Genbrug

Genbrug er GULD

Folkekirkens Nødhjælp har 125 genbrugsbutikker landet over, der drives af 3.500 frivillige.

Hver dansker køber årligt 16 kg tøj og en stor del af det kommer butikkerne og vores kunder til gavn.

Overskuddet fra Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker går til arbejdet for verdens fattigste. Det nytter – butikkerne sender årligt ca. 20 millioner kr. videre.

Genbrug gavner

Man praler ikke med, at man har købt en ny skål i Inspiration. Men man siger gerne: "Se, den her fandt jeg på et loppemarked, er den ikke sjov"

Søren Askegaard, professor ved Institut for Marketing og Management på Syddansk Universitet

Genbrugsarbejdet er en vigtig del af vores arbejde, da det

Det er frivillige, der driver Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. 3.500 flittige og hjælpsomme mennesker sætter deres præg på de mange butikker og byder velkommen med et smil, når kunderne kigger indenfor.

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker har i perioden fra 1972-2013 skabt et overskud på i alt 476 millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Hvad går pengene til?

Hver gang du køber noget i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker, er du med til at støtte vores arbejde.

Vores kernesag er sult, men overskuddet fra genbrugsbutikkerne går til forskellige projekter, der har til formål at hjælpe verdens fattigste og styrke deres muligheder for et værdigt liv.

Historier om genbrug

Vi er utrolige glade for alle vores genbrugsbutikker, som støtter Folkekirkens Nødhjælps arbejde.

Derfor vil vi gerne bringe historier fra butikkerne, for at give et indblik i hvad der rør sig rundt omkring i landet – og ikke mindst for at anerkende den store indsats, som kommer vores arbejde til gavn.

Har du noget på hjerte, så skriv til Kristine Naundrup-Jensen.


