Jacinta har rullet en ged.

Lav din egen rulling

Hvad siger en tom rulle toiletpapir? Mæææææh, hvis du spørger Jacinta fra børne-tv Derfor har hun udviklet en helt unik rulling til Folkekirkens Nødhj

Hvad siger en tom rulle toiletpapir? Mæææææh, hvis du spørger Jacinta fra børne-tv Derfor har hun udviklet en helt unik rulling til Folkekirkens Nødhjælp. 

Det kan nemlig være svært og tidskrævende at finde den helt rigtige gave til dem der har alt. Ender det bare med de samme sokker og underbukser som sidste år, så er det her vejen til en gave med meget mere mening.

Lav rullingen sammen med dine børn (eller andre barnlige sjæle), og sæt gang i ged-hyggen allerede i dag. Når den er færdig, så er det en oplagt gave til en du holder af (og som holder af dig). Vi garanterer 100% gede-begejstring!

Gaven til dem der har alt

1: Lav en gede rulling
2: Køb og print et Giv en ged-gavekort. Pak rullinge og gavekortet ind i cellofan og sæt en flot sløjfe på.
3: Giv som julegave til dem der har alt – det her har de helt sikkert ikke!

Hvilke materialer skal jeg bruge?

Til Jacintas opskrift på en gede rulling, skal du bruge:

 • En toiletrulle
 • En æggebakke
 • Et tyggegummi (eller to, for så kan du spise det ene )
 • Lidt hvid maling
 • En sort tusch
 • En klipsemaskine eller lim
 • En saks

Opskrift på gede-rulling

Du kan enten følge opskriften herunder på skrift, eller se videoen her på siden, hvor Jacinta selv laver geden.

 1. Klip to korte cirkler af toiletrullen. De bliver til ben senere.
 2. Klip ind i toiletrullen – to snipper, en i den ene side og to i den anden.
 3. Sæt de to korte cirkler ind, som skal blive til ben. Du kan tape dem fast, lime dem fast eller klipse dem fast.
 4. De to cirkler, du har klippet af toiletrullen, som nu mere ligner hjul på geden, skal klippes midt over for, at den kan få nogle rigtige gedeben. Du kan eventuelt klippe lidt mere af dem, så geden ikke bliver så hjulbenet.
 5. Nu skal geden have en hals og et ansigt, og til skal du det bruge en æggebakke. Du skal bruge to af de pyramideformede ophøjninger i æggebakken, og de skal klippes af ved roden.
 6. Tag en lidt mindre saks nu, for vi skal klippe lidt mere detaljeret. Først starter vi med halsen, og der klipper du lidt af bunden af den ene ophøjning for, at den kan passe ind i toiletrullen. Klip et snit ind i toiletrullen, så halsen nemmere kan komme ind. Den skal sidde og pege skråt opad – præcis som en rigtig gedehals.
 7. Så skal geden have et hoved, og der er formen på ophøjningerne i æggebakken perfekt til det lidt spidse gedehoved. Start med at klip to horn i midten af bunden – på hver sin side klipper du dernæst to ører. Du kan enten lave dem spidse og oprejste eller lange og slatne, så de hænger ned.
 8. Nu skal hovedet sættes fast på halsen. Hvis du har en limpistol, er den god at bruge her, ellers kan man også klipse hovedet fast.
 9. Men der mangler noget. En ged har jo et skæg og en hale, og det skal denne her også have. Der bruger vi det samme pap fra æggebakken. Når du har klippet begge ting klipser, eller limer du dem fast til geden.
 10. Så er det tid til at male geden. Sæt den ned, tag en klat hvid maling og en pensel, og gå så ellers bare i gang med at mal. Du kan også lave geden grå, sort eller alle regnbuens farver.
 11. Når du har malet færdigt, er det tid til sidste trin – nemlig at give geden et par øjne. Til det bruger vi et tyggegummi. Det klipper du over på midten og tegner på med en sort tusch, så det ligner gedens aflange pupiller. Når det er gjort, slikker du på bunden af tyggegummiet, så det klistrer, og så er det ellers bare at sætte tyggegummiet fast på gedeansigtet.

Del din gede-rulling

Hvis du har lyst, så tag et billede af din færdige rulling og del det på Instagram, Facebook eller Twitter med #GivEnGed.


Hvad er Giv en ged?

Giv en ged er en velgørenhedsgave, som kan ændre livet for en fattig familie. Du modtager et gavekort, som du kan hænge op eller forære i gave.

Gavekortet er et bevis på, at vi køber en ged på et lokalt marked og giver til en familie i et af verdens mest udsatte lande. Geden kan sikre familien nye indkomstmuligheder og mad på bordet.


Når du køber en ged

1. Du køber et gavekort og giver det til en, du holder af.
2. Pengene går til at købe en ged fra det lokale marked. Geden giver vi til en fattig familie fx i Malawi.
3. Det førstefødte kid skal gives til en anden fattig familie, så endnu flere kan få glæde af gaven.
4. Ved at sælge det næste kid kan pengene f.eks. bruges til mad, en cykel, medicin eller til at bygge et nyt hus.
5. Et gavekort kan være med til at give en fattig familie muligheden for selv at bekæmpe fattigdom og skabe et værdigt liv.

Kreative idéer med geder

Twitter LinkedIn Facebook