© Ritzau Scanpix To piger i Gaza går med madrationer.

Send nødhjælp til civilbefolkningen i Gaza

Konflikten har siden oktober kostet titusindvis af civile menneskeliv.

Giv et valgfrit beløb

Behovet for hjælp i Gaza stiger fortsat dag for dag, time for time. 

Den smule nødhjælp, der kommer ind i Gaza dækker slet ikke behovet for mad, rent drikkevand og varme til de mere end 1,7 millioner mennesker, der lige nu er på flugt.

Mere end 75 % procent af Gazas befolkning er flygtet fra deres hjem. Familier sover på skoler, i parker og på gaden. Men intet sted er sikkert, og ofte må familierne flytte fra sted til sted på flugt fra de uforudsigelige bomber. 

De civile mangler stort set alt. Der er løbende bombardementer, og stemningen er præget af frygt. Særligt børnene er bange for, at de igen skal flygte. Eller værre endnu – at det er dem, der bliver ramt næste gang. 

De civile er desperate. De er fordrevet fra sted til sted siden oktober. De bor i interimistiske kolde telte. De har ikke noget at spise.
Folkekirkens Nødhjælps konstituerede generalsekretær, Jonas Nøddekær

Vil du hjælpe?

Vil du donere som virksomhed? Støt her

"*" indikerer påkrævede felter

Vi sender din kvittering hertil
Hvis du indtaster dit CPR-nummer, får du automatisk fradrag for din donation
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Spørgsmål og svar

Hvad gør Folkekirkens Nødhjælp lige nu?

Folkekirkens Nødhjælp er til stede i Gaza, hvor vores fokus er at hjælpe civilbefolkningen med de mest livsnødvendige behov. Vores kollegaer gør alt, hvad de kan for at skaffe og distribuere varme måltider, fødevarepakker, drikkevand og hygiejnekits.

Hvor mange mennesker er på flugt i Gaza?

Flere end 1,7 millioner er lige nu på flugt fra bombardementerne i Gaza, men de har ikke nogen steder at tage hen. Civilbefolkningen er fanget i Gaza. Kilde: OCHA (unocha.org)

Hvorfor er Folkekirkens Nødhjælp ikke til stede i Israel?

Vi er en nødhjælpsorganisation, der arbejder der, hvor behovet er størst. Vores mandat er at arbejde i Palæstina, da der her er store humanitære behov som f.eks. manglende adgang til vand og mad.

I følge FN levede 81,5 % af Gazas befolkning under fattigdomsgrænsen inden den nuværende konflikt. Vi har siden 1954 været til stede i Palæstina, og arbejdet sammen med både med israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer. Sammen er vores fokus at sikre hjælp og udvikling i Palæstina. 

Støtter Folkekirkens Nødhjælp Hamas?

Vi støtter selvfølgelig hverken militæroperationer eller terrorister. Vi tager ikke parti i konflikten, men arbejder humanitær og ud fra et klart princip om, at en civilbefolkning aldrig må straffes for, hvad deres regering eller væbnede grupper gør i en konflikt, som den der udspiller sig lige nu. 

Vi stiller os til enhver tid bag menneskerettighederne, den humanitære folkeret og mennesker i nød – i Israel i Palæstina og alle andre steder, vi arbejder.

Derfor sender vi nødhjælp til Gaza

Folkekirkens Nødhjælp er en nødhjælpsorganisation. Vi arbejder dér, hvor behovet for hjælp er størst verden over. 

Både på Vestbredden og i Gaza har lokalbefolkningen i årevis været ramt af dyb fattigdom og store humanitære problemer. Derfor har vi været engageret i det humanitære arbejde i Palæstina siden 1954. 

Vi tager ikke parti i den aktuelle konflikt. Som nødhjælpsorganisation er vores fokus på at yde humanitær hjælp til civilbefolkningen i en konflikt, som lige nu koster menneskeliv. 


Du kunne også være interesseret i …