LÆS OGSÅ

Med et overskud på 21,6 mio. i 2013 har de frivillige genbrugsmedarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker på 41 år genereret et samlet overskud på over ½ milliard kroner.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
Brugte møbler
Genbrugsbutikkerne bugner af brugte møbler. Og der er rift om dem! Butikkerne får nemlig rigtig mange og gode møbler og andet til boligen ind hver dag.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Det blev en festlig genåbning af den nye genbrugsbutik i Glumsø. Der var både spillemand og hjemmebagte kager til de mange fremmødte.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Genbrugsbutikkens 10-års jubilæum skal fejres med masser af løjer
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
I det nye år, flytter genbrugsbutikken i Hedensted. Men allerede nu er de frivillige i gang med at gøre klar til flytning.
Rummelighed, venlighed og at ting kan gøres på flere måder er nøgleordene for de 35 frivillige medarbejdere i butikken i Risskov.
Det er både butikken og nogle af de frivillige der kan fejre jubilæum i morgen i Assens. Kig forbi og ønsk tillykke og gør samtidig en god handel.
Efteråret er tiden hvor Folkekirkens Nødhjælps mange genbrugfrivillige har mulighed for at mødes på de årlige regionale møder.
Selvom butikkens skilt ikke var kommet helt på plads, var der ingen tvivl om at det var en ny butik der var dukket op på Lyngbyvej.
Selvom butiksdørene er lukkede i øjeblikket i Brande, så ligger de frivillige ikke på den lade side. Der arbejdes for fuld skrue i butikken.
Folkekirkens Nødhjælps butik i Nykøbing Mors blev åbnet med tale af viceborgmester Michael Dahlgaard, og snoren blev klippet af den tidligere MGP-vinder Kristian. Folk fra lokalområdet mødte talstærkt op, og eftermiddagen stod på både kaffe og kage, genbrugsfund og musik med Kristian og trioen Dahlgaard-Dahlgaard.
Torsdag den 17. oktober fra klokken 13.00 til 17.00 hejser vi flaget, ruller den røde løber ud, og fester med musikalsk underholdning og serverer kaffe og kage!
Den 4. oktober 2013 fejrede genbrugsbutikken i Gråsten 30 år. I butikken på Slotsgade er der fokus på bl.a. frimærker, håndarbejde og ikke mindst at bevare intimiteten og forskelligheden.
Miljøminister Ida Auken åbnede fredag Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik LOOP i Fiolstræde. Og hun er ikke i tvivl – genbrug er super hot.
De frivillige fra butikken i Hedensted tog sig en fridag, for at tage på den årlige udflugt.
Folkekirkens Nødhjælps butikker kan, udover at hjælpe verdens fattige, udgøre en base, hvor både sorg og glæde danner rammen om et fællesskab. På Norges Allé i udkanten af Århus fortæller Inger Stæhr Madsen, Hanne Jensen og Inga Christensen om deres frirum, hvor hverdagens udfordringer vendes og de forskellige oplevelser deles.
Torsdag den 12. september kunne de frivillige medarbejdere i Vildbjerg fejre, at de har været i gang i 10 år. Og der er noget at fejre for butikken har i de 10 år sendt millioner videre til det gode formål
Folkekirkens Nødhjælps omdiskuterede genbrugsbutik i Sorø åbnede torsdag i nye, indbydende lokaler på byens hovedgade. Interessen overraskede de vildeste forventninger
Der var høj sol og sommer i weekenden, da butikken i Tommerup kunne fejre 10-års jubilæum.
På fredag fejrer genbrugsbutikken i Årup 1-års fødselsdag. Det skal gøres med maner. Kig forbi til kaffe og en god handel.
I Sorø har åbningen af en genbrugsbutik fra Folkekirkens Nødhjælp skabt harme blandt de lokale forretningsdrivende. Men den nye butik er godt nyt for byen, mener livstilsforsker.
Der er stor jubel i genbrugsbutikken i Sorø i disse dage. Det er endelig lykkes at finde større og bedre lokaler, så der kan udvides og moderniseres.
Du kan hjælpe verdens fattigste som chauffør for vores møbel-genbrugsbutik i Helsinge. Vi søger lige nu et hold af chauffører og afhentere.
For at få et indblik i Folkekirkens Nødhjælps frivillige i genbrugsbutikkerne portrætterer vi nogle af de mange. Den første vi møder er Lene fra Løgstør der er butikkens kontaktperson.
4 genbrugsfrivillige har været på studietur til Kirgistan for at se Folkekirkens Nødhjælps arbejde i landet.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Marstal fylder 35 år lørdag den 1. juni.
Genbrugsbutikken i Hals er flyttet over gaden til nye og bedre lokaler. Åbningsfesten blev et brag af en fest.
Siden åbningen i Rudkøbing er det gået stærkt.
Vi nærmer os med vemod afslutningen af Denim Stories på Halmtorvet, men når én dør lukkes åbnes en ny. Det betyder at Denim Stories popper op til den nye festival Nordic Noise, ved Pumpehuset i weekenden den 24. og 25. maj.
Det går ufattelig godt i genbrugsbutikken på strøget i Frederikssund. Vil du være med?
Vi fik en mail på kontoret. Og vi blev så glade for den, at vi synes vi måtte dele den med Jer!
Vejret var i lige så strålende humør som de frivillige medarbejdere i genbrugsbutikken i Randers. Fredag den 3. maj åbnede butikken i nye lokaler.
Det var med højt solskinsvejr at genbrugsbutikken åbnede i nye lokaler i Rudkøbing. Det blev en festlig dag.
Genbrugsbutikkernes fader, Herluf Andersen, blev mindet under Folkekirkens Nødhjælps Landsmøde i Nyborg.
Der var fest i butikken torsdag. De frivillige kunne nemlig fejre at det er 30 år siden at butikken åbnede i byen.
Der bliver arbejdet igennem i Rudkøbing i disse dage. De frivillige fra genbrugsbutikken har smidt prismærkepistolerne og taget andre værktøjer i brug. De gør nemlig den nye butik klar til indflytning.
Der var både øl, livemusik og masser af brugt denim, da Folkekirkens Nødhjælps nyeste butik, Denim Stories, blev indviet i torsdags
124 genbrugsbutikker, 3.400 frivillige medarbejdere og et overskud på næsten 20 mio. kroner. Og der er fortsat vækst og potentiale i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsarbejde.
Den visionære ildsjæl og de danske genbrugsbutikkers far, pastor emeritus Herluf Andersen, er død, 80 år.
Kom til åbningsfest imorgen fredag den 1. marts i Nakskov. Vi har flyttet butikken til nye og flotte lokaler.
På fredag er det et år siden, at butikken i Assens blev flyttet. Det har været et godt år, så det skal fejres.
Fredag den 1. februar 2013 var en festdag i Svenstrup. Byens eneste genbrugsbutik genåbnede i nye og større lokaler. Der var indbudt til åbningsfest og mange mennesker kiggede forbi for at fejre den nye butik.
Butikken på Algade 18 i Vordingborg fylder 30 år og det skal fejres. Kig forbi til gode tilbud og en kop varm kaffe.
Den 13. januar 2013 fylder pastor emeritus Herluf Andersen, Aarhus, 80 år.
Der bliver knoklet i Marstal. Genbrugsbutikken udvider - og derfor er medarbejderne i fuld gang med at gøre det hele klart til åbning.
Onsdag den 28. november genåbnede genbrugsbutikken i Frederikssund i helt nye lokaler. Mange glade kunder kiggede forbi for at ønske tillykke.
Genbrugsbutikken i Hedensted fejrede jubilæum i sidste uge. Fredag den 5. oktober var det 30 år siden en gruppe frivillige åbnede dørene til den lokale genbrugsbutik for første gang.
Der var fest da genbrugsbutikken i Mariager slog dørene op i nye lokaler på Havnegade. Der var taler, musik, kaffe og kage til alle gæster og kunder.
De frivillige i den nye genbrugsbutik i Årup vil gerne takke alle i Årup og omegn for en fantastisk modtagelse. De er helt overvældede og taknemlige over den varme modtagelse de fik på åbningsdagen.
Torsdag den 30. august kl. 14.00 åbner vi ny genbrugsbutik i Årup. Lasse Helner klipper den røde snor og indvier butikken.
Frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Tommerup er i fuld sving med at gøre de nye lokaler klar til indflytning.
Forberedelserne til åbningen af en ny genbrugsbutik i Aarup er allerede i gang. I sidste uge var der møde med interesserede og kommende frivillige.
Der bliver pudset, vasket, hamret og i det hele taget arbejdet igennem i Tønder i disse dage. Her skal lokalerne til den nye genbrugsbutik nemlig stå klar inden HKH Prinsesse Marie indvier butikken senere på måneden.
Først flyttede damerne den almindelige genbrugsbutik i Hjørring til nye lokaler og i fredags var det så herrernes tur da møbelgenbrugsbutikken flyttede til nye lokaler.
Fredag den 11. maj åbnede Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i nye og større lokaler på Østergade 38. Mange kiggede forbi for at se de nye lokaler og gratulere. Medlem af byrådet, Peter Duetoft holdt åbningstalen.
På Landsstævnet overrakte Prinsesse Marie en pris til det arbejde, Ruth og Herluf Andersen startede for 40 år siden.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik. I den anledning har butikken i Jyderup et særligt festligt tilbud.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik. I den anledning har butikken i Silkeborg nogle ekstra gode tilbud.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik og det fejrer vores 123 butikker landet over.
Det er i denne uge 40 år siden at Ruth og Herluf Andersen åbnede Danmarks første genbrugsbutik og det fejrer vores 123 butikker landet over.
Diskussioner, fest og højt humør prægede den årlige højskoleuge for frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker sidst i marts. ’Vi sætter pris på…’ var den røde tråd i en uge, der bød på en lang række arrangementer.
Genbrug giver penge, og penge giver liv. Så enkelt er det, hvis man spørger Herluf Andersen, hvad der fik ham til at åbne Danmarks første genbrugsbutik for 40 år siden.
Frivillige ekspedienter, gode lokaler, masser af kunder og gavmilde givere har sammen sikret Folkekirkens Nødhjælps genbrugsoverskud år efter år gennem fire dekader. Alt tyder på, at fremgangen fortsætter.
I 40-året for Folkekirkens Nødhjælps første genbrugsbutik leverer de frivillige genbrugsmedarbejdere et rekordoverskud på 19.5 mio. kroner.
Den 1. marts genåbnede genbrugsbutikken i Assens i nye lokaler. Og de fik en forrygende start i de nye lokaler. På selve åbningsdagen var der fest og farver og masser af gratulanter kiggede ind for at sige tillykke.
Foråret ER på vej og det er det perfekte tidspunkt til at få ryddet lidt op i skabe og skuffer. Har du nogle ting, du ikke længere har brug for, så tage dem med hen i din lokale Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik. Vi omsætter tingene til penge til arbejdet for verdens fattigste.
Folkekirkens Nødhjælp sigtet for at have udenlandsk kvinde ansat som frivillig i genbrugsbutik.
Lige nu er det nogle helt andre opgaver de frivillige i genbrugsbutikken i Assens arbejder med end sædvanlig. De er nemlig igang med at sætte deres nye butik i stand til åbningen den 1. marts.
Den arktiske vinter afholdt ikke de mange trofaste kunder og venner af butikken på Læsø at møde op til indvielsen af den nye butik.
Diskussionen om genbrugstøj, der går op i røg på afbrændingen, raser igen.
Den nye butik på Algade 50C blev behørigt indviet med fint besøg fra Århus, tale og masser af gæster og gaver.
Penge i skrot
Genbrugsbutikken i Ikast har fundet guld i skrottet.
Genbrugsbutikken har på de 15 år sendt mere end 1 million kr. til Folkekirkens Nødhjælp.
Butikken på Fåborgvej er en bæredygtig succes.
Tirsdag den 29. november kl. 13.00 kommer Folkekirkens Nødhjælp genbrugs "grand old man" Herluf Andersen til Korsør for at indvie den nye genbrugsbutik. Kig forbi og vær med til festen og gør et godt køb.
På fredag lukker Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Korsør på Tårnborgvej. Butikken flyttes op i gågademiljøet på Algade.
Fredag den 7. oktober genåbnede Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Jyderup. Butikken flyttede fra 32 kvadratmeter på Skarridsøgade til 110 kvadratmeter på Drivsåtvej.
Genbrugsmøbler fra Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Næstved blev under Copenhagen Design Week forvandlet til en installation ved navn Noahs Ark.
Torsdag den 25. august åbnede genbrugsbutikken i Fåborg i nye lokaler på Østergade. Der var stort fremmøde og den nye butik blev godt modtaget af kunderne.
Genbrugsbutikken i Kjellerup var med til at gøre det lidt festligere for cykelrytterne at komme i mål til Designa Grand Prix. De havde pyntet godt op og holdt åben for de mange tilskuere.
Den 25. august åbner Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i nye lokaler i Fåborg. De frivillige i butikken er lige nu i fuld sving med at flytte butikken til Østergade 15 og glæder sig til at vise den nye butik frem for kunderne.
De frivillige i genbrugsbutikken i Skive greb chancen, da Torveforeningen holdt aften åbent. De arrangerede hurtigt et modeshow med hjælp fra familie og venner på catwalken.
Genbrugsbutikken på Langelinie i Vejle fik i pinsen en make-over. De frivillige er glade for den nye lyse og overskuelige butik.
De frivillige i Vildbjerg udvidede i maj deres i forvejen kæmpe store genbrugsbutik. I den anledning blev der givet 50% på alle varer. Folk fra nær og fjern strømmede til og butikken summede af mennesker.
Genbrugsbutikkerne bugner af unikke møbler og ting og sager. Der er rift om dem! Moden inden for bolig og indretning pejer nemlig i høj grad på at finde det unikke til at give indretningen det ekstra personlige præg.
Forårets komme inspirerede de frivillige i genbrugsbutikken i Åbenrå til at give butikken en lille opfriskning. Der er blevet malet, flyttet rundt - og som noget nyt er alle varer nu prissat. Og det har givet pote.
Lige nu bugner genbrugsbutikkerne med det skønneste pynt og tilbehør til påske. Her er muligheden for at finde guldet inden for unik og håndlavet pynt, som kun vor mormor kan lave den.
Det er en tradition at uge 12 på Silkeborg Højskole står i genbrugens tegn - og at publikum er lidt ældre end de plejer at være på dette tidspunkt. Folkekirkens Nødhjælp inviterer nemlig alle frivillige fra genbrugsbutikkerne på en uge med indhold.
Selvom nogle kan have været i tvivl om, hvorvidt nyheden om, at Jane Aamund ville klippe den røde snor og indvie genbrugsbutikken i Lemvig den 1. april, var en aprilsnar, så var der stort fremmøde til genåbningen.
Jane Aamund klipper den røde snor i Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik på Weibelsgade 4 i Lemvig. Jane Aamunds mellemnavn er Weibel og bl.a. det sjove navne-sammenfald er en af grundene til at forfatteren takkede ja til at være med til åbningen.
Det vrimler med hverdagens helte overalt i Danmark. Mennesker der gør en ekstra indsats - på frivillig basis - for at andre kan få det bedre. Du kan også blive en af hverdagens helte.
Genbrugsbutikken i Præstø åbnede dørene til den nye butik med taler, gratulanter og en auktion på et spa-bad.
Hver eneste uge dukker 3500 frivillige op i deres lokale genbrugsbutik for at sælge brugt tøj, sko, nips og møbler. De er hverdagens helte.
Genbrugsbutikkerne landet over har i perioden op til Sogneindsamlingen sat særligt fokus på de mange frivillige der samler ind. De er hverdagens helte - og det kan du også blive!
To af hverdagens helte arbejder frivilligt for Folkekirkens Nødhjælp. Ikke alene arbejder de i deres lokale genbrugsbutikker - de tager også ind imellem ud og hjælper andre genbrugsbutikker med det praktiske.
