Hjælp konfliktens ofre nu!
For 240 kr. kan du hjælpe en familie i Gaza med akut nødhjælp i form af mad og vand.
Behovet for hjælp i Gaza stiger fortsat dag for dag, time for time.
Israel har lukket for strømforsyningen til Gaza siden den 11. oktober og mangel på brændstof påvirker alt fra vandforsyning, spildevandsrensning, bortskaffelse af affald, hospitaler og kommunikation til omverdenen.
Efter knap to måneder med krig, håber vi inderligt, at den varslede våbenhvile vil betyde, at langt mere nødhjælp kommer frem til de civile.
Flere end 1,7 mio. mennesker er flygtet. Omkring halvdelen er børn, og de fleste af områdets hospitaler