Wefood

Mindre madspild - mere overskud til verdens fattigste

Bliv frivillig Køb folkeaktie

For english click here

English

Wefoods første butik fyldte d. 22 februar 2017 et år! Danmarks første supermarked med overskudsvarer åbnede på Amager, og i november åbnede endnu et på Nørrebrogade i København. I løbet af det seneste år har Wefoods mange frivillige solgt over 100 tons overskudsvarer og sendt 1,2 millioner kr. afsted til nødhjælpsarbejde! 

En tredjedel af al mad produceret på verdensplan ender i skraldespanden. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den fordeling har Folkekirkens Nødhjælp valgt at gøre noget ved. Butikken på Amagerbrogade i København blev hurtigt en stor succes, og derfor har vi nu åbnet endnu et supermarked.

Åbningstider

Amagerbrogade 151
Mandag-fredag kl. 15-19.

Nørrebrogade 58
Mandag-fredag kl. 11-16
Lørdag-søndag kl. 12-16

Opbakning til Wefood  

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. Det første år har Wefood solgt mere end 100 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste, ” siger Thomas Mølgaard Andersen, der er ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Bliv frivillig i Wefood

En af de største leverandører til Wefood er Dansk Supermarked Group og føtex. De er glade for, at Folkekirkens Nødhjælp nu udvider konceptet.

Wefood sælger varer, som supermarkeder og leverandører ikke er interesserede i, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt 30 - 50 pct. billigere end i andre butikker, og overskuddet går til verdens fattigste.

Se også: Vær med til at skabe bæredygtig udvikling.

Kontakt

Projektkoordinator:
Sofie Amalie Damkjær Østensgård
Projektkoordinator, Wefood
Tlf.: 45 50 60 40 91
Mail: [email protected]
Wefood på Facebook

Varedonationer: 
Katja Rosa Baunø
Mail: [email protected]
Tlf.: 81 77 16 59

Leder af Wefood & Genbrug:
Thomas Mølgaard Andersen, 
Mail: [email protected]
Tlf.: 29 70 06 07

Mediehenvendelser:
Per Bjerre
Mobil: 20 19 84 26
Mail: [email protected]

Wefood har en glad smiley

Fødevarestyrelsen har givet Wefood en glad smiley.

Kontrolrapporten for Wefood butikkerne i Danmark

Følg os gerne på Facebook: