Støt

Wefood - kom og bliv overrasket!

Bliv frivillig

Danmarks første butikker med overskudsmad 

Vores nye butik er åbnet i Aalborg!

Nordjyske forbrugere kan nu handle både billigt, bæredygtigt og samtidig bekæmpe sult i verdens fattigste lande.

Den 7. juli åbnede vores første butik i Aalborg med alt fra fødevarer, genbrug og tekstil. Det er vores sjette butik på landsplan, og ligesom de øvrige butikker har Wefood Aalborg til formål at gavne både forbrugere, klimaet og verdens fattigste.

Vi åbnede den første butik tilbage i 2016, og konceptet blev hurtig en stor succes. Wefood drives af frivillige og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps sult- og klimaprojekter i verdens mest udsatte områder.

LÆS PRESSEMEDDELELSEN

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Det kæmpe madspild har vi valgt at gøre noget ved, og derfor har vi skabt Wefood - Danmarks første butikker, der sælger overskudsmad og overskudsvarer.

I Wefood sælger vi varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. 

Vi har brug for frivillige kræfter 

Vil du gå allerforrest i kampen for en mere bæredygtig tilgang til overskudsmad og overskudsvarer? Så se her! Vi har løbende brug for nye frivillige kræfter til vores butikker på Nørrebro, på Amager, i Aarhus, i Sydhavnen, Vejle og i Aalborg. Som frivillig får du mulighed for at tage ansvar i butikken, får kundekontakt, indblik i madspildsproblematikken og en masse søde kolleger. 

Vi kræver ingen særlige forudsætninger - du skal bare have lyst til at gøre en forskel for miljøet og verdens fattigste sammen med andre dedikerede frivillige.

Bliv frivillig

Flotte resultater

Vi kan konstatere, at danskerne for alvor er gået ind i madspildskampen. Se vores flotte reslutater

  • I 2018 blev 173,5 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods butikker, hvilket gav 1.250.000 kroner til verdens fattigste.
  • I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods butikker, hvilket gav 1.850.000 kroner til verdens fattigste.
  • I 2020 blev 353,0 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods butikker, hvilket gav 2.647.000 kroner til verdens fattigste.

Prispolitik

Lidt om vores priser.
Det skal være billigt at handle i Wefood. Det har altid været meningen. Derfor bestræber vi os på at sælge vores varer billigere end supermarkederne.

Alle i Wefood arbejder frivilligt, og al overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Derfor er det vigtigt for os, at Wefood er en ansvarlig overskudsforretning, så vi kan sende penge til verdens fattigste.

Du kan opleve, at vores priser varierer.
Det skyldes, at der er stor forskel på vores varer. Nogle har kosmetiske skader på emballagen, andre nærmer sig sidste holdbarhedsdato, og andre er i præcis samme stand, som hvis du købte dem ethvert andet sted.

Når vi prissætter vores varer, tager vi højde for tre ting:

  • Varens stand
  • Din pengepung
  • Hensynet til mennesker i nød

En gang imellem kan et supermarked have et knaldtilbud på en bestemt vare, så den måske sælges lige så billigt som i Wefood. Vi har ikke prisgaranti. Men vi garanterer, at ethvert køb i Wefood er en billig investering i verdens fremtid.

Åbning  i Aarhus

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8000 Aarhus C.

Mandag - fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Følg Wefood Aarhus på Facebook

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag, torsdag, fredag: 11-18
Onsdag: 10-18 
Lørdag - søndag: 11.00-15.00   

Se vores lokale Facebook side for opdaterede åbningstider

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag - fredag kl. 11-18
Lørdag - søndag kl. 11-16

Følg Wefood Nørrebro på Facebook

Borgbjergsvej 9-11, 2450 KBH SV.

Mandag - fredag: 11.00-18.00
Lørdag - Søndag: Lukket
Åbningstider kan varierer
Wefood Sydhavnen Facebookside

Dæmningen 34, 7100 Vejle

Mandag - fredag: 11.00-18.00
Lørdag: 11.00-16.00
Søndag: Lukket

Wefood Vejle Facebookside

Godsbanen 10, 9000 Aalborg

Mandag - fredag: kl. 11-18
Lørdag: kl. 10-15
Søndag: Lukket

Wefood Aalborg Facebookside

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

Der er kommet logo på den nye butik i Aarhus Den 29. maj 2018 åbner den første Wefood i smilets by Aarhus Frivillige arbejder hårdt for at få Wefood butikken klar til åbning den 29. maj Overskudsvarer giver penge til mennesker i nød Varerne er ankommet til den nye Wefood butik på Vesterbro Torv i Aarhus Frivillige knokler for at blive klar til åbningen af Wefood i Aarhus

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. I 2020 har Wefood solgt mere end 353 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens mennesker i nød, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt  billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens mennesker i nød.

Kontakt

Ansvarlig for Wefood:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 2550 2100 
Mail: [email protected]

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Tlf.: +45 5060 2039
Mail: [email protected]

Wefood butik koordinator:
Claus Wedel Petersen
Tlf: +45 5060 4055
Mail: [email protected]

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager

Århus

Følg os gerne på Facebook: