© Bax Lindhardt Mand holder grønne bønner i hænderne

Klima - plant håb for dem der er hårdest ramt

Pinseindsamling 2022

Klimaforandringer ser ud på mange måder, men har det til fælles, at de truer vores vante livsformer. Derfor må vi herhjemme og ude i verden søge efter alternativer. Pinsens budskab om fællesskab og Guds livgivende ånd giver næring til tro også i fremtiden.

Pinseindsamling

Plant håb for de allermest sårbare

Støt som kirke eller sogn

Befolkningerne i flere lande i Afrika er hårdt ramt. Det gælder i lande som Uganda og Kenya. Her tager langvarig tørke livet af træer, planter og afgrøder – og for kvinder og børn bliver turen efter vand eller brænde længere. Klimaforandringerne betyder kamp om ressourcerne. Men de kan også føre til fælles bestræbelser på at gå nye veje.

Klimaforandringerne er en gamechanger for millioner af i forvejen sårbare menneskers liv. For Folkekirkens Nødhjælp handler den største del af klimaarbejdet om klimatilpasning, også i lande hvor kamp om naturressourcer leder til konflikter.

Folkekirkens Nødhjælp er langt fremme med at finde tørkeresistente afgrøder og plante træer. Vi motiverer og støtter kvinder til at lade nye komfurer afløse de traditionelle bål til madlavning. I Kenya sker det gennem den anglikanske kirke (Green Anglicans Movement), og med lokale kirker som udgangspunkt efter søndagens gudstjenester.

Mens vi herhjemme kan fejre pinse, mens naturen står grøn og frodig  – siger vi tak for jeres bidrag til  pinsekollekten, som er med til at plante håb til dem, der er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Glædelig pinse,

Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp


Pinseindsamling

Plant håb for de allermest sårbare

Støt som kirke eller sogn

Skal du bruge billeder til din pinseindsamling?

Download: Foto af spire i udtørret jord (© Bax Lindhardt)

Download: Foto af grønne bønner i hånd (©Bax Lindhardt)


Andre indsamlinger


Kontakt

Chefkonsulent
Birthe Juel Christensen