© Antti Yrjönen Antonia og Galyna, to børn på flugt fra krigen i Ukraine - har fundet hinanden i en flygtningelejr.

Tak for det bedste resultat nogensinde

Til vores landsindsamling gik mere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine. Det blev det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid.

Hvad går pengene til?

Set i lyset af den kritiske situation i Ukraine har vi valgt, at en del af indtægterne fra årets sogneindsamling går til krigsramte familier i Ukraine.

Vores mange indsamlere har været med til at hjælpe de mange børn, kvinder og ældre mennesker, der er på flugt fra den voldsomme krig med vand, mad, husly, bleer, soveposer og tæpper.

Sogneindsamlingen har de sidste fem år samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste familier. Det gjorde vi også i år, men på grund af den akutte situation i Ukraine så vi os nødsaget til, at indsamlingen give to spor: krig og klima.

Krig har ramt Europa. Tusindvis af familier er på flugt i Ukraine, og mange har i al hast forladt deres hjem med kun de mest nødvendige ejendele. Vi har valgt, at en del af indtægterne fra årets indsamling går til de krigsramte familier i Ukraine.

17 millioner kroner samlet ind

Søndag 13. marts gik flere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine og klimahjælp til verdens fattigste, og de har sikret Folkekirkens Nødhjælp det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid.

Endnu engang beviser Danmark, at vi er et lille land med et stort hjerte.

Aline samlede ind for Folkekirkens Nødhjælp

Aline samlede ind for Folkekirkens Nødhjælp søndag den 13. marts. Det har altid været en tradition i hendes familie, og det er der en helt særlig grund til. Alines tipoldefar, Alfred Th. Jørgensen, grundlagde nemlig Folkekirkens Nødhjælp for 100 år siden.

Vi i Danmark har det meget godt. Sådan er det ikke overalt i hele verden.
Aline, tipoldebarn til Folkekirkens Nødhjælps grundlægger

Aldrig har så mange mennesker været på flugt fra klimakatastrofer og krig som lige nu. Du behøver ikke at vente til næste år, for at gøre en forskel for udsatte mennesker.

Vil du gerne hjælpe?

  • Giv et økonomisk bidrag til Ukraine og vær med til at sikre akut hjælp til de tusindvis af familier, der lige nu er på flugt fra krigens rædsler i Ukraine.
  • Støt fast og vær med til at opbygge robuste samfund efter krige og katastrofer.

Styrk dit CV med ledelse og frivilligt arbejde

Indsamlingsledere for Folkekirkens Nødhjælp på arbejde på indsamlingsdagen. © Mikkel Østergaard

Bliv indsamlingsleder

Som indsamlingsleder er du med til at organisere vores årlige indsamling. Du kommer med på et stærkt hold af 900 lokale ildsjæle, der sammen med vores indsamlere gør en kæmpe forskel for mennesker i nød.

Læs mere

Se også

To Wefood frivillige snakker sammen foran kassen i butikken og er i godt humør.
Kom med på holdet som frivillig

Se alle de måder, du kan være med til at gøre en forskel for kloden og mennesker i nød

Bliv frivillig
Kenyansk dreng i gule bukser, står med en kylling i hænderne - Giv en Ged kampagne - Folkekirkens Nødhjælp © Bax Lindhardt
Se alle støttemuligheder her

Vær med til at redde liv, bekæmpe ulighed og opbygge robuste samfund.

Læs mere
Smilende pige står med en ged i Kenya - Giv en ged © Bax Lindhardt
Giv en ged

Overrask dem, du holder af, med originale gaver fra Folkekirkens Nødhjælp.

Læs mere