Butik nr. 2 åbner

Nørrebrogade 58, København

In English Bliv frivillig

Folkekirkens Nødhjælp slår snart dørene op til endnu en Wefood-butik. Denne gang på Nørrebrogade i København.

En tredjedel af alt mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling har Folkekirkens Nødhjælp valgt at gøre noget ved. I februar åbnede organisationen verdens første supermarked med overskudsvarer. Butikken på Amagerbrogade i København blev hurtigt en stor succes, og derfor vælger Folkekirkens Nødhjælp nu at åbne endnu et supermarked.  

Den nye Wefood-butik åbner mandag den 7. november kl. 16.00 på Nørrebrogade 58, 2200 København N

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. Alene de første tre måneder har Wefood modtaget mere end 25 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, ” siger Thomas Mølgaard Andersen, ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

”Den næste halvanden måned vil vi hamre, skrue og banke for at få gjort butikken klar til åbningen. Vi sætter rigtig stor pris på det arbejde, de frivillige lægger i forberedelserne, og vi håber, at endnu flere frivillige og endnu flere leverandører har lyst til at være en del af Wefood-holdet, ” siger Thomas Mølgaard Andersen.

Bliv frivillig i Wefood

Opbakning til Wefood

En af de største leverandører til Wefood er Dansk Supermarked Group og føtex. De er glade for, at Folkekirkens Nødhjælp nu udvider konceptet.

”Vi oplever i føtex, at både kunder og medarbejdere er meget optaget af at undgå madspild. Derfor er det meget glædeligt, at endnu en Wefood nu ser dagens lys. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden, siger Thor Jørgensen, direktør i føtex.

Wefood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesseret i, fordi de enten er produceret i for store mængder, tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 50-70 % billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

I 2017 åbner Folkekirkens Nødhjælp den tredje Wefood-butik. Planen er at åbne i Aarhus.

Der er behov for flere Wefood-butikker - og vi har brug for din hjælp!

Salget af Wefood-folkeaktier til vores butik nummer 2 er i fuld gang - og du kan stadig nå at være med. Vi har trykt 10.000 nummererede aktier, så du har muligheden for at købe din egen unikke aktie. Det er salget af Wefood-folkeaktierne, som gør det muligt for os at åbne en butik til. Hjælp os med at bekæmpe madspild og med at støtte verdens fattigste.

Køb din aktie her

Kontakt

Bassel Hmeidan, Projektleder
Mail:[email protected]: 50 60 20 30
Wefood på Facebook

Thomas Mølgaard Andersen, Leder af Wefood & Genbrug
Mail: [email protected]
Tlf.: 29 70 06 07

Mediehenvendelser: Per Bjerre
Mobil: 20 19 84 26
Mail: [email protected]

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Følg os gerne på Facebook: