© Casper Just Folk spiser mad omkring et bord

Inviter til fællesspisning

- og bekæmp madspild i dit lokalområde

Vær med til at arrangere fællesspisning og begrænse madspild i dit lokalområde.

På verdensplan ender 1/3 af alt den mad, vi producerer, i skraldespanden. På samme tid sulter flere end 800 millioner mennesker.

Det vil vi i Folkekirkens Nødhjælp gerne ændre. Derfor stiller vi skarpt på madspild i anledningen af FN’s internationale madspildsdag 29. september.

I uge 39 udbreder vi fællesspisning rundt om i landet – og vi har brug for din hjælp.

Vær med som arrangør, og modtag et færdigt koncept, som du kan bruge i dit lokalområde, din forening eller sogn. Et koncept, der sætter madspild og fællesspisning i et globalt perspektiv med spændende aktiviteter – lige til at tage fat i.

På den måde kan vi sammen sætte fokus på madspild.

Du kan gå på opdagelse i hele konceptet her

Rådne økologiske grøntsager

Få et globalt perspektiv på madspild

Vi har meget at lære af hinanden, når det kommer til bæredygtighed og madspild. Blandt familier i Cambodia er bæredygtighed en naturlig del af hverdagen, og når der laves mad i Malawi, sørges der hele tiden for at få mest muligt ud af de råvarer, der bruges.

Vær med, når vi lancerer årets madspildsret med inspiration fra Cambodia. Minimer selv madspild med vores Tøm Køleskabet-koncept eller lad jer inspirere af vores globale videokogebog.

Vi sørger for indhold, flyers, plakater, sjove aktiviteter og stof til debat – så du kan koncentrere dig om det lokale arrangement, det gode værtskab, maden og fællesskabet.

Bestil fællesspisningspakke

Vil du komme godt fra start med en fællesspisning, der sætter madspild på menuen? Bestil vores fællespisningspakke med plakater, samtalemenu, knækkede ris og et underholdende spil. Knækkede ris er vores eget madspildsprodukt og kan bruges til at lave årets madspildsret – Cambodianske stegte ris. Læs mere om stegte tis og alle vores aktiviteter her. Angiv gerne lidt information om jeres fællesspisning i kommentarfeltet. Så tilpasser vi jeres fællesspisningspakke efter behov. Bemærk: Bestilles der efter d. 18/9, kan vi desværre ikke love, at vi kan nå at sende en fællesspisningspakke.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan se alle vores materialer og aktiviteter her

Madspildsarrangementerne er en del af Folkekirkens Nødhjælps 100 års jubilæum.


Aktivitetspakke: Flyers, dokumenter og plakater omkring madspild

Se alle vores aktiviteter

Her kan du finde flyers, plakater, sjove aktiviteter og stof til debat – lige til at tage fat på. Med vores aktiviteter er det nemt at sætte madspild på menuen, så du kan koncentrere dig om det lokale arrangement, det gode værtskab, maden og fællesskabet.

Tilmeld aktiviteter

Red maden: Kogebog af Jesper Volmer

I Danmark smider en gennemsnitlig familie 20% af deres indkøb ud. Samtidig sulter 821 millioner mennesker verden over. Dvs., at hver femte indkøbskurv ender i skraldespanden, mens 1 ud af 10 mennesker i verden ikke får nok at spise. Sammen med kokken Jesper Vollmer har vi lavet e-bog ‘Red maden’.

Download