For andet år I træk må vi opgive at gå fra dør til dør for at samle ind til verdens fattigste. I stedet samler vi ind digitalt, for der er stadig hårdt brug for hjælp i verdens fattigste lande.
Det betyder heldigvis ikke noget for dem, vi hjælper, om støtten er samlet ind fysisk eller digitalt. Det betyder noget, at den når frem.
Pengene går til mennesker i verdens fattigste lande, der lige nu lider under corona og samtidig er hårdest ramt af klimaforandringerne.
Og alle beløb gør en forskel.
50 kroner kan for eksempel blive til en lodret køkkenhave til en familie i Kakuma-flygtningelejren i Kenya.
Når grøntsagerne vokser opad, er der plads til mere mad på et begrænset areal. Det kan være spinat eller kål, som sikrer en hel familie næring.
Der er behov for nye løsninger, så vi kan redde liv, når klimaforandringerne rammer.
Flere oversvømmelser, mere tørke og uforudsigeligt vejr betyder, at flere og flere mennesker ender i fattigdom – og ikke ved, hvordan de skal skaffe deres næste måltid. Samtidig gør corona det svært at handle på de lokale markeder, og det gør det endnu sværere at få mad til at overleve.
I vores arbejde oplever vi i høj grad, hvordan klimaet har ændret levevilkårene for verdens fattigste radikalt. Derfor er en stor del af vores indsats også rettet mod tilpasning til den nye hverdag og det nye klima.
Derfor går pengene blandt andet til:
Dyrke små køkkenhaver, der sikrer varieret kost, så ingen må gå sultne i seng.
Skaffe adgang til rent drikkevand, så ingen må tørste.
Plante træer, der sikrer et bedre klima og en grønnere fremtid.