© Yilmaz Polat solceller på en grøn mark

Internationale erhvervspartnerskaber

Størstedelen af vores arbejde foregår ude i verden. Vores internationale erhvervspartnerskaber bidrager til bæredygtig vækst og innovative løsninger i markeder, hvor behovet for samtænkning af løsninger der bidrager til FN’s Verdensmål er stort. Folkekirkens Nødhjælp arbejder med flere danske og lokale virksomheder om forretningsudvikling i de lande, vi er til stede i – særligt i Afrika og Asien.

Et samarbejde hviler på virksomheders tekniske kompetencer og forretningsforståelse med Folkekirkens Nødhjælps indsigt i lokale forhold og arbejde med langsigtet udvikling via lokale netværk.

Ambitionerne for vores samarbejder hviler i høj grad på ideen om ligeværdige partnerskaber, innovation og fælles værdiskabelse for en mere retfærdig og bæredygtig udvikling.

I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi særligt med Verdensmål 1 (fattigdomsbekæmpelse), 2 (fødevaresikkerhed og bæredygtigt landbrug), 8 (anstændige jobs og lokal markedsudvikling), 13 (klima), 16 (retfærdige samfund) og 17 (partnerskaber og ansvarlighed). Læs mere om hvordan vi arbejder med FN’s Verdensmål.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder desuden i tråd med FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhverv for at fremme samfundsansvar og bæredygtige forretningsmodeller som en integreret del af vores engagement med virksomheder. Læs mere om hvordan vi arbejder med virksomheder samfundsansvar.


En dame går på en chia mark og samler ind. © Davasha Photography

Chiafrø skaber jobmuligheder for bønder i Kenya

I et lokalt forankret partnerskab mellem danske og kenyanske virksomheder og organisationer bidrager introduktion af den tørkeresistente afgrøde chia og udviklingen af ny teknologi til styrket modstandsdygtighed og bedre indkomstmuligheder for lokale småbønder i fattige landområder.

Læs mere
Fresh Fruit Nexus projekt © Mudasirr Govule

Søde kartofler høstes i Uganda og skaber indtæger i flygtningeområder

Økologisk produktion af frugt og grønt i det nordlige Uganda i og omkring flygtningelejre udgør kernen i det ambitiøse ”Fresh Fruit Nexus” projekt, som har til formål at skabe lokale arbejdspladser og fødevaresikkerhed igennem en bæredygtig værdikæde fra jord til bord.

Læs mere
Udvikling af proteinkiks i etiopien © Laba Media

Proteinkiks bidrager til fødevaresikkerheden i Etiopien

Udviklingen af en proteinrig kiks søger at udfordre import af nødhjælp i Etiopien i et projekt, der gennemføres af danske og etiopiske virksomheder, med målet om at fremme ernæring blandt sårbare kvinder og børn i fattige byområder og flygtningesamfund.

Læs mere
Yoghurt produktion i Etiopien © Mathilde Berg Utzon

Udvikling af ny yoghurt skal bidrage til kampen mod underernæring

I et bredt partnerskab med fokus på lokal forankring udvikles en ernæringsrig yoghurt, som skal bidrage til kampen mod underernæring i Etiopien. Vidensdeling mellem danske og etiopiske partnere skal sikre projektets kvalitet.

Læs mere

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker du blot at høre mere om dine mange muligheder, så skriv til: erhverv@dca.dk