© Antti Yrjönen

Ukrainske familier frygter kulden

Strømafbrydelser. Mangel på mad og varme. Lyden af bomber, der falder uden for vinduet.

Det er desværre hverdagen for de mere end syv millioner mennesker, der er blevet tvunget til at forlade deres hjem i Ukraine, siden krigen brød ud.

En tredjedel af landet står nu uden el og varme. Og med temperaturer, der ofte ligger under frysepunktet i vintermånederne, går ukrainerne en alvorlig vinter i møde.

For 400 kr. kan en familie i Ukraine få mad i 2 uger. Vil du hjælpe udsatte familier?

Hjælp nu

Valgfrit beløb

Har boet under en basketballkurv siden krigens begyndelse

I en idrætshal i Lviv sover, spiser og lever 600 ukrainere lige nu side om side på rækker af smalle feltsenge. Sengene udgør hele deres dagligdag. Fra spisebord til legeværelse og garderobe.

De mange mennesker har én ting til fælles. De har været nødt til at forlade deres hjem på flugt fra bombeangrebene. Og de ved hverken, hvornår de kan vende hjem igen, eller om der overhovedet er et sted at vende hjem til.

Vi kæmper på højtryk for at skaffe sikkerhed, husly, varme og mad for de mest sårbare mennesker på flugt inde i Ukraine. Et arbejde, der kun bliver mere vigtigt i takt med, at temperaturerne nærmer sig frysepunktet.

Gør en forskel

Valgfrit beløb

Langs træribberne på væggene bor bl.a. Nadia, som er mor til to. Sammen med sine børn, Maxim på 5 år og Veronika på 14, er hun flygtet fra deres tidligere hjem i det østlige Ukraine.

Hendes mand er død i krigen.

Børnene ved ikke, hvornår de får deres normale hverdag igen.

Med hjælp fra Folkekirkens Nødhjælp får familier som Nadias tre daglige måltider, adgang til medicin og anden nødhjælp. Med din støtte kan vi nå endnu flere.

Du kan være med til at redde liv. Giv dit bidrag i dag.

Hjælp familier på flugt

Med hjælp som din kan familier i Ukraine og i andre af verdens brændpunkter få mad, vand og husly. På forhånd tusind tak for din støtte.

"*" indicates required fields

Indtast dit CPR-nummer og få skattefradrag
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores arbejde i Ukraine er et eksempel på, hvor din støtte gør en forskel. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov.


Har du spørgsmål?

Hvorfor hjælper Folkekirkens Nødhjælp mennesker på flugt i Ukraine?

Flygtningesituationen i Ukraine er en af de største humanitære kriser siden Anden Verdenskrig. Mange familier har været tvunget til at flygte med få timers varsel og har næsten ingen ejendele med sig.

Folkekirkens Nødhjælps mandat er at hjælpe mennesker i nød, og når man er på flugt, har de fleste mennesker brug for akut hjælp. Det er uanset, hvilken krig de flygter fra.

Vi arbejder med de svageste grupper i samfundet. Det er dem, der ikke har midlerne til at flygte ud af landet. Det er også psykisk sårbare, handicappede og ældre mennesker.

Hjælper I stadig mennesker i verdens fattigste lande og i andre af verdens brændpunkter?

Vi fortsætter alle vores indsatser i verdens fattigste lande og i verdens brændpunkter. Vi glemmer ikke de mange andre kriser og udfordringer i verden, selvom krigen i Ukraine fylder meget hos alle lige nu.

Vores arbejde og indsatser for mennesker i nød forsætter på samme vilkår som inden krigen.

Vi hjælper for eksempel stadig både syriske og afghanske mennesker på flugt, ligesom vi hjælper verdens fattigste, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Hvordan hjælper jeg bedst mennesker på flugt i Ukraine?

Det bedste og mest effektive er at donere penge til professionelle humanitære organisationer, der er til stede i Ukraine og i nærområderne. Du kan sende støtte til Folkekirkens Nødhjælps indsats i Ukraine og i nærområderne ved at sende et valgfrit beløb på Mobilepay til 770300 eller støtte via formularen ovenfor.

Hvor kan jeg aflevere brugt tøj, soveposer og tæpper til mennesker på flugt i Ukraine?

Vi sender ikke nødhjælpskonvojer med varer indsamlet og indkøbt i Danmark afsted til Ukraine og nabolandene. Vi sender nødhjælpskontanter afsted, som vores lokale partnere bruger til at hjælpe mennesker på flugt i Ukraine. Det er meget mere effektivt, og på den måde støtter vi også de lokale markedskræfter.

Du kan altid donere genbrugstøj og genbrugsting til vores butikker. Det bliver solgt i Danmark, og pengene støtter vores projekter – heriblandt Ukraine.

Hvem er Folkekirkens Nødhjælp?

Siden 1922 har vi arbejdet for at skabe en bedre verden.

Folkekirkens Nødhjælp udspringer af et kristent menneskesyn, og næstekærligheden er stadig en rettesnor for vores arbejde. Vi ser det som vores pligt at hjælpe mennesker i nød – uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Sådan var det i 1922, da vi blev stiftet for at hjælpe ofrene for 1. verdenskrig – vel at mærke på begge sider af krigen. Og sådan er det i dag.

Meget har ændret sig i de forløbne år. Folkekirkens Nødhjælp er i dag en af Danmarks største, selvstændige NGO’er, der beskæftiger over 1.000 medarbejdere i 25 lande. Og vores arbejde har ændret sig markant i takt med, at verden har forandret sig.

Men missionen forbliver den samme som dengang: At redde liv. At bekæmpe fattigdom og uretfærdighed. At skabe en bedre verden gennem håb og handling.

Hvad går pengene til?

Pengene går vores samlede arbejde. Vi hjælper de mest udsatte mennesker i verden, og er til stede i verdens brændpunkter.

Sammen med vores lokale partnere holder vi hele tiden øje med udviklingen, for det handler om at nå så mange mennesker som muligt med den rigtige hjælp.


Hvad kan jeg gøre, hvis jeg gerne vil hjælpe endnu mere?

Alle har ret til et trygt liv dér, hvor de vokser op. Så hvis du – ligesom os – ønsker en mere retfærdig og bæredygtig verden, er du velkommen til at støtte vores arbejde med et fast månedligt bidrag.

Støtter du fast, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer, og at vi kan fortsætte vigtigt arbejde, når kameraerne slukkes. Alt sammen for at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Beløbet vælger du selv. Hver en krone tæller!

Der er brug for din hjælp

Kan jeg få skattefradrag for donationer til Ukraine?

Hvis du har oplyst dit CPR-nummer (for privatpersoner) eller CVR-nummer (for virksomheder) til os under eller efter en donation, får du automatisk fradrag.

Du kan få skattefradrag på helt op til 17.200 kr. om året i 2022, og vi indberetter automatisk alle dine donationer til SKAT.


Du kunne også været interesseret i…