© Mikkel Østergaard

CO2-kompensation for virksomheder

Tegn en klimaaftale for din virksomhed og hjælp verdens fattigste

Du og din virksomhed har nu mulighed for at kompensere den CO2, I ikke kan reducere her og nu. Med en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp bidrager jeres virksomhed til at plante træer, der absorberer CO2, og samtidig støtter I arbejdet med klimatilpasning i nogle af verdens fattigste lande.

En klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp kan bidrage til at nedbringe jeres virksomheds CO2-aftryk på en ansvarlig måde.

Vi planter træer i Uganda svarende til jeres virksomheds CO2-udledninger og samtidig støtter I projekter, der hjælper nogle af de samfund, som er værst ramt af klimaforandringerne.

Vil I høre mere om, hvordan din virksomhed kan indgå en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, kan du kontakte projektleder Mette Klarskov Petersen på mkpe@dca.dk eller udfylde dine kontaktinformationer nedenfor.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sådan fungerer en klimaaftale

En klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp hviler på tre ben. En virksomhed, der indgår en klimaaftale er med til at:

Plante træer i Uganda
Træer optager CO2 fra atmosfæren og er til stor gavn for lokalsamfund. Træer modvirker jordskred og kan bremse voldsomme oversvømmelser. Træer giver skygge, frugter og er en vigtig indtægtskilde. Vores træer bliver plantet i Uganda i samarbejde med vores partner og lokalbefolkningen.

CO2-optaget dokumenteres og tredjepartsverificeres løbende. Dokumentation for CO2-optaget sendes direkte til din virksomhed.

Bidrage til arbejdet med klimatilpasning
Vores arbejde med klimatilpasning sker blandt andet via projekter, som introducerer nye klimaresistente afgrøder i lande hvor temperaturstigninger allerede har alvorlige konsekvenser for landbrug. Derudover arbejder vi med vejrvarslingssystemer, diger og kanaler, der kan modvirke oversvømmelser som skader bebyggelse og landbrug.

Sikre nødhjælp til klimarelaterede katastrofer
Når din virksomhed indgår i en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp bidrager I til en katastrofefond, som hjælper samfund der rammes af klimarelaterede katastrofer som tørke og oversvømmelse.

Det allervigtigste vi kan gøre for klimaet, er at reducere vores CO2-udslip. Folkekirkens Nødhjælp indgår derfor kun klimaaftaler med virksomheder, der først og fremmest fokuserer på at reducere deres udslip.

Der findes desuden nyere danske kompensationsordninger, som klimafaglige og videnskabelige aktører har tillid til. Folkekirkens Nødhjælps “Social Climate Trees” kan nævnes. Der bruger organisationen et konservativt estimat på CO2 effekter fra ny træplantning på degraderede arealer; sikrer løbende uafhængig overvågning og brug af lokale partnere til at sikre ejerskab og skånsom udnyttelse af skov til medicin, fødevarer og jobs.
Tænketanken Concito, Holmbeck Ecoconsult, Sall&Sall Rådgivning & Food Business

Flere danske virksomheder har allerede lavet en klimaaftale

En klimaaftale kan bruges til at nedsætte både din virksomhed og dine kunders CO2-aftryk. Læs mere om hvilke typer af klimaaftaler danske virksomheder har lavet med Folkekirkens Nødhjælp:

Gode råd til klimaregnskabet

Vi har samlet en række gode råd til de virksomheder, der gerne vil skabe overblik over deres samlede CO2-udledninger. Et klimaregnskab hjælper ofte til at se hvilke udledninger din virksomhed kan fjerne.

Kom i gang med klimaregnskabet