© Casper Just Folk spiser mad omkring et bord

Inviter til fællesspisning

- og bekæmp madspild i dit lokalområde

Vær med til at arrangere fællesspisning og begrænse madspild i dit lokalområde. Som frivillig fællesspisnings-arrangør bliver du en del af en hel ny frivilligaktivitet, som stadig er under udvikling. Du har derfor muligheden for at sætte dit eget præg og være med til at forme fremtidens fællesspisninger mod madspild.

På verdensplan ender 1/3 af alt den mad, vi producerer, i skraldespanden. På samme tid sulter flere end 800 millioner mennesker.

Det vil vi i Folkekirkens Nødhjælp gerne ændre. Derfor stiller vi skarpt på madspild i anledningen af FN’s internationale madspildsdag 29. september.

I uge 39 udbreder vi fællesspisning rundt om i landet – og vi har brug for din hjælp.

Vær med som arrangør, og modtag et færdigt koncept, som du kan bruge i dit lokalområde, din forening eller sogn. Et koncept, der sætter madspild og fællesspisning i et globalt perspektiv med spændende aktiviteter – lige til at tage fat i.

På den måde kan vi sammen sætte fokus på madspild.

Du kan gå på opdagelse i hele konceptet her

Knud Anker står klar med aftensmaden på et rullebord.

Få et globalt perspektiv på madspild

Vi har meget at lære af hinanden, når det kommer til bæredygtighed og madspild. Blandt familier i Cambodia er bæredygtighed en naturlig del af hverdagen, og når der laves mad i Malawi, sørges der hele tiden for at få mest muligt ud af de råvarer, der bruges.

Vær med, når vi lancerer årets madspildsret med inspiration fra Cambodia. Minimer selv madspild med vores Tøm Køleskabet-koncept eller lad jer inspirere af vores globale videokogebog.

Vi sørger for indhold, flyers, plakater, sjove aktiviteter og stof til debat – så du kan koncentrere dig om det lokale arrangement, det gode værtskab, maden og fællesskabet.

Bliv informeret om dette års fællesspisning

Meld dig til nedenfor og hør mere, når vi lancerer årets fællesspisningskoncept for september 2023.

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Du kan se alle vores materialer og aktiviteter her

Madspildsarrangementerne er en del af Folkekirkens Nødhjælps 100 års jubilæum.


Aktivitetspakke: Flyers, dokumenter og plakater omkring madspild

Se alle vores aktiviteter

Her kan du finde flyers, plakater, sjove aktiviteter og stof til debat – lige til at tage fat på. Med vores aktiviteter er det nemt at sætte madspild på menuen, så du kan koncentrere dig om det lokale arrangement, det gode værtskab, maden og fællesskabet.

Tilmeld aktiviteter

Wefood plakater med henblik på madspild

Red maden: Kogebog af Jesper Volmer

I Danmark smider en gennemsnitlig familie 20% af deres indkøb ud. Samtidig sulter 821 millioner mennesker verden over. Dvs., at hver femte indkøbskurv ender i skraldespanden, mens 1 ud af 10 mennesker i verden ikke får nok at spise. Sammen med kokken Jesper Vollmer har vi lavet e-bog ‘Red maden’.

Download