Wefood

Mindre madspild - mere overskud til verdens fattigste

Bliv frivillig Køb folkeaktie

For English click here

English

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling har Folkekirkens Nødhjælp valgt at gøre noget ved, og derfor har vi skabt Wefood - Danmarks første supermarked med overskudsvarer.

Wefood sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskrevet dato for holdbarhed, som ellers ville være blevet smidt ud. Butikkerne i København blev efter åbningen i 2016 hurtigt en succes, og derfor har vi i maj åbnet endnu et supermarked i Aarhus. Wefood-butikkerne er udelukkende drevet af frivillige og alt overskud går til mennesker i nød.

Det kan Wefood også

©Hans Bach

Men Wefood kan mere end at bekæmpe madspild. Siden marts har Wefood Nørrebro og Wefood Amager tilbudt praktikforløb til elever fra Sputnik STU - en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge med autisme og/eller psykisk sårbarhed. Gennem praktikken får de unge mulighed for at prøve deres kompetencer af i trygge rammer, så de i eget tempo kan blive klar til arbejdsmarkedet.

Og initiativet lover godt. "Hvis vi kan give unge arbejdserfaring og aha-oplevelser og bidrage til, at de får noget selvtillid, er vi kommet langt. Jeg håber, vi kan etablere sådan et samarbejde i alle byer, hvor vi åbner en Wefood-Butik, siger Jan-Martin Mikkelsen, leder af Wefood.

Læs også: Folkekirkens Nødhælp - Der er brug for dig!

Åbning i Aarhus

Den 29. maj 2018 slog den nye Wefood butik i Aarhus dørene op på Vesterbro Torv. Det er den første butik i Jylland, og frivillige har knoklet for at få butikken klar til åbningen. 

Åbningstider

Vesterbro Torv 1A, 8200 Aarhus C.

Mandag-fredag kl. 11-18
Lørdag kl. 11-16

Amagerbrogade 151, 2300 KBH S.

Mandag, tirsdag torsdag, fredag kl. 13-18
Onsdag kl. 10-18

Nørrebrogade 58,  2200 KBH N.

Mandag-fredag kl. 11-16
Lørdag-søndag kl. 12-16

Butikkerne drives af frivillige og derfor kan der forekomme ændrede åbningstider.

Der er kommet logo på den nye butik i Aarhus Den 29. maj 2018 åbner den første Wefood i smilets by Aarhus Frivillige arbejder hårdt for at få Wefood butikken klar til åbning den 29. maj Overskudsvarer giver penge til mennesker i nød Varerne er ankommet til den nye Wefood butik på Vesterbro Torv i Aarhus Frivillige knokler for at blive klar til åbningen af Wefood i Aarhus

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. De første 2 år har Wefood solgt mere end 250 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, ” siger Jan-Martin Mikkelsen projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30 - 50 pct. billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

Se også: Bliv frivillig med Folkekirkens Nødhjælp!

Kontakt

Projektleder:
Jan-Martin Mikkelsen 
Tlf.: +45 25 50 21 00 
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Vareforsyningsansvarlig: 
Frank Petersen 
Mail: [email protected]
Tlf.: +45 50 60 20 39

Kontakt: vedr. oplysninger til skoleopgaver bedes rettes på mail.

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Nørrebro

Amager

Følg os gerne på Facebook: