Tusind tak for 188 smukke jubilæumssange

Overraskende stor interesse for at deltage i sangkonkurrence om århundredets fællessang.

10. januar 2022 var en særlig dag i Folkekirkens Nødhjælp. Det var nemlig deadline for den sangkonkurrence, der var udskrevet i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps 100 års jubilæum.

Ikke færre end 188 sange var indsendt. Juryen gik straks med at lytte, gennemspille og votere for at finde netop den sang, der kunne harmonere med Folkekirkens Nødhjælps værdier og samtidig bygge på dansk højskole- og salmetradition og synges som fællessang.

”I juryen lagde vi vægt på sangens samlede kunstneriske kvaliteter og evne til at udfolde temaet; håb og handling. Vi søgte desuden efter en slidstærk tekst og melodi, som har potentiale til at blive sunget i mange forskellige sammenhænge og i mange årtier. Sangene vidnede om meget talentfulde sangskrivere og komponister. Genrerne var mange fra salmer til pop/rock. Og kunstnerne var en flot blanding af unge og ældre fra hele landet ,” fortæller Elsebeth Grummesgaard Gjesing, jurymedlem og projektleder i Folkekirkens Nødhjælp.

Premiere ved jubilæumsgudstjeneste

Vindersangen blev “Du spør mig om håbet” skrevet af Lisbeth Smedegaard Andersen og melodi af Mads Granum. Den blev sunget første gang i en stuvende fyldt Københavns Domkirke ved jubilæumsgudstjenesten 6. marts 2022.

Sangkonkurrencen er en del af de kulturelle og folkelige aktiviteter i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum, som blandt andet er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

Om juryen:

Annette Heick er sanger og skuespiller med et bredt, folkeligt virke indenfor journalistik og underholdning. Annette er ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, og har oplevet vores internationale arbejde på nært hold i bl.a. Malawi.

Elof Westergaard er biskop i Ribe Stift. Udover sit brede kendskab til den danske salme- og sangtradition, skriver Elof digte, notater og klummer og har udgivet en række bøger, heriblandt en samling af nye bønner til kirkeåret.

Lars Nielsen Sardemann er organist, korleder, komponist og musikformidler. Har bl.a. bidraget med nye melodier til udgivelserne ’100 salmer’ og ’Kirkesangbogen’. Til daglig er Lars organist i Lindevang kirke på Frederiksberg og er en del af bestyrelsen i Folkekirkens Ungdomskor.

Marianne Søgaard er sangskriver, komponist samt lærer på Silkeborg Højskole, som har et partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp. Bidragyder til bl.a. Højskolesangbogens 19. udgave og ’Kirkesangbogen’.

Elsebeth Grummesgaard Gjesing er projektleder for Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum. Er desuden sangskriver og bidragyder til Højskolesangbogens 19. udgave.


Praktisk information

Bidrag til konkurrencen mailes til: sangkonkurrence@dca.dk

Deadline for at indsende sange til konkurrencen er: mandag d. 10. januar 2022.

Format: PDF med node og tekst. Enten melodi med becifringer eller med udskrevet klaverstemme.
Det er valgfrit, om man også vil sende et link eller en lydfil med sangen. Sangteksten skal være på dansk.

Folkekirkens Nødhjælp vil yde et honorar til tekstforfatter/ komponist.

Hvis du har spørgsmål til sangkonkurrencen, kan du skrive en mail til os på: 100aar@dca.dk