Støt

Brugte møbler

Find butikker, der sælger møbler lige her

©Miklas Njor

Find dine brugte møbler her

Der er stigende interesse for de af vores genbrugsbutikker, der sælger brugte møbler. Både fra givere og købere. Flere og flere vælger at donere deres brugte ting til genbrug, og flere og flere går i genbrugsbutikkerne for at finde det særlige møbel, der giver boligindretningen det helt rigtige touch.

Møbler i alle genrer

Der er mange gode grunde til at donere sine møbler. Nogle donerer deres brugte sofa, når de skal have ny. Andre opdager, at de gamle møbler ikke passer ind i et nyt hus eller lejlighed, og andre donerer hele hjem, når deres kære går bort.

Og alle har samme begrundelser: Møblerne er for gode til at smide ud, og så kommer det andre til gode.

Brugte møbler er win-win

Og det er da også en ren win win-situation. Giveren kommer af med et møbel uden at få dårlig samvittighed over, at det bare smides ud - og samtidig skånes miljøet.

Køberen får glæde af et godt møbel til en rigtig god pris. Og sidst, men ikke mindst, så får verdens fattigste også glæde af det, for overskuddet fra forretningen går til dem.

Hvorfor købe brugt?

Mange af vores kunder køber møblerne og sætter dem med stor glæde direkte hjem i stuen. Andre er indkøbere til egne butikker og værksteder.

Flere og flere køber aflagte møbler for at skabe et helt unikt element i deres hjem. For de er sjældent metervarer og fås ikke i massevis.

En trend

Der er ingen tvivl om, at brugte møbler er en stigende trend. De er blevet det unikke indslag i boligen. Det er nemlig et møbel, andre ikke lige kan gå ned og købe magen til.

I damebladenes boligreportager ser man stort set ikke en reportage, uden at sætningerne "det er et loppefund" eller "den fandt jeg i en genbrugsbutik" er med.

Deduover er genbrug en integreret del af bevægelser inden for minimalsime, købestop af nye ting samt generelle adfærdsændringer for at bekæmpe de massive klimaforandringer, vi står overfor, eller rettere befinder os lige midt i.

I Folkekirkens Nødhjælp er bæredygtigt forbrug gennem genbrug en mærkesag, som har fulgt os siden åbningen af Danmarks første genbrugsbutik i Århus i 1972.

Resultater

Årligt indtjener vores 119 genbrugsbutikker landet over i omegnen af 26.000.000 kroner.  Siden vores første genbrugsbutik åbnede i 1972, er det blevet til mere end en halv milliard kroner. Penge, vi sikrer kommer verdens fattigste og mest udsatte mennesker til gode. Ved at handle i vores butikker er du med med til at forandre verden til det bedre.

Bliv frivillig i en genbrugsbutik

Landet over arbejder mere end 3.500 frivillige i vores butikker. Her kan du kan læse mere om arbejdet som frivillig i en af vores hyggelige butikker.

Møbelliste

Nedenfor kan du se en liste over hvilke butikker, der tager imod brugte møbler, og hvilke butikker der sælger brugte møbler.

Se liste