Christine skræddersyr sin vej ud af fattigdom 

Et innovationskursus hjalp Christine med at komme ud af arbejdsløshedens usikkerhed og blive en succesfuld, selvstændig skrædder i Kakuma, Kenya.

Da Christine Fazili Kalibanya ankom til Kenya som flygtning fra DR Congo, var håbet om at finde et job umiddelbart småt. Arbejdsløsheden blandt unge i Kenya er tårnhøj. Og for de mange unge, der kommer til landet som flygtninge, er mulighederne få. 

Men i stedet for at miste modet, tilmeldte Christine sig et kursus i innovation gennem Folkekirkens Nødhjælp. 

“Jeg hørte om kurset fra en ven i Kakuma-lejren. Så sendte jeg en ansøgning og blev optaget på kurset, som har lært mig en masse praktisk viden om at drive en virksomhed”, fortæller Christine. 

Christine syr unikke designs af de smukke, farverige tekstiler i sin skrædderbutik. Hun drømmer om at udvide sin forretning til flere dele af Kakuma og at hjælpe andre unge med at lære at sy.

Vil hjælpe andre unge med at finde job 

Kurset hos Folkekirkens Nødhjælp har lært Christine om alt fra målgrupper til markedsføring og forretningsudvikling. Og det har hjulpet hende med at starte sin egen forretning op. 

Mens Christine gik på kurset, sparede hun penge sammen ved at sælge hjemmesyede mundbind. Med pengene fra mundbindssalget og den viden om at drive selvstændig virksomhed, som hun fik på kurset hos Folkekirkens Nødhjælp, har hun nu åbnet sin egen skrædderforretning i Kakuma. 

Derudover har hun købt fem symaskiner, så hun nu kan udbyde kurser og hjælpe andre unge i Kakuma med at finde arbejde. 

Jeg har købt fem symaskiner for at undervise studerende i skræddersyning. Med den erfaring, jeg har fået, har jeg lært, at jeg kan få en bæredygtig levevej igennem dette arbejde
Christine Fazili Kalibanya

På den måde har Christine ikke bare skræddersyet sin egen vej ud af fattigdom. Hun hjælper også andre unge i Kakuma med at uddanne sig og er på den måde med til at udvikle lokalsamfundet. 

Christine er vild med at lave unikke tøjdesigns ud af de farvestrålende materialer, som hun køber med hjem til Kakuma-lejren fra Nairobi.

Passion for tøjdesign var drivkraften 

I dag driver Christine en succesfuld skræddervirksomhed i Kakuma-lejren. Men hendes visioner stopper ikke der. 

Christines store drøm er nemlig at udvide sin forretning til andre dele af Kakuma. Det, der især driver hende, er hendes store passion for kreativt tøjdesign. 

”Jeg elsker den alsidige og smukke udvalg af afrikanske tekstiler. Og jeg nyder at finde på unikke designs. Jeg elsker, at jeg nu både kan sy kjoler til mig selv og til resten af lokalsamfundet”, fortæller Christine stolt. 

Om Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Kenya

Kenya er det land i Østafrika, der har den højeste arbejdsløshed blandt unge. 

Derfor udbyder Folkekirkens Nødhjælp kurser i innovation og forretningsudvikling målrettet unge i områder som Kakuma-lejren. På kurserne lærer de unge færdigheder, som bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, og de får viden om at opbygge og drive selvstændig virksomhed. 

Siden 2021 har vi givet tilskud til 11 sociale virksomheder drevet af unge, der er med til at lave social og bæredygtig udvikling i lokalsamfundet.

Twitter LinkedIn Facebook