© Folkekirkens Nødhjælp

Tro på frihed og retfærdighed

Pinseindsamling 2021

I pinsen bliver vi sendt ud i verden med det stærke budskab om Guds livgivende ånd, som giver næring til tro på frihed og retfærdighed. Vi får løfte om en fred, der rækker ud over den, som verden giver; som overvinder frygt og skaber mod.

Pinseindsamling

Tro på frihed og retfærdighed

Pinsens fredsbudskab virker ekstra stærkt i en tid, hvor det flere steder i verden er livsfarligt at kæmpe for frihed og fred.

Lige nu er situationen i Myanmar yderst kritisk, efter at militæret i februar tog magten og arresterede den demokratisk valgte regeringsleder Aung San Suu Kyi. I hendes periode havde befolkningen set, at der findes et demokratisk alternativ til det militærdiktatur, som ellers har styret landet gennem generationer. Men nu bliver alle igen holdt i et jerngreb af trusler og vold, og hundreder har mistet livet. Sociale medier er lukket ned, banker er løbet tør, og familier holder sig inden døre.

Den burmesiske katolske Kardinal Bo har undervejs modigt hævet røsten og insisteret på forsoning, medmenneskelighed og kærlighed, der også omfatter fjenden. Kardinal Bo appellerer til omverdenen om indgriben, men også til militæret og Myanmars befolkning: ”Demonstranter, de der er arresteret og hæren må i dialog. Konfrontationer og drab er afskyelige i dette land. Lad alle døre stå åbne for andre. Lad alle hjerter lukke sig op for hinanden. Vi er søstre og brødre i samme nation”.

Folkekirkens Nødhjælp har arbejdet i Myanmar fra 1995, hvor den første hjælp gik gennem Kirkerådet, og siden er blevet udvidet til flygtningelejre, minerydning, udviklings- og humanitær hjælp til internt fordrevne i det kæmpestore land. Lige i øjeblikket må mange af vores medarbejdere i Yangon arbejde hjemmefra, og nogle er trukket ud af landet. Alle gør de, sammen med lokale partnere, som Baptistkirken, en uegennyttig indsats i landet på randen af borgerkrig.

Der er brug for alle gode kræfter – i kirker og civilsamfundsorganisationer i Myanmar – og for vores støtte og bøn for dem. 

Vi håber, at I vil støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde – ikke mindst i de lande, hvor befolkninger oplever forfølgelse og modstand.

Glædelig pinse!

Birgitte Qvist-Sørensen
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp


Naw Cherry er vinderen af Kirsten Birger Poulsen Humanitære pris i 2021

Læs mere om hvad vi gør i Myanmar


Download flyer

Pinseindsamling 2021 Flyer

Pinseindsamling

Tro på frihed og retfærdighed


Kontakt

Chefkonsulent
Birthe Juel Christensen

Andre indsamlinger