© Bax Lindhardt Annette Heick og familie med geder

Ambassadører

Folkekirkens Nødhjælps Ambassadører

Hos Folkekirkens Nødhjælp er vi stolte over at have så engagerede ambassadører, der er med til at gøre en forskel.

Vores Ambassadører

© Folkekirkens Nødhjælp
Hilda Heick

Når man som jeg har været heldig med livet, så føler man en forpligtelse til at hjælpe mennesker, som lever under de værst tænkelige forhold. Børn, der har mistet en forælder eller måske begge, står mit hjerte særligt nær. Derfor støtter jeg Folkekirkens Nødhjælp. For jeg kan se, at de gør noget, der gavner i det lange løb. De skaber mulighed gennem deres projekter for at give hjælp til selvhjælp. De giver mennesker tro på livet igen, når de for eksempel skænker en ged eller nogle høns til en mor eller far og samtidig lærer dem, hvordan man passer dyrene og derved skaffer mad og måske økonomi til familien.

© Bax Lindhardt
Annette Heick

Annette Heick, skuespiller, entertainer, debattør og nu også vores ambassadør…vi er så glade for at Annette vil hjælpe os med at sprede de gode og nødvendige budskaber om vores arbejder, så endnu flere danskere får lyst til at hjælpe os – for arbejdet virker.
Som Annette siger: ”Moderne nødhjælp handler mindre om at give fødevarer og mere om at give mennesker i nød mulighed for at brødføde sig selv – det er både værdigt og bæredygtigt”

© Peter Høvring
Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen, dansk skuespiller med mange sjove og alvorlige roller bag sig. Bodil har takket ja til at være ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, fordi hun synes godt om vores historiske forankring i folkekirken, og fordi vores arbejde for og med verdens fattigste er værdigt –
”Fisken er det smukkeste symbol på arbejdet – Folkekirkens Nødhjælp deler ikke bare fisk ud i katastrofer, de sørger også for at uddele fiskestænger og sikrer herved hjælp til selvhjælp på lang sigt. Og vigtigst af alt – de arbejder for at sikre de fattigste lige rettigheder, for hvad hjælper det at have en fiskestang, hvis ikke du har ret til at fiske i det vand, du bor ved”.

© Mikkel Østergaard
Kirsten og Mille Lefeldt

Blev ambassadører i december 2012.
Mor og datter, Kirsten og Mille Lehfeldt, slår begge deres folder i skuespilverdenen.
Kirsten er især kendt for sit mangeårige samarbejde med kollegaen Søs Egelind og for sin Robert-belønnede hovedrollepræstation i filmen Flamberede Hjerter. Mille har fra hun var ganske lille slægtet sin mor på og har blandt andet medvirket i tv-serien Lykke og filmen Talenttyven.
”Vi sagde ja til at blive ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp, fordi vi så det som vores store chance til på længere sigt at være med til at udbrede, hjælpe og gøre en forskel for de mennesker, som er født uden de privilegier og ressourcer, som vi er” siger de to kvinder.  
Kirsten Lehfeldt fortæller:
”Turen til Myanmar var virkelig en øjenåbner. Under vores besøg i landsbyerne blev vi dybt imponerede over kvindernes engagement, stolte fremtoning og tagen ansvar for eget liv. Det var tydeligt, at de havde forstået styrken ved fællesskabet. De var fremme i skoene og havde forstået ”konen med æggene-princippet” – det var kvinderne, der rykkede”.

© Valgerdur Hvidt Larsen
Nicolas og Laura Bro

Blev ambassadører i september 2012.
Søskendeparret Nicolas og Laura Bro er begge skuespillere og har medvirket i en lang række film- og tv-produktioner.
I forbindelse med ambassadørskabet besøgte søskendeparret i september 2012 Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter i Malawi.
”Jeg tror, at alting hænger sammen. Det føles vigtigt for mig at være opmærksom på, hvad der sker uden for ens baghave. På Moder Jord. I Malawi. Det er vigtigt for mig at føle mig forbundet med den jord, vi bor på” siger Laura Bro.
Rejsen til Malawi gav ambassadørparret en forståelse af, at der ikke skal meget til, før udviklingsarbejde nytter.
”Man skal ikke føle, at den 50’er, man kan give hver måned, ikke er noget. Det er den. En 50’er eller en 100-kroneseddel starter en proces for nogle mennesker. Det er den sammenhæng, vi skal se det i” fortæller Nicolas.

© Mikkel Østergaard
Martin Buch og Rasmus Botoft

De to skuespillere er mest kendt fra satireprogrammet Rytteriet på DR2, hvor de som de snobbede Fritz og Poul blandt andet deler ud af deres tanker om verdens fattigste. Martin Buch og Rasmus Botoft har dog begge et stort ønske om at hjælpe verdens fattigste, og derfor sagde de ja til at være ambassadører for Folkekirkens Nødhjælp.  
”Folkekirkens Nødhjælp arbejder for de allerfattigste, ofte langt ude på landet, og organisationen har en høj troværdighed. Derfor støtter vi dem – vi vil gerne gøre en forskel” siger Rasmus Botoft.
Makkerparret var i januar 2013 på deres første ambassadørrejse til Uganda for at besøge Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter i landet.

© Mikkel Østergaard
Jesper Vollmer

Blev ambassadør i marts 2019
“Verdens ressourcer er skævt fordelt og jeg vil rigtig gerne være med til at ændre den fordeling. Mit lille bidrag tager udgangspunkt i det jeg beskæftiger mig med i hverdagen, nemlig madlavning.”
“Der produceres så meget mad i verden at ingen behøver at gå sultne i seng  – men det kræver at vi deler og ikke mindst, at vi bekæmper madspild. Det skal være let for alle – så jeg prøver med den erfaring jeg har at inspirere danskerne at bruge alt hvad de har i køleskabet og ikke mindst at købe ind med omtanke. Bekæmpelse af madspild kan være med til at sikre en mere bæredygtig fremtid, hvor færre mennesker sulter.”

© Kristian Skårhøj
Jakob Fauerby

Jakob er uddannet skuespiller, kendt fra Platt-Form og Vild med dans, som han vandt med sin mandlige partner. Han har i mange år støttet Folkekirkens Nødhjælp og besøgte i 2000 Israel og Palæstina, hvor han fik set organisationens arbejde tæt på. Hans daværende kæreste var som lægestuderende tilknyttet et projekt, der sikrede hurtig ambulancehjælp på Vestbredden og Gaza.
”Det var en øjenåbner at møde mennesker i nød på det her tidspunkt i mit liv, hvor jeg var i begyndelsen af 20’erne. Jeg fik lov til at se, hvor langt ganske få penge rækker,” siger Jakob Fauerby, der siden har fulgt organisationen tæt.
”Der er ingen tvivl om, at Folkekirkens Nødhjælp har alt det, jeg abonnerer på; kristne værdier, nødhjælp, en ordentlig organisation med gennemsigtighed, hvor man kan se, hvad pengene går til. Jeg er derfor meget stolt af at være blevet ambassadør.”

© Bax Lindhardt
Claus Pilgaard

Uddannet musiker, men kendt som Chili Klaus siden 2013, hvor han udgav sin første chilismagning på de sociale medier. Har fået kendisser i ind- og udland til at græde for rullende kameraer over sine stærke chilier. Har i dag en lille chilifabrik, der producerer produkter med chilismag – fx chokolade og saucer.
Claus var i 2019 med Folkekirkens Nødhjælp i Malawi og så med egne øjne hvordan arbejdet skaber resultater for verdens mest udsatte:
”Det er så opløftende at se, hvordan en smule hjælp udefra har fået en hel landsby til at fungere. Det er tydeligt, at de her mennesker gerne vil knokle for en bedre fremtid, men nogle gange mangler de knapperne at skrue på. Dem har de fået her i byen i form af geder og en smule vand.”

Folkekirkens Nødhjælps ambassadør, Lisbeth Wulff, smiler ind i kameraet © SEIDEL PHOTOGRAPHY APS
Lisbeth Wulff

Den 48-årige skuespiller og manus forfatter Lisbeth Wulff, det især er kendt for sin rolle i ’Borgen’ og senest og meget aktuelt Netflix serien Ambassadøren og som tekstforfatter til satiren ’Rytteriet’, I hegnet og Mens vi presser citronen, bliver en del af et stærkt ambassadørkorps i Folkekirkens Nødhjælp.
Lisbeth Wulff har i mange år haft en tæt relation til Folkekirkens Nødhjælp, da hendes far, Klaus Wulff, i en årrække var ansat som landechef i Honduras for Folkekirkens Nødhjælp. Ligesom hun i sin barndom boede i Lesotho.
”Jeg er stolt og beæret over at blive udnævnt som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, fordi jeg synes, at det arbejde organisationen udfører er helt uundværligt for vores samfund.
 Især i en tid som nu, hvor alle lande naturligt nok samler sig om sig selv i angsten for pandemien, der ulykkeligvis hærger over hele verden. Vi bliver nød til at huske på at stå sammen både med vore nære, men osse med dem udenfor vore grænser.”
Jeg vil forsøge at bidrage med små glimt af lys, sjov og ballade for at skabe opmærksomhed for det kæmpe arbejde Folkekirkens Nødhjælp udfører.”