© Abaca/Ritzau Scanpix

Pinseindsamling 2024

LIVSMOD

Livsmod

April har været den vådeste måned i mands minde i Danmark. Regnen har silet ned, marker har været oversvømmede og kældre har været fulde af vand. Heldigvis er det meste ved at være tørt igen. 

Sådan er det ikke i Kenya, hvor landsbyer er blevet oversvømmet, kloakkerne er løbet over og vandbårne sygdomme nu truer. Tusinder af mennesker har måtte efterlade deres få ejendele og flygte for vandmasserne for at redde deres børn og deres liv. Nu sidder de hos fjerne slægtninge eller i hurtigt opslåede huse og håber, at de engang kan komme hjem.  

I pinseberetningen (Apostlenes gerninger kap. 2,1-13) hører vi om, at disciplene sidder inde og er bange. Men de bliver fyldt med håb, da Helligånden bryder ind gennem de lukkede skodder og åbner deres døre. Fyldt af mod går de ud og taler med de mennesker, de møder. Fyldt af mod deler de det gode budskab om Guds kærlighed. Men ikke alle forstår dem – nogle tror, at disciplene er blevet fulde af sød vin og taler volapyk. Men disciplene er ikke fulde af andet end mod og håb for fremtiden. 

Marianne Søgaard skriver om dette mod i sin salme ”Store, tavse aftenhimmel”: 

”Modet til at elske livet,  

satse, fejle, tro og slås  

får vi, når vi mærker tillid,  

og at der er brug for os.  

Du, som rejser faldent mod,  

vis os veje for vor fod.  

Der, hvor sporet glider ud, 

 bærer du os, kære Gud.”

Det håb for fremtiden deler Folkekirkens Nødhjælp. Frivillige og ansatte hjælper verdens fattigste og hårdest ramte med at få mod på livet igen, når der samles ind og deles ud. Folkekirkens Nødhjælp er klar med hjælp til de mennesker, der må flygte og forlade alt det, de kender.  

Regn, oversvømmelser og modløshed er blevet en del af vores fælles hverdag. Derfor må vi hjælpe hinanden med at finde mod og håb for fremtiden. Ethvert bidrag gør en forskel! 

Tak for alle bidrag til at hjælpe, hvor nøden er størst!

Livsmod på trods

Støt som kirke eller sogn


SMS
PINSE til 1911 og giv 50 kr.

Netbank
Reg.nr.: 4183
Konto nr.: 605 2800
Mærket: Pinsekollekt


Links

Lyt til Marianne Søgaards aftensalme om mod HER.

Fællesspisning mod madspild. I anledningen af FN’s internationale madspildsdag i september opfordrer vi sogne til at arrangere lokale fællesspisninger mod madspild. Find mere information og tilmeld jer HER.

HØSTkollekt-materialer med inspiration til gudstjeneste, arrangementer og indsamling udsendes omkring 1. august.


Livsmod på trods

Støt som kirke eller sogn


Andre indsamlinger


Kontakt

Konsulent for folkelige og kirkelige relationer
Sarah Krøger Ziethen