De frivillige i genbrugsbutikken i Bogense støtter op omkring Sogneindsamlingen på søndag den 13. marts.
Vita er en af hverdagens helte. Vita arbejder frivilligt for en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. Og hendes indsats gør en forskel.
Op til årest Sogneindsamling, sætter Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker fokus på hverdagens helte. I Egtved er man også med.
De frivillige strålede om kap med solen i Skanderborg fredag. Der var blevet arbejdet igennem for at den nye butik kunne stå klar til den store åbningsfest.
De frivillige i genbrugsbutikken i Kordilgade i Kalundborg havde inviteret til reception da butikkens 25-års jubilæum skulle fejres.
Efter en aften i genbrugens tegn kunne damerne fra Ladies Circle Kjellerup overrække genbrugsbutikken indtægterne for aftenen.
Bliv frivillig i din lokale genbrugsbutik for verdens fattigste
Så har du nu muligheden for at udleve dine kreative idéer til møbel-workshop i fisk!
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik inviterer til foredrag med Lennart Skov-Hansen. Lennart Skov-Hansen har arbejdet i 5 år i Malawi og vil fortælle om Folkekirkens Nødhjælps arbejde her.
Møbelgenbrugsbutikken på Nørregade 13 i Glamsbjerg må desværre lukke.
Genbrugsbutikken i Møllergade i Svendborg har 30-års jubilæum den 27. januar. Det skal fejres med ekstra gode tilbud, varm kaffe og lidt godt til ganen hele ugen.
Folkekirkens Nødhjælp har ansat ny national chef, Lars René Petersen, 40 år, der kommer fra en stilling som direktør i Center for Socialøkonomi.
Julen er kommet til Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik på Nr. Bredgade i Kibæk. Butikken er blevet frisket op og er blevet smukt julepyntet.
Der blev samlet tøj ind til fordel for verdens fattigste på Laursens Realskole i en lille julekonkurrence. Det blev en stor succes og eleverne er enige om at den skal gentages næste år.
Genbrugsbutikken på Hvidovrevej 284 fejrer rund fødselsdag den 8. december. Kig forbi og gør et godt køb og få varmen med et glas gløgg.
Genbrugsbutikkerne er indsamlingsorganisationernes guldæg. De sikrer hvert år millioner af kroner til arbejdet for verdens fattige. I dag står organisationerne over for store udfordringer, når de skal beslutte, hvordan genbrugsbutikkerne bedst møder fremtiden.
Usælgeligt bomuldstøj rives til klude. Glittede forsider fra dameblade foldes til æsker. Smukke knapper pilles af tøjet og sælges i løssalg. Selv kuldsejlede broderiprojekter kan bruges, når det gælder om at skaffe penge til verdens fattigste. De frivillige genbrugsmedarbejdere formår med både opfindsomhed, knofedt og fantasi at finde en eller anden form for anvendelse for stort set alle de varer, folk donerer til...
Større professionalisering, bedre markedsføring og en skarp profil. Det er nogle af nøgleordene for fremtidens genbrugsbutikker, vurderer administrerende direktør Christian Walther, der ejer virksomheden Vidensbanken, og er såkaldt Business Angel.
Genbrugsbutikkerne spinder guld til de indsamlende organisationers humanitære arbejde.
Den nye genbrugsbutik i Esbjerg blev indviet med stor fest. Det vrimlede med mennesker og der var taler og musik.
Næste weekend er der fødselsdagsfest på Fåborgvej 102 i Odense SV. Det er 2 år siden at Folkekirkens Nødhjælp åbnede møbel-genbrugsbutikken og det skal fejres.
De frivillige i vores butik i Esbjerg har længe ønsket sig mere plads og det ønske vil nu gå i opfyldelse. Lige nu er en ny butik længere oppe ad gaden ved at blive gjort klar.
Møbelgenbrugsbutikken i Åbyhøj fylder den 26. november 1 år og det skal fejres. Lørdag den 27. november vil der være fest og sang.
Vores genbrugsbutik i Jyderup har imorgen torsdag den 11. november 25 års jubilæum. Kig forbi og vær med til at fejre dagen.
Genbrugsbutikken i Østergade i Løgumkloster fejrer idag og de næste dage 1-års fødselsdag. I disse dage er der særlig god mulighed for at gøre et kup.
Den 31. oktober har Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Skaskøbing 15-års jubilæum. Det skal fejres med gode tilbud og kaffe til kunderne.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Åbenrå kan lørdag den 30. oktober fejre sit 20 års jubilæum.
I genbrugsbutikkern i Hjørring kan der helt usædvanligt høres live musik den 28. oktober. Den lokale duo Jytte Jakobsen og Steen Poulsen kigger forbi.
Der blev taget godt i mod både de frivillige og butikken på den nye adresse på Egeris Torv. Åbningsfesten blev et brag af en fest og det tegner til at den nye butik bliver en succes.
De frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Gråbrødregade i Kolding kan fejre 30 års jubilæum torsdag den 7. oktober. Det fejres med lidt godt til ganen og en hel butik fuld af gode tilbud.
Genbrugsbutikken i Skolegade i Hjørring fylder 30 år på fredag den 1. oktober. Det skal fejres. Der vil være kaffe og kage til alle. Så kig forbi og gør en god handel.
Vores genbrugsbutik i Skive flytter til nye lokaler. På fredag den 1. oktober åbner de frivillige dørene til den nye flotte butik på Egeris Torv. Kig forbi til en festlig dag med taler, gode tilbud og en god kop kaffe.
På torsdag den 23. september fejrer Folkekirkens Nødhjælps Genbrugsbutik i Snedsted, Thyboden, sit 30 års jubilæum. Og det skal ske med manér, lover de frivillige
Der er krudt i de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. Ud over det daglige arbejde i butikkerne er vores frivillige også aktive på andre områder. F.eks. er Rosa netop blevet Europamester.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Hobro holder i morgen, lørdag den 31. juli 2010, sit traditionelle salg af gammelt hvidt. I år er der dog kommet en spændende tilføjelse med i forma af sølvtøj og smykker.
En værdsat og god kollega og fortaler for verdens fattigste er gået bort.
Da Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Kaastrup blev kontaktet af nogle KFUM spejdere fra korpslejren i Skive om hjælp til en bazar, var de straks med på idéen.
Butikken skal tømmes, for der skal være plads til nye og friske varer på hylderne. Derfor sælges alt i butikken i Hedensted til halv pris.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Skibby har travlt i sommervarmen. De mange sommerhusgæster og turister lægger også vejen forbi den nye og store butik i Bymidten.
I Hammel er 4 lokale foreninger gået ind i et samarbejde med genbrugsstationen om at aftage det bedste genbrug fra genbrugsstationen.
Godt genbrug
Vores genbrugsbutikker landet over modtager årligt flere tons donerede varer. Det er dejligt at så mange støtter det gode formål. Der er dog nogle gange tvivl hvad man kan aflevere til butikkerne. Her finder du nogle gode råd.
Roskilde Festivalen bød på ekstra travlhed i genbrugsbutikken på Køgevej i Roskilde. Mange festivalgæster kiggede ind for at finde nyt smart tøj, en hat eller ting til lejrene.
Genbrugsbutikken i Odense city er flyttet. Torsdag den 1. juli genåbnede butikken på Vesterbro 1A. Folkekirkens Nødhjælps nationale chef Connie Yilmaz Jantzen kiggede forbi for at klippe den røde snor og fejre flytningen med de frivillige.
I genbrugsbutikken i Faxe har Magda valgt at gå af som leder - og der skulle hele tre personer til at løfte opgaven.
Genbrugsbutikken i Farum kan nu igen byde kunder velkommen om lørdagen.
Det var en rigtig ærgelig oplevelse de frivillige i Rødby da de kom på arbejde lørdag i sidste uge. En indbrudstyv havde været på spil.
Genbrugsbutikken i Esbjerg fejrede tirsdag den 15. juni butikkens 30 års jubilæum - og det blev fejret med en fest for både kunder og frivillige.
Onsdag i sidste uge blev der betalt med en falsk 500-kronersseddel i genbrugsbutikken i Kolding. Den falske seddel stammer muligvis fra Vejle.
Mindeord
En værdsat og god kollega og fortaler for verdens fattigste er gået bort.
Torsdag den 10. juni åbnede de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Egtved dørene til de nye lokaler på Søndergade 2. Åbningen blev fejret med stor deltagelse fra kunder og frivillige.
Butikken i Kjellerup åbnede i nye, store og lyse lokaler den 4. juni og de fik en flyvende start.
Under fejringen af Ribes 1300 års "fødselsdag" fik genbrugbutikken fint besøg. Det var dog ikke alle der i første omgang genkendte kunden. Det var først da vores kontaktperson Hanne greb chancen og hilste på kunden at de andre opdagede at det var den verdenskendte fløjtenist Michala Petri, der havde kigget forbi.
Da vores kontaktperson i Gråsten for en måned siden blev ringet op og spurgt om butikken ville være interesseret i at modtage nogle gode broderier, havde de aldrig forestillet sig hvilken gave de ville modtage.
Det går rigtig godt i møbel-genbrugsbutikken i Højby i Odense. Derfor søger vi lige nu nye kolleger til at passe butikken. Har du lyst til at arbejde for verdens fattigste så kig forbi.
Humøret var højt, da Bæredygtig Festival åbnede i fredags med sol, masser af lækkert genbrug, fair trade og økologiske lækkerier suppleret med sprøde toner fra fisks lounge!
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker mærker også finanskrisen. Alligevel kunne butikkerne i 2009 sende et overskud på 16 mio. kroner til arbejdet blandt verdens fattige.
Loppeshoppen på Frederiksberg kan fredag den 21. juli fejre 35-års jubilæum. De knap 45 frivillige glæder sig til at se nye og gamle kunder til en god handel og en lille forfriskning.
Efter 30 år på Nørregade i Kjellerup flytter genbrugsbutikken til større lokaler på Søndergade. Den nye butik åbner den 4. juni 2010.
"Her går det godt - send flere frivillige". Sådan lyder postkortet når de frivillige i Åbyhøj skal skrive hjem. Kunne du tænke dig at være med i successen på Silkeborgvej 285, så kig forbi.
I Kerteminde genbrugsbutik står strikkepindene ikke stille. Det lunede godt i den lange og kolde vinter, der forhåbentlig endelig har sluppet taget helt.
De elsker godt genbrug i Dianalund. Det skyldes ikke mindst de 42 frivilliges utrættelige indsats i genbrugsbutikken på Holbergsvej. Derfor kan de nu fejre butikkens 25 års jubilæum og samtidig glæde sig over omsætningen har været konstant opadgående alle år.

Genbrugsbutikkernes regnskaber for 2009 er på trapperne, og butikkerne har klaret sig fint på trods af finanskrisen. I Vordingborg er det de strikkede varer, der er ”sællerten”.
En vandskade i genbrugsbutikken i Randers fik medarbejderne til at trække i arbejdstøjet. Den 19. marts kunne butikken genåbne - næsten så god som ny!
Genbrugsbutikken i Hjørring indgik i april i et utraditionelt samarbejde med en ny teatergruppe "Det Ka' Vi Ikk'" - og det kom der en helt særlig aften ud af.
Efter næsten 20 år, stopper Ella Sterby som frivillig i genbrugsbutikken i Middelfart. Men Ellas engagement og arbejde for Folkekirkens Nødhjælp stopper nu ikke af den grund. Produktionen af de populære tv-sko fortsætter.
Folkekirkens Nødhjælp havde travlt i Skørping i begyndelsen af marts - først blev der åbnet et ny, stor genbrugsbutik, så havde konfirmanderne besøgt af Sult-karavanen, og d. 7. marts var Skørping med i Sogneindsamling 2010.
Der bliver hamret, skruet og malet i denne tid i Skørping. De frivillige i genbrugsbutikken har fundet nye og større lokaler på hovedgaden og der arbejdes hårdt for at gøre butikken klar til åbning den 5. marts.
Rigtig mange Skibby-borgere havde fundet vej til Bymidten, da der torsdag den 11. februar var gen-åbningsfest i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutiks nye store og lyse lokaler.

Genbrugsbutikken i Skibby er flyttet. Der er stor åbningsfest torsdag den 11. ferbruar og alle er velkommen. Det er med stor glæde, at Folkekirkens Nødhjælp nu kan åbne vores genbrugsbutik i nye og større lokaler. Butikken flytter fra Hovedgaden til Bymidten 1 og vi genåbner, nu med endnu mere tøj til store og små, bøger, små-møbler og interiør.
Folkekirkens Nødhjælps nyeste skud på genbrugs-stammen åbnede med et kæmpe brag af en åbningsfest med DJ, live modeller og kendte og ikke så kendte gæster.
Biskop Keld Holm klippede den røde snor over til Folkekirkens Nødhjælps nyeste møbel-genbrugsbutik. Butikken ligger i Åbyhøj og er vores første møbelgenbrugsbutik i Århus.
fisk, Folkekirkens Nødhjælps cafe og bæredygtige butik, har sat en række designstuderende og frivillige en opgave: skab en kollektion af redesignet genbrugstøj på seks uger. Resultatet fremvises på et modeshow torsdag d. 19. november på Karierrebar i København V.
Helene Nielsen på 81 er på 9. år Hvidovre-genbrugsbutikkens daglige leder.
Der var mange der var mødt frem da Folkekirkens Nødhjælp åbnede deres 126. genbrugsbutik for at byde butikken velkommen og sige tillykke til de frivillige med den nye butik.
I 2008 har de frivillige medarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker skabt et rekordoverskud på 17,1 mio. kroner.
Butik fisk udsender hver måned et nyhedsbrev for interesserede.
Den 29. januar var der nytårskur i fisk, og en række spændende foredrag om nødhjælp og bæredygtighed var på programmet. Fisks anmelder, Kathrine Kraglund, fortæller om de tanker, hun gjorde sig under nytårskuren.
Torsdag den 4. december åbnede Folkekirkens Nødhjælp sin genbrugbutik nummer 122
Torsdag d. 27. november åbner Folkekirkens Nødhjælp en ny møbel-genbrugsbutik på Fåborgvej 102 i Odense. Butikken sælger pæne brugte møbler og boliginteriør.
fisk drives af unge ildsjæle, som engagerer sig i fisk's forskellige opgaver og udvalg
Økologiske Thiese-oste og designermøbler giver ikke længere prestige i forbrugersamfundet. Nu markerer vi vores overskud ved ulønnet at gøre noget godt for andre
Folkekirkens Nødhjælp har anmeldt regnskabsføreren i organisationens genbrugsbutik i Ballerup for dokumentfalsk og tyveri.
For femte år i træk havde Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker rekordoverskud.
Fredag den 11. januar 2008 åbnede Folkekirkens Nødhjælp ny møbel-genbrugsbutik i Kolding midtby. Der var kø helt ud på gaden og der var rift om mange af de gode sager i butikken.
I en fælles kampagne beder 16 hjælpeorganisationers genbrugsbutikker om rene og pæne varer til butikkerne – usælgelige varer er dyre at komme af med.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Rødby åbnede 15. juli ny møbelbutik
I 2006 skabte de 3.700 frivillige medarbejdere i Folkekirkens Nødhjælps 118 genbrugsbutikker et overskud på 15,6 millioner kroner.
Under en høj blå himmel blev Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutiks nye lokaler i Løkken indviet den 27. april.
Holbæk Y’s Men Club sender 20.000 kroner til Skt. Petersborgs gadebørn.
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Danmark i dag
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Hver dag blogger en frivillig genbrugsmedarbejder fra kurset på Silkeborg Højskole d. 19. til 23. marts.
Fredag den 16. marts åbnede Folkekirkens Nødhjælp en ny stor genbrugsbutik i Ikast.
Genbrugsbutikken i Vordingborg er blevet sat i stand
Torsdag den 1. februar klippede Skives borgmester Flemming Eskildsen den røde snor til Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik i byen. Det var samtidig startskuddet til Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik nummer 117.
Komikerduoen Pipar & Salt er meget populær på Færøerne. Nu donerer de 100.000 kroner af deres pladesalg til Folkekirkens Nødhjælps arbejde
Flere hundrede genbrugsfrivillige har været samlet for at høre nyt om Folkekirkens Nødhjælps arbejde og vælge bestyrelsesrepræsentanter for det frivillige arbejde i butikkerne.
Den 16. november fik Nødhjælpen genbrugs nummer 116 – det er samtidig den første på Færøerne
Folkekirkens Nødhjælps trendbutik fisk gentager succesen og afholder redesign konkurrence den 16. november
Folkekirkens Nødhjælp planlægger at åbne en genbrugsbutik på Færøerne. Lokalerne er på plads, og tirsdag mødtes de første interesserede frivillige med medarbejdere fra Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker giver overskud som aldrig før, men for de frivillige i Nykøbing Sjælland handler det ikke kun om at sælge – det handler også om at hygge sig
I 2005 har de 3.700 frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker skabt et overskud på 15 millioner til arbejdet blandt verdens fattigste.
Folkekirkens Nødhjælp lukker for salg af brugte pc-ere.
For tredje år i træk er det lykkedes Folkekirkens Nødhjælp at få et overskud på ikke mindre end 14 millioner kroner på salget af brugt tøj.
Alle genbrugsmedarbejdere i Midtjylland og Nordjylland var 20.9 og 21.9 inviteret til regionale møder i hhv. Silkeborg og Hjørring og omkring 170 tog imod tilbuddet. Det var 2 meget vellykkede dage.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Kerteminde holdt sidste år i maj 20 års jubilæum. I år kunne man et år senere åbne nye butiksdøre i et dejligt hus i byens centrum.
Flere artikler

Find nærmeste genbrugsbutik

 

Har du ting, du vil donere, så kontakt din lokale genbrugsbutik.

Du er meget velkommen til at kontakte genbrugsgruppen i Folkekirkens Nødhjælp på genbrug@dca.dk eller tlf. 33 15 28 00. Du kan også kontakte en af vores medarbejdere:

Leder af Genbrug
Rikke Hovgaard Lorentzen
Tlf.: 33 15 28 00
Mail: rhr@dca.dk 

Genbrugskonsulent for Nordjylland og Østjylland
Bent Ole Pedersen
Tlf.: 25 50 21 22
Mail: bop@dca.dk 

Genbrugskonsulent for Fyn og Øerne,
Syd- og Sønderjylland og Midt- og Vestjylland
Birgit Kidmose Hansen
Tlf.: 25 50 21 10
Mail: bkh@dca.dk

Administrator
Kristine Naundrup-Jensen
Tlf:. 33 15 28 00
Mail: knj@dca.dk