I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen, i Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen med konsekvenserne af de voldsomme jordskælv – og på Afrikas Horn er millioner af mennesker ramt af den værste tørke i 40 år.
Derfor gik tusindvis af mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød.
Her blev der samlet 11 millioner kroner ind til organisationens arbejde, viser en prognose.
Det er et utroligt flot resultat! Jeg er så stolt. Tusind tak til de frivillige, der gik på gaden for at samle ind, og de frivillige der har arrangeret indsamlinger lokalt og ikke mindst til de mange mennesker, som har givet et bidragBirgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Det er 25. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling finder sted. Der har været indsamlingssteder cirka 600 forskellige steder rundt i hele Danmark, og op mod 10.000 indsamlere har valgt at bruge et par timer af deres kolde, solrige søndag på at samle ind til mennesker i nød.
Hvad går hjælpen til?
Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps generelle arbejde i verdens mest udsatte områder. I år har vi med indsamlingen særligt fokus på sultkatastrofen på Afrikas Horn, jordskælvet i Syrien og på det akutte nødhjælpsarbejde i Ukraine.
Behovet for hjælp har aldrig været større, og i Folkekirkens Nødhjælp kæmper vi hver eneste dag for at hjælpe mennesker i nød verden over.
Det gør vi igennem akutte indsatser og langsigtede løsninger. Vi uddeler nødhjælp, som redder liv her og nu, og sørger samtidig for, at familier og samfund står stærkere over for klimaforandringer, krige og konflikter.
Har du spørgsmål?
Tøv ikke med at kontakte os! Du kan ringe til os hver mandag til fredag mellem kl. 10 og 15 på telefon: 3315 2800. Du kan også kontakte os på mailen besked@dca.dk.
Tak til Bilka og Føtex for at støtte Folkekirkens Nødhjælp med kontanthåndtering i forbindelse med indsamlingen, så pengene når sikkert frem.
Spørgsmål og svar
Hvornår på dagen samler man ind?
Den 12. marts møder du op på det lokale mødested efter påvist tidspunkt af indsamlingslederen, som du har fået oplyst på mail.
Du vil ofte kunne møde op et sted mellem kl. 10 og 13.
Her får du udleveret en indsamlingsbøsse eller et indsamlingsskilt og en rute i lokalområdet. Derefter er du afsted på ruten og samler ind.
Må man samle ind en anden dag?
Nej, det må man desværre ikke. Vi har kun tilladelse til at samle ind søndag d. 13. marts. Kan du ikke deltage den dag, kan du i stedet hjælpe ved at starte din egen digitale indsamling på https://indsamling.noedhjaelp.dk.
Hvor gammel skal man være for at samle ind?
Børn over 11 år må gå sammen to og to. Børn under 11 år må samle ind sammen med en person, der er fyldt 18 år.
Kan vi samle ind to og to?
Ja, det kan I godt. Det er ofte hyggeligt at gå sammen to og to. I kan gå sammen på den samme rute, eller I kan tilmelde jer hver sin rute og gå begge ruter sammen.
Kan jeg også deltage i indsamlingen digitalt?
Ja, det kan du. En digitale indsamling giver dig mulighed for at samle penge ind online i tiden op mod indsamlingsdagen.
Du kan oprette en digital indsamling her: https://indsamling.noedhjaelp.dk/
Du kan oprette dig både som et hold (sogne, virksomheder, konfirmandhold, ungdomsgrupper m.fl.) og som privatperson.
En digital indsamling kræver, at du bruger et par timer om ugen til at holde dit netværk opmærksom på din indsamling.
Hvad siger jeg, når de åbner døren?
Hej, jeg samler ind til mennesker i verdens brændpunkter fx ofrene for jordskælvet i Syrien og familier på flugt fra krigen i Ukraine. Har du mulighed for at give et bidrag?
Du er velkommen til at læse vores ”Gode råd til at samle ind”, så du føler dig godt klædt på til at samle ind d. 12. marts.
Hvad er jeg med til at samle ind til?
Søndag den 12. marts går tusindvis af danskere på gaden for at samle penge ind til mennesker i nød. Pengene går til Folkekirkens Nødhjælps generelle arbejde i verdens mest udsatte områder. I år har vi med indsamlingen særligt fokus på sultkatastrofen på Afrikas Horn, jordskælvet i Syrien og på det akutte nødhjælpsarbejde i Ukraine.
Hvad svarer jeg, hvis folk spørger, hvor mange penge der går til formålet ifm. indsamlingen?
Administrationsprocenten er 6%.
Administrationsprocenten beregnes af de totale omkostninger til lønninger, personale- og driftsomkostninger med fradrag af de totale omkostninger, som vedr. aktiviteter i International afdeling og Engagement i procent af den samlede omsætning.
Hvad gør jeg, hvis folk ikke har kontanter i døren?
Der er mange forskellige måder, som man kan støtte indsamlingen på, selvom man ikke har kontanter. Man kan fx støtte direkte i døren via MobilePay 114400.
Må jeg samle ind på veje, der ikke fremgår på min rute?
Du må kun samle ind hos de husstande, der er på din rute.
Har du problemer på ruten?
Har du udfordringer på ruten, kan du kontakt din lokale indsamlingsleder eller kontakte indsamlingsteamet på 3315 2800 den 12. marts. Folkekirkens Nødhjælp har en forsikring, der dækker alle indsamlere under indsamlingen.
Giv alle husstande en folder
Tilbyd alle der åbner døren en folder, og læg en folder i postkassen, hvis der ikke er nogen hjemme. Folderen må aldrig være synlig, når du går derfra, så det er vigtigt, at den bliver lagt helt ind i postkassen.
Del din indsamlingsdag på sociale medier
· Tag os i dit opslag på Facebook
· Brug #nødhjælp på dit instagram opslag eller instagram story
Sådan får du besked om, hvor meget du har samlet ind
Når du kommer tilbage fra ruten, kan du få besked på dit mødested om, hvor meget du har samlet ind, eller du kan slå det op det via hjemmesiden: www.nødhjælp.dk/mobilepay