbi og ønsk tillykke og gør samtidig en god handel.
Efteråret er tiden hvor Folkekirkens Nødhjælps mange genbrugfrivillige har mulighed for at mødes på de årlige regionale møder.
Selvom butikkens skilt ikke var kommet helt på plads, var der ingen tvivl om at det var en ny butik der var dukket op på Lyngbyvej.
Selvom butiksdørene er lukkede i øjeblikket i Brande, så ligger de frivillige ikke på den lade side. Der arbejdes for fuld skrue i butikken.
Folkekirkens Nødhjælps butik i Nykøbing Mors blev åbnet med tale af viceborgmester Michael Dahlgaard, og snoren blev klippet af den tidligere MGP-vinder Kristian. Folk fra lokalområdet mødte talstærkt op, og eftermiddagen stod på både kaffe og kage, genbrugsfund og musik med Kristian og trioen Dahlgaard-Dahlgaard.
Torsdag den 17. oktober fra klokken 13.00 til 17.00 hejser vi flaget, ruller den røde løber ud, og fester med musikalsk underholdning og serverer kaffe og kage!
Den 4. oktober 2013 fejrede genbrugsbutikken i Gråsten 30 år. I butikken på Slotsgade er der fokus på bl.a. frimærker, håndarbejde og ikke mindst at bevare intimiteten og forskelligheden.
Miljøminister Ida Auken åbnede fredag Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik LOOP i Fiolstræde. Og hun er ikke i tvivl – genbrug er super hot.
De frivillige fra butikken i Hedensted tog sig en fridag, for at tage på den årlige udflugt.
Folkekirkens Nødhjælps butikker kan, udover at hjælpe verdens fattige, udgøre en base, hvor både sorg og glæde danner rammen om et fællesskab. På Norges Allé i udkanten af Århus fortæller Inger Stæhr Madsen, Hanne Jensen og Inga Christensen om deres frirum, hvor hverdagens udfordringer vendes og de forskellige oplevelser deles.
Torsdag den 12. september kunne de frivillige medarbejdere i Vildbjerg fejre, at de har været i gang i 10 år. Og der er noget at fejre for butikken har i de 10 år sendt millioner videre til det gode formål
Folkekirkens Nødhjælps omdiskuterede genbrugsbutik i Sorø åbnede torsdag i nye, indbydende lokaler på byens hovedgade. Interessen overraskede de vildeste forventninger
Der var høj sol og sommer i weekenden, da butikken i Tommerup kunne fejre 10-års jubilæum.
På fredag fejrer genbrugsbutikken i Årup 1-års fødselsdag. Det skal gøres med maner. Kig forbi til kaffe og en god handel.
I Sorø har åbningen af en genbrugsbutik fra Folkekirkens Nødhjælp skabt harme blandt de lokale forretningsdrivende. Men den nye butik er godt nyt for byen, mener livstilsforsker.
Der er stor jubel i genbrugsbutikken i Sorø i disse dage. Det er endelig lykkes at finde større og bedre lokaler, så der kan udvides og moderniseres.
Du kan hjælpe verdens fattigste som chauffør for vores møbel-genbrugsbutik i Helsinge. Vi søger lige nu et hold af chauffører og afhentere.
For at få et indblik i Folkekirkens Nødhjælps frivillige i genbrugsbutikkerne portrætterer vi nogle af de mange. Den første vi møder er Lene fra Løgstør der er butikkens kontaktperson.
4 genbrugsfrivillige har været på studietur til Kirgistan for at se Folkekirkens Nødhjælps arbejde i landet.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Marstal fylder 35 år lørdag den 1. juni.
Genbrugsbutikken i Hals er flyttet over gaden til nye og bedre lokaler. Åbningsfesten blev et brag af en fest.
Siden åbningen i Rudkøbing er det gået stærkt.
Vi nærmer os med vemod afslutningen af Denim Stories på Halmtorvet, men når én dør lukkes åbnes en ny. Det betyder at Denim Stories popper op til den nye festival Nordic Noise, ved Pumpehuset i weekenden den 24. og 25. maj.
Det går ufattelig godt i genbrugsbutikken på strøget i Frederikssund. Vil du være med?
Vi fik en mail på kontoret. Og vi blev så glade for den, at vi synes vi måtte dele den med Jer!
Vejret var i lige så strålende humør som de frivillige medarbejdere i genbrugsbutikken i Randers. Fredag den 3. maj åbnede butikken i nye lokaler.
Det var med højt solskinsvejr at genbrugsbutikken åbnede i nye lokaler i Rudkøbing. Det blev en festlig dag.
Flere artikler

Find nærmeste genbrugsbutik

 

Har du ting, du vil donere, så kontakt din lokale genbrugsbutik.

Du er meget velkommen til at kontakte genbrugsgruppen i Folkekirkens Nødhjælp på genbrug@dca.dk eller tlf. 33 15 28 00. Du kan også kontakte en af vores medarbejdere:

Leder af genbrug
Rikke Hovgaard Lorentzen
Tlf.: 33 18 78 12
Mobil: 29 70 06 07
Mail: rhr@dca.dk

Genbrugsadministrator
Kristine Naundrup-Jensen
Tlf.: 33 15 28 00
Mail: knj@dca.dk

Genbrugskonsulent
Lars Hornbæk
Tlf.: 33 18 78 42
Mail: laho@dca.dk

Genbrugskonsulent for Vest- og Sydsjælland
Finn H. Sørensen
Tlf.: 29 69 91 53
Mail: fhso@dca.dk

Genbrugskonsulent for HT og Nordsjælland
Torben Engelbrecht-Vindnæs
Tlf.: 22 37 18 39
Mail: tevi@dca.dk

Genbrugskonsulent for Midt-Vest og Østjylland
Birgitte Birk
Tlf.: 29 69 91 55
Mail: bibi@dca.dk

Genbrugskonsulent for Nordjylland og Øvre Midtjylland
Bent Ole Pedersen
Tlf.: 25 50 21 22
Mail: bop@dca.dk

Genbrugskonsulent for Fyn og Syd- og Sønderjylland
Birgit Kidmose Hansen
Tlf.: 25 50 21 10
Mail: bkh@dca.dk

Centerleder
Morten Ebbesen
Tlf: 29 69 91 43
Mail: moeb@dca.dk