© Folkekirkens Nødhjælp

Giv unge et unikt indblik i verden

Hundrede år med håb og handling

Vil du spise melorme for at redde verden? Hvad betyder vores handlinger i Danmark for unge i Nepal og Zambia? Og kan vi overhovedet ændre verdens tilstand?

I 2022 fylder Folkekirkens Nødhjælp 100 år. Gennem alle årene har to af de centrale værdier været diakoni og næstekærlighed. Værdier, der også giver mening i mødet med børn og unge.

Giv indsigt og handlemuligheder

Folkekirkens Nødhjælp har med udgangspunkt i næstekærlighed, diakoni og verdensmålene lavet et aktivitetsmateriale målrettet unge kaldet #TagDel22.

Med film, billeder, oplæg til diskussion, reflektion, lege og melorme bliver konfirmander stillet over for vigtige dilemmaer, der vedrører os alle.

Bestil #TagDel22

Sæt kryds*

Adresse hvor aktivitetsmaterialet skal sendes hen

Kontaktperson

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

FAQ

Hvad er #TagDel22?

TagDel er et aktivitetsmateriale lavet til unge. Den er en del af Folkekirkens Nødhjælps børne- og ungdomskampagne.

TagDel er en optakt til Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling. Med Sogneindsamlingen rækker diakonien ud i verden. At samle ind til mennesker i nød er et meget konkret udtryk for, at vi som kirke og mennesker kærer os om vores medmennesker. Sogneindsamlingen går på denne måde hånd i hånd med det diakonale arbejde, som finder sted lokalt herhjemme.

Hvem er målgruppen?

Alle, der lyster, kan bestille #TagDel-aktivitetskataloget.

Vores primære målgruppe er børn og unge mellem 12 og 17 år.

Aktivitetsmaterialet er målrettet konfirmandforberedelsen, foreninger, spejdergrupper, FDF-kredse, skoler, efterskoler og gymnasier, men det kan også bruges, hvor målgruppen er voksne og ældre.

Hvad modtager man, når man bestiller?

Når du bestiller, sender vi i uge 8 en kasse til dig med alt materialet.

I kassen finder du de remedier, der skal bruges til afvikling. Derforuden modtager du et PowerPoint, som du kan bruge i afviklingen og et link til en hjemmeside med de film, som hænger sammen med materialet.
Kort sagt modtager du alt, du skal bruge til afvikling. Du skal blot gennemlæse materialet, så er du klar til afvikling.

Hvordan foregår #TagDel22?

TagDel er et materiale, som skal afvikles af jer som ledere, præster, undervisere, trænere eller lærere.
Når I bestiller får I et program, som vi anbefaler, det afvikles. Programmet indeholder indledning, aktiviteter, film og afslutning. Sammen med programmet følger alle materialer. Det kræver således ingen særlige kompetencer at afvikle #TagDel22.

Hvilke aktiviteter indeholder #TagDel22?

Indledningsvis er der en introduktion.

Aktivitet 1 er et etisk dilemma, hvor man udfordres til at forholde sig til, hvem der er ens næste.

Aktivitet 2 fokuserer på ligheder og forskelle mellem Danmark og Malawi. Eleverne får gennem refleksion, film og diskussion fornemmelse af forskelle og ligheder mellem Danmark og Malawi.

Aktivitet 3 fokuserer på klimaforandringer. Eleverne får en fornemmelse af, hvor meget CO2 de udleder i deres hverdag. Og får en smagsprøve på melorme, som måske er fremtidens klimavenlige fødevare.

Aktivitet 4 formidler Folkekirkens Nødhjælps arbejde i forhold til Verdensmålene.

Aktivitet 5 fortæller, hvor modtagerne selv kan gøre en forskel i den verden, som vi alle er en del af.
Efter aktiviteterne er der en afslutning.

Hvad koster det?

Prisen for materialet er 950 kroner. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde rundt i verden – foreninger og efterskoler er gratis.

Hvor lang tid tager det at afvikle?

Materialet er beregnet til at tage 1,5 time at afvikle, men I kan sagtens selv justere, så det varer lidt længere eller lidt kortere. I kan gå dybere ned i en aktivitet eller undlade en anden.

Hvad kræver det at booke?

TagDel-Karavanen er en del af Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling. Vi håber derfor, at I deltager i indsamlingen og aktivt hjælper med at engagere tilhørerne.

Derforuden kræver ikke særlig viden eller særlige kompetencer at få besøg af Karavanen.
Er der ikke allerede en indsamling i jeres område, hjælper vi gerne med at organisere én indsamling.

Få mere information

Kontakt: Jonas Holmgaard Hundebøll på jhhu@dca.dk eller tlf. 50602006


Få besøg af #TagDel-Karavanen

Vi kan desværre ikke tage imod flere anmodninger om fysiske besøg i forbindelse med karavanen 2022. Vi åbner for bestillinger til Karavanen 2023 til august. Det er derimod stadig muligt at bestille vores undervisningsmateriale, som du kan læse mere om ovenfor.

#TagDel-Kampagnen er målrettet aldersgruppen 11-20 år og er en optakt til Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling.