FN’s verdensmål er verdens mest ambitiøse plan

Følger vi planen, kan vi blive den generation, der afskaffede fattigdom og effektivt bekæmpede klimaforandringerne.

FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York den 25. september 2015.

“De nye Verdensmål understreger, at hele verdens befolkning skal med – ingen skal lades tilbage. Det er noget, Folkekirkens Nødhjælp vil holde fast i,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

De nye mål vil få betydning for millioner af mennesker. De nye mål vil også betyde, at alle verdensborgere skal påtage sig et fælles ansvar og indstille sig på at producere, forbruge og agere anderledes for at vi kan give vores jord videre til næste generation. 

Forpligtelse og opgaver til alle

”Verdensmålene betyder forpligtelser og opgaver til alle lande. Målene kan kun nås, hvis alle bidrager, og det betyder konkrete beslutninger i både i Danmark og verdens øvrige lande. Der er brug for ambitiøse politikere, der tør gå foran. Vi skal udrydde fattigdom, sikre, at ingen sulter, skabe en verden, hvor alle har lige rettigheder og hvor menneskers fremtid ikke skal styres af, om de er født som mænd eller kvinder,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Twitter LinkedIn Facebook