© Antti Yrjönen / FCA Antonia og Galyna, to børn på flugt fra krigen i Ukraine - har fundet hinanden i en flygtningelejr.

Tak for det bedste resultat nogensinde

Til vores landsindsamling gik mere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine. Det blev det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid. Du kan stadig nå at give et bidrag.

Hvad går pengene til?

Set i lyset af den kritiske situation i Ukraine har Folkekirkens Nødhjælp valgt, at en del af indtægterne fra årets sogneindsamling går til krigsramte familier.

Som indsamler har du været med til at hjælpe de mange børn, kvinder og ældre mennesker, der er på flugt fra den voldsomme krig med vand, mad, husly, bleer, soveposer og tæpper.

Sogneindsamlingen har de sidste fem år samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste familier. Det gjorde vi også i år, men på grund af den akutte situation i Ukraine så vi os nødsaget til, at indsamlingen havde to spor: krig og klima.

Krig har ramt Europa. Tusindvis af familier er på flugt i Ukraine, og mange har i al hast forladt deres hjem med kun de mest nødvendige ejendele. Vi har valgt, at en del af indtægterne fra årets indsamling går til de krigsramte familier i Ukraine.

17 millioner kroner samlet ind

Søndag 13. marts gik flere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine og klimahjælp til verdens fattigste, og de har sikret Folkekirkens Nødhjælp det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid.

Endnu engang beviser Danmark, at vi er et lille land med et stort hjerte.

Vil du være med næste år?

Få besked direkte i din indbakke, når det er tid til at tilmelde sig som indsamler næste år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og hør mere om, hvordan vi hjælper til i verdens brændpunkter, hvor lidt der skal til for at redde liv, og hvor let det er at skabe håb om en bedre fremtiden for verdens allerfattigste.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Aline samlede ind for Folkekirkens Nødhjælp

Aline samlede ind for Folkekirkens Nødhjælp søndag den 13. marts. Det har altid været en tradition i hendes familie, og det er der en helt særlig grund til. Alines tipoldefar, Alfred Th. Jørgensen, grundlagde nemlig Folkekirkens Nødhjælp for 100 år siden.

Vi i Danmark har det meget godt. Sådan er det ikke overalt i hele verden.
Aline, tipoldebarn til Folkekirkens Nødhjælps grundlægger

Aldrig har så mange mennesker været på flugt fra klimakatastrofer og krig som lige nu. Du behøver ikke at vente til næste år, for at gøre en forskel for udsatte mennesker.

Vil du hjælpe? Her er dine muligheder

  • Giv et økonomisk bidrag vær med til at sikre akut hjælp til de tusindvis af familier, der lige nu er på flugt fra krigens rædsler i Ukraine.
  • Støt fast og vær med til at opbygge robuste samfund efter katastrofer.
  • Bliv frivillig inden for genbrug eller madspild på en måde, der passer lige præcis dig.

En pige på flugt fra Ukraine krammer sin bamse © Antti Yrjönen
Familier på flugt i Ukraine

Der er brug for mad og husly til mennesker, der for få dage siden levede et fredeligt liv. Situationen er livsfarlig og uholdbar.

Støt Ukraine
Flygtning i Ukraine togstationen i Iviv, Ukraine © Antti Yrjönen / FCA
Mød ofre for krigen i Ukraine

Mød familien, der flygtede under bomberegn med deres alvorligt syge baby, og mød Anna, der flygtede med sin kat Gorgik.

Sådan hjælper vi
© Antti Yrjönen / FCA
Støt som virksomhed

Støt som virksomhed og modtag et støttelogo eller et støttediplom for donationer over 5.000 kroner.

Støt som virksomhed