Wefood

Mindre madspild - mere overskud til verdens fattigste

Bliv frivillig Køb folkeaktie (print selv)

For english click here

English

Wefoods første butik fyldte d. 22 februar 1 år! Danmarks første supermarked med overskudsvarer åbnede på Amager, og i november åbnede der endnu et på Nørrebrogade i København. I løbet af det sidste år har Wefoods mange frivillige solgt over 100 tons overskudsvarer og sendt 1,2 millioner afsted til Nødhjælpsarbejde! 

En tredjedel af alt mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling har Folkekirkens Nødhjælp valgt at gøre noget ved. Butikken på Amagerbrogade i København blev hurtigt en stor succes, og derfor har vi nu valgt at åbne endnu et supermarked.

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. Det første år har Wefood solgt mere end 100 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, ” siger Thomas Mølgaard Andersen, ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

En af de største leverandører til Wefood er Dansk Supermarked Group og føtex. De er glade for, at Folkekirkens Nødhjælp nu udvider konceptet.

”Vi oplever i føtex, at både kunder og medarbejdere er meget optaget af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at endnu en Wefood nu ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden, siger Thor Jørgensen, direktør i føtex.

Wefood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesseret i, fordi de enten er produceret i for store mængder, tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30-50 % billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

Se også: Vær med til at skabe bæredygtig udvikling.

Kontakt

Bassel Hmeidan, Projektleder
Mail:[email protected]: 50 60 20 30
Wefood på Facebook

Thomas Mølgaard Andersen, Leder af Wefood & Genbrug
Mail: [email protected]
Tlf.: 29 70 06 07

Mediehenvendelser:
Per Bjerre
Mobil: 20 19 84 26
Mail: [email protected]

Henvendelser vedrørende rundvisning, projekter eller lignende:
Sofie Amalie Damkjær Østensgård
Projektkoordinator, Wefood
+ 45 50604091
[email protected]

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Følg os gerne på Facebook: