Støt

Wefood mod madspild

Bliv frivillig Få e-bog

En fremtid uden madspild! 

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Det madspild har vi valgt at gøre noget ved, og derfor har vi skabt Wefood - Danmarks første supermarked, der sælger overskudsmad og overskudsvarer og dermed reducerer madspild.

Wefood sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. Butikkerne i København blev efter åbningen i 2016 hurtigt en succes, derfor fulgte endnu en butik i Aarhus i maj. I efteråret 2019 åbnede butikken i Sydhavnen, og vi glæder os til at byde velkommen i endnu en ny butik i Tingbjerg i sensommeren 2020."

Madspild ødelægger klimaet, fordi der bliver brugt unødvendige ressourcer på mad, der aldrig ender som et måltid. Faktisk står det så slemt til, at hvis madspild var et land, ville det være det tredje mest CO2-udledende land i verden.

Klimavenlige opskrifter samt tips og tricks til at undgå madspild

Sammen med kokken Jesper Vollmer har vi lavet med e-bogen 'Red maden'. Bogen, der ikke koster en krone, indeholder tips og tricks til at undgå madspild i dit eget køkken samt en samling af klimavenlige opskrifter.

Vi har brug for frivillige kræfter

Vil du gå forrest i kampen mod madspild? Så se her! Vi har løbende brug for nye frivillige kræfter til vores fire butikker på Nørrebro, på Amager, i Aarhus og i Sydhavnen. Som frivillig i Wefood får du mulighed for at tage ansvar i butikken, får kundekontakt, indblik i madspildsproblematikken og en masse søde kolleger. 

Vi kræver ingen særlige forudsætninger - du skal bare have lyst til at gøre en forskel for miljøet og verdens fattigste sammen med andre dedikerede frivillige.

Bliv frivillig

Flotte resultater i kampen mod madspild

Vi kan konstatere, at danskerne for alvor er gået ind i kampen mod madspild. I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods madspildsbutikker. Omsætningen i 2018 landede på 4.286.115 kroner mod 2.074.105 kroner i 2017.​

Åbning af Wefood i Aarhus

Den 29. maj 2018 slog den nye Wefood-butik i Aarhus dørene op på Vesterbro Torv. Det er den første butik i Jylland, og frivillige har knoklet for at få butikken klar til åbningen. 

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8000 Aarhus C.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Følg Wefood Aarhus på Facebook

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag torsdag, fredag kl. 11-18
Onsdag kl. 10-18 

Lørdag 10.30-14.00   Søndag  se på vores lokale Facebook side efter søndags åbent

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag-søndag kl. 11-16

Følg Wefood Nørrebro på Facebook

Borgbjergsvej 11, 2450 KBH SV.

Mandag - lørdag: Åbningstider varierer fra uge til uge grundet mangel på frivillige.
Søndag lukket

Ruten 6D, Tingbjerg 2700 København

Åbner i sensommeren 2020

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

Der er kommet logo på den nye butik i Aarhus Den 29. maj 2018 åbner den første Wefood i smilets by Aarhus Frivillige arbejder hårdt for at få Wefood butikken klar til åbning den 29. maj Overskudsvarer giver penge til mennesker i nød Varerne er ankommet til den nye Wefood butik på Vesterbro Torv i Aarhus Frivillige knokler for at blive klar til åbningen af Wefood i Aarhus

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. I 2018  har Wefood solgt mere end 173,3 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens mennesker i nød, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt  billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens mennesker i nød.

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager

Århus

Følg os gerne på Facebook: