© Benita Marcussen Varer i en indkøbskurv fra Wefood butik

Bliv Wefood-partner

Hvad er Wefood?

Wefood er en dagligvarebutik, som videresælger overskudsmadsdonationer og sender overskuddet til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens mest udsatte.

Wefood bygger 100% på samarbejder om overskudsvarer og 100% på drift af frivillige.

Læs mere om konceptet

Fødevarespild er på kort tid blevet et emne, der optager den brede befolkning. Mange bliver stødt over det store spild, som belaster både vores økonomi og vores naturressourcer.

Folkekirkens Nødhjælp åbner muligheden for alle til at bidrage i kampen mod fødevarespild gennem Wefood – Danmarks første butik med mål om at reducere madspild.

Projektets succes er afhængig af overskuddet fra jeres afgrøder, restlager, varer med beskadiget emballage, eller varer der nærmer sig eller har overskredet mindst holdbarhedsdato.

Læs også: Donér til genbrug som virksomhed

Ønsker I at blive Wefood-partnere?

Har I har fødevarer i overskud og kunne tænke jer at støtte projektet? Så udfyld formularen, og du vil blive kontaktet af en af vores Wefood-konsulenter.

I er meget velkomne til at tage direkte kontakt til vores ansvarlige for Wefood:

Frank Petersen
Telefon: +45 50 60 20 39
Mail: frpe@dca.dk

Jan-Martin Mikkelsen
Telefon: +45 25 50 21 00
Mail: jmmi@dca.dk

Wefood-butikkerne ligger fordelt i hele Danmark: Se alle butikkerne

I føtex oplever vi, at både kunder og medarbejdere er meget optagede af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at flere Wefood-butikker ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden
Thor Jørgensen, direktør i Føtex

Mød nogle af vores Wefood-partnere


Mikkeller donerer øl i samarbejde med SAS

Salling Fondene donerede 3,41 mio. til Wefood


Konceptet

Konceptet med særlige butikker, som sælger madvarer og andre forbrugsvarer, som har overskredet sidste salgsdato, beskadiget emballage, fejl i mærkningen og så videre er kendt i udlandet, herunder i blandt andet Østrig, Frankrig, Tyskland og England. I samarbejde med landbruget, detailkæder og fødevareproducenter sælges varerne i de særlige butikker.

Wefood er afhængig af gode samarbejder med virksomheder om varer, og derfor vil man ikke kunne finde et fast sortiment. Der vil til gengæld være spotvarer til en fornuftig pris.

Læs vores prispolitik

Hør mere om at blive Wefood-partner

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Sådan hjælper Folkekirkens Nødhjælp