Mindre madspild – mere overskud til verdens fattigste

In English Køb folkeaktie

Hvert år smides 700.000 tons mad ud i Danmark, mens næsten 800 millioner mennesker sulter på verdensplan – en fordeling, Folkekirkens Nødhjælp gerne vil gøre noget ved. Derfor åbnede vi i februar 2016 Wefood, Danmarks første butik med overskudsmad.  

Wefood sælger varer, som supermarkederne ellers ville have smidt, fordi de er tæt på udløbsdatoen, er forkert mærket eller har beskadiget emballage.

Og på blot de tre første måneder har Wefood solgt mere end 25 tons overskudsmad.

Wefood drives af frivillige og alt overskud går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for verdens fattigste.

Der er behov for flere Wefood-butikker - og vi har brug for din hjælp!

Salget af Wefood-folkeaktier til vores butik nummer 2 er i fuld gang - og du kan stadig nå at være med. Vi har trykt 10.000 nummererede aktier, så du har muligheden for at købe din egen unikke aktie. Det er salget af Wefood-folkeaktierne, som gør det muligt for os at åbne en butik til. Hjælp os med at bekæmpe madspild og med at støtte verdens fattigste.

Køb din aktie her

Fakta om Wefood
  • Varerne i Wefood sælges cirka 30-50% billigere end i almindelige supermarkeder
  • Normalt er det muligt at finde alt fra brød, frugt og grøntsager til mejeriprodukter og udvalgte kolonialvarer i butikken, men sortimentet varierer fra dag til dag
  • Wefood er for åben for alle, hvad enten man er imod madspild, ønsker at hjælpe verdens fattigste eller ganske enkelt er interesseret i lave priser
  • Wefood har samarbejdsaftaler med supermarkeder og grossister, der donerer overskudsvarer fra egne butikker

En butik til gavn for pengepungen, verdens fattigste og miljøet 
Bekæmpelse af hungersnød på verdensplan har været en kernesag for Folkekirkens Nødhjælp siden 1922. Målet med Wefood er at mindske madspild i Danmark og samtidigt samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i udviklingslande som Sydsudan, Etiopien og Bangladesh.

Trods Wefoods billige priser er det, grundet mange besøgende og stor interesse, muligt at skabe et betydeligt overskud til verdens fattigste. I løbet af de første to måneder handlede omkring 10.000 kunder i den første butik og der blev solgt varer for mere end 250.000 kr.

Madspild udgør en stor økonomisk såvel som miljømæssig omkostning på globalt plan. Alene i Danmark lyder den årlige udgift på 11.6 milliarder kroner – og foruden summen der kan gøres op i kroner og ører, betaler miljøet ligeledes en dyr pris.

En tredjedel af alt mad produceret til menneskeligt forbrug går hvert år til spilde, mens produktionen af den enorme mængde madspild lukker 3.3 milliarder tons drivhusgasser ud i atmosfæren (kilde: FN’s fødevareprogram). Produktion, fordeling, forbrug og bortskaffelse af mad kræver enorme mængder af energi og vand.

Wefoods sigte er at være til nytte for både kunder, verdens fattigste og miljøet. Vores koncept har fokus på, hvordan løsningen på et nationalt problem kan indgå som en del af midlet til løsning af universelle problemstillinger som global opvarmning og sult i verdens udviklingslande. 

Åbningstider i butikken på Amagerbrogade 151

Mandag-fredag kl. 15-19.
Åbningstider i juli måned: Mandag-onsdag kl.15-19

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Følg os gerne på LinkedIn og Facebook: