Støt

Wefood - kom og bliv overrasket!

Bliv frivillig

Wefood, Danmarks første butikker med overskudsmad 

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Det kæmpe madspild har vi valgt at gøre noget ved, og derfor har vi skabt Wefood - Danmarks første butikker, der sælger overskudsmad og overskudsvarer.

I Wefood sælger vi varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. Butikkerne i København blev efter åbningen i 2016 hurtigt en succes, derfor fulgte endnu en butik i Aarhus i maj. I efteråret 2019 åbnede butikken i Sydhavnen, i sensommeren 2020 åbnede det sidste skud på stammen i Tingbjerg.

Vi har brug for frivillige kræfter i Wefood

Vil du gå allerforrest i kampen for en mere bæredygtig tilgang til overskudsmad og overskudsvarer? Så se her! Vi har løbende brug for nye frivillige kræfter til vores fire butikker på Nørrebro, på Amager, i Aarhus, i Sydhavnen, i Tingbjerg og i Vejle. Som frivillig får du mulighed for at tage ansvar i butikken, får kundekontakt, indblik i madspildsproblematikken og en masse søde kolleger. 

Vi kræver ingen særlige forudsætninger - du skal bare have lyst til at gøre en forskel for miljøet og verdens fattigste sammen med andre dedikerede frivillige.

Bliv frivillig

Se også: Hjælp klimaet - stop madspild!

Wefoods flotte resultater

Vi kan konstatere, at danskerne for alvor er gået ind i madspildskampen. I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods butikker med overskudsmad og -varer. Wefoods omsætning i 2018 landede på 4.286.115 kroner mod 2.074.105 kroner i 2017.​

Åbning af Wefood i Aarhus

Den 29. maj 2018 slog den nye Wefood-butik i Aarhus dørene op på Vesterbro Torv. Det er den første butik i Jylland, og frivillige har knoklet for at få butikken klar til åbningen. 

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8000 Aarhus C.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Følg Wefood Aarhus på Facebook

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag torsdag, fredag kl. 11-18
Onsdag kl. 10-18 

Lørdag 10.30-14.00   Søndag  se på vores lokale Facebook side efter søndags åbent

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag-søndag kl. 11-16

Følg Wefood Nørrebro på Facebook

Borgbjergsvej 11, 2450 KBH SV.

Mandag - lørdag: Åbningstider varierer fra uge til uge grundet mangel på frivillige.
Søndag lukket

Ruten 6D, Tingbjerg 2700 København

Åbner i sensommeren 2020

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

Der er kommet logo på den nye butik i Aarhus Den 29. maj 2018 åbner den første Wefood i smilets by Aarhus Frivillige arbejder hårdt for at få Wefood butikken klar til åbning den 29. maj Overskudsvarer giver penge til mennesker i nød Varerne er ankommet til den nye Wefood butik på Vesterbro Torv i Aarhus Frivillige knokler for at blive klar til åbningen af Wefood i Aarhus

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. I 2018  har Wefood solgt mere end 173,3 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens mennesker i nød, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt  billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens mennesker i nød.

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager

Århus

Følg os gerne på Facebook: