Smilende Denis i sin butik

Fra ged til virksomhed

Spare-låne grupper giver Denis mulighed for at udfolde sit potentiale som iværksætter

© Folkekirkens Nødhjælp

Denis var blot 14 år gammel, da hans far døde af AIDS. Som familiens ældste søn var det hans ansvar at tage sig af familien.

I 2009 donerede Folkekirkens Nødhjælp de første geder til Denis, og de blev startskuddet til et nyt liv.

Gederne formerede sig hurtigt. Denis solgte både skind, mælk og gedekid. De første penge blev brugt på HIV-medicin til moren og skolegang til både Denis og hans to søskende.

Denis Opolot med familie foran hytte
Denis Opolot med familie i Soroti, Uganda. ©Folkekirkens Nødhjælp

Iværksætter

Overskuddet fortsatte med at vokse, og Denis’ indre iværksætter fik lov at blomstre. Han investerede i en solcellelampe og sælger mobilopladninger til hele landsbyen.

For hver opladning tager han en krone, og også her fortsætter overskuddet med at vokse. Denis har vist sig at være en dygtig forretningsmand, og nu køber han også varer på det lokale marked, som han sælger videre med profit.

For at kunne udnytte sit potentiale er Denis med i en spare-låne gruppe, hvor man kan give og tage lån og få hjælp og uddannelse til at drive egen virksomhed.

Smilende Denis i sin butik
Denis ser lyst på fremtiden, hvor han håber at udvikle sin forretning ©Folkekirkens Nødhjælp

Det indbefatter blandt andet hjælp til at udvikle og følge en forretningsplan samt vejledning i at håndtere både lån og investeringer.

Hermed kan nye iværksættere hjælpe hinanden med at nedbryde de barrierer, der fastholder dem selv og deres lokalsamfund i sult og fattigdom.

Denis er i dag en stolt butiksejer med visioner og håb for fremtiden, ikke blot for sig selv, men for hele familien.   


Giv en gave

Twitter LinkedIn Facebook