Støt

Invester i en klimaaftale

Gør dit CO2-aftryk mindre og hjælp verdens fattigste

Nu kan du investere i en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp. Med en klimaaftale  er din virksomhed og dine kunder med til at gøre danskernes CO2-aftryk mindre og samtidig støtter virksomheden klimaarbejde i verdens fattigste lande. Alt sammen med målet om at skabe en mere grøn og retfærdig fremtid.

Det skylder vi dem, der er allermest sårbare. Det skylder vi de kommende generationer. Det skylder vi hinanden.

Hvis du vil høre mere om, hvordan din virksomhed kan indgå en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, kan du kontakte projektleder Mette Klarskov Petersen på [email protected] eller udfylde dine kontaktinformationer, så kontakter vi dig.

Bliv kontaktet af os

Når din virksomhed indgår en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, er I med til at….

Klimaaftale

... plante træer i Uganda gennem vores partner TROFACO. Træerne optager CO2 og mindsker dermed dit klimaaftryk.

... sikre akut hjælp til verdens fattigste, når klimakatastrofer som tørke, oversvømmelser og hungersnød rammer.

... opbygge robuste samfund i verdens fattigste lande, så klimaforandringerne ikke tvinger familier på flugt fra deres hjem.

 

Kun ved at investere i alle tre initiativer, skaber vi håb og en grønnere fremtid.

Natur-Energi har indgået en klimaaftale

Det grønne el-selskab Natur-Energi kæmper for et bedre klima. I fællesskab har vi udviklet det klimavenlige el-produkt Nødstrøm, som vi har udbudt siden 2009. 

Med den nye klimaaftale har vi skruet op for klimaambitionerne, og gjort Nødstrøm 100% klimaneutral, fordi vi sørger for at plante træer, der kompenserer den CO2-udledning, der har været i forbindelse med produktionen af kundernes strømforbrug.

Derudover betaler Nødstrøm-kunder et fast månedligt bidrag, der går til langsigtet klimahjælp, så verdens fattigste bedre kan modstå tørke, fejlslagen høst, vandmangel, orkaner og oversvømmelser.

”Vi ønsker at tage aktivt del i den grønne omstilling ved at sætte retning og gøre det let vores kunder at træffe bæredygtige valg," siger Jakob Bundgaard, adm. Direktør i Natur-Energi: 

"Mange danskere har fokus på, hvordan de kan give et bidrag. Gennem vores grønne elprodukter kan du alene ved dit valg af strøm være med til at øge andelen af vedvarende energi i elnettet og samtidig bidrage til en mere langsigtet grøn omstilling ved at plante skove i Uganda”.

Læs mere om samarbejdet her eller bliv kontaktet af projektleder Mette Klarskov Petersen. Hun kan både fortælle om samarbejdet og så kan hun skræddersy en klimaaftale, der passer til din virksomhed.

Bliv kontaktet af os

Red liv, opbyg robuste samfund og bekæmp ulighed

I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi året rundt i verdens klimabrændpunkter, hvor vi redder liv, når uvejr eller tørke udpiner et folk.

Vi opbygger robuste samfund, hvor der stadig er mad, når høsten slår fejl. 

Og vi kæmper hver dag imod den ulighed, der bliver endnu værre, når klimaforandringerne får hele samfund til at bryde sammen og driver mennesker på flugt.

Det ekstreme vejr er ikke længere noget, der kommer og går. Det er blevet et grundvilkår, som rammer os alle, men særligt verdens fattigste.

Det betyder, at vores arbejde i endnu højere grad end tidligere handler om at skabe en klimavenlig og robust udvikling. Akut nødhjælp bliver til klimahjælp, der i dag udgør op mod 40 procent af vores indsatser.

Fx deler vi klimavenlige biobriketter ud, som i videoen herunder:

Invester i en klimaaftale

Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for hjælp. Derfor tilbyder vi nu konkrete og skræddersyede klimaaftaler til virksomheder.

Hvis din virksomhed indgår en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, er I med til at:

Plante skov, der er med til at reducere de drivhusgasser, der er årsagen til klimaforandringerne. Skoven kompenserer for danske borgere og virksomheders CO2-aftryk og er samtidig til gavn for lokalbefolkningen. Træer modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser. Træer giver skygge, frugter og er en vigtig indtægtskilde. Vores træer bliver plantet i Uganda i samarbejde med vores partner, TROFACO.

Opbygge klima-robuste samfund, så verdens fattigste kan opretholde livet, der hvor de er. Det handler om hjælp til nye klimaresistente afgrøder, alternative energikilder som solceller og biobriketter, nye indtægtsmuligheder og adgang til drikkevand.

Og endelig står vi parat med akut hjælp til verdens fattigste, når de bliver ramt af klimakatastrofer i form af oversvømmelser, tørke, sult. Kun ved at investere i alle tre initiativer, skaber vi håb og bæredygtig udvikling.

Men vi skal samtidig huske på, at arbejdet med CO2-reduktion og klimahjælp i verdens fattigste lande slet ikke er nok. Vi bør hver især mindske vores eget CO2-aftryk og passe bedst muligt på klodens ressourcer.

På den måde kan vi i fællesskab sikre en grønnere og retfærdig fremtid for alle.

Hvad kan vi sammen gøre for klimaet?

Udfyld formularen helt uforpligtende. Så kontakter projektleder Mette Klarskov Petersen dig, og hjælper med at skræddersy en klimaaftale, der passer din virksomhed.