© Folkekirkens Nødhjælp Stop madspild med Wefood

Wefood mod madspild

I Wefood sælger vi varer, der intet fejler, men som havde kurs mod en container. Når du handler i Wefood, er du med til at bekæmpe madspild, støtte et godt formål – og så er det godt for pengepungen.

Wefood er Danmarks første butik, der sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning, overskredet dato for holdbarhed og sæsonvarer. Overskuddet fra Wefood-butikkerne går til mennesker i nød.

Når du prøver lykken og fylder indkøbskurven med varer fra Wefood, er du med til at bekæmpe madspild. Samtidig støtter du nye løsninger og udviklingsprojekter, der bekæmper sult i verdens mest udsatte samfund i lande som Cambodja, Etiopien og Zimbabwe.

Forstå Wefood på under 2 minutter


Gør Wefood en forskel?

Få et overblik over de sidste tre års resultater og se, hvad du bidrager med, når du handler eller er frivillig i Wefood.

Resultat for 2022:

420 ton mad blev reddet, hvilket gav
3.050.000 kroner
til verdens udsatte mennesker.

Resultat for 2023:

473 ton mad blev reddet, hvilket gav
4.490.037 kroner
til verdens udsatte mennesker.

Resultat for 2024:

360 ton mad blev reddet, hvilket gav
2.473.000 kroner* til verdens udsatte mennesker.

*Resultatnedgangen i 2024 kan tilskrives en samarbejdspartners nedlukning


1/3 af al produceret mad i verden ender i skraldespanden

I Danmark smider en gennemsnitlig familie 20% af deres indkøb ud. Samtidig sulter flere end 820 millioner mennesker verden over. Det vil sige, at hver femte indkøbskurv, vi fylder i et dansk supermarked, ender i skraldespanden, mens 1 ud af 10 mennesker i verden ikke får nok at spise. Det er en ubalance, du kan være med til at ændre.

Det virker så bundforkert at kyle mad i skraldespanden, når så mange mennesker verden over sulter. Når jeg ser i mit eget køleskab, er der masser af ting, som bare ligger og venter på, at jeg en dag tager mig sammen til at få det spist.
Jesper Vollmer, kok og ambassadør for Wefood

© Betina Garcia

Butikkernes åbningstider

Her kan du se åbningstiderne for hver Wefood butik.

Se åbningstider
Jens Schollert, 19 år, Wefood-frivillig, 2023 Foto: Andrea Bautista

Frivillig i Wefood

I sin fritid står Jens bag disken i Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butik på Nørrebro. Jens mener, at frivillighed bør fylde mere på skoleskemaet.

Mød Jens

Prispolitikken i Wefood

Det skal være billigt at handle i Wefood. Det har altid været meningen. Derfor bestræber vi os på at sælge vores varer billigere end supermarkederne.

Alle i Wefood arbejder frivilligt, og al overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Derfor er det vigtigt for os, at Wefood er en ansvarlig overskudsforretning, så vi kan sende penge til verdens mest udsatte mennesker.

Du kan opleve, at vores priser varierer. Det skyldes, at der er stor forskel på vores varer. Nogle har kosmetiske skader på emballagen, andre nærmer sig sidste holdbarhedsdato, og andre er i præcis samme stand, som hvis du købte dem ethvert andet sted.

Wefood kan kun lykkes med gode samarbejdspartnere og meget engagerede frivillige både i butikkerne, leverandørteamet og med fede opslag af vores SoMe-frivillige. Mange tak!
Jan-Martin Mikkelsen – Ansvarlig for Wefood

Når vi prissætter vores varer, tager vi højde for tre ting:

  • Varens stand
  • Din pengepung
  • Hvordan vi bedst hjælper mennesker i nød

En gang imellem kan et supermarked have et knaldtilbud på en bestemt vare, så den måske sælges lige så billigt som i Wefood. Vi har ikke prisgaranti. Men vi garanterer, at ethvert køb i Wefood er en billig investering i verdens fremtid.


Hvor længe kan mad holde sig? Forstå datomærkninger på fødevarer

Vil du undgå madspild og samtidig spise sikkert? Datomærkningen på madvarer hjælper dig med at vurdere, hvor længe maden kan holde sig. Der findes forskellige typer datomærkning: “bedst før” og “sidste anvendelsesdato” – og det er vigtigt at kende forskellen. Her guider vi dig til, hvordan du tolker datomærkninger korrekt, så du får mest muligt ud af dine fødevarer.

Hvad betyder “bedst før”-dato på madvarer?

Bedst før“-datoen på madvarer viser, hvor længe fødevaren bevarer sin bedste kvalitet – herunder smag, konsistens, duft og udseende – forudsat at produktet opbevares korrekt. Det er vigtigt at forstå, at “bedst før”-datoen ikke er en udløbsdato. Mange madvarer kan stadig være helt sikre at spise efter bedst før-datoen, især hvis emballagen er ubrudt, og varen ser, lugter og smager normalt.

Hvad betyder “sidste anvendelsesdato” på madvarer?

Sidste anvendelsesdato” på madvarer angiver den dato, hvor en fødevare senest må spises af hensyn til fødevaresikkerheden. Den bruges primært på letfordærvelige varer som kød, fisk og færdigretter. Efter denne dato bør varen ikke indtages, da den kan udgøre en sundhedsrisiko – selv hvis den ser normal ud. Overholdelse af sidste anvendelsesdato er afgørende for at undgå madforgiftning.


Vær med til at bekæmpe madspild


Kontakt os

Jan-Martin Mikkelsen
Presse og samarbejde
Wefood
jmmi@dca.dk

Mette Egholm
Butikskoordinator
Weefood Jylland
meeg@dca.dk

Claus Wedel Petersen
Butikskoordinator
Wefood Sjælland
clwp@dca.dk

Frank Petersen
Vareforsyning og logistik
Wefood
frpe@dca.dk

Kontrolrapport for Wefood

Kontrolrapport for sorteringscenter


Du kunne også være interesseret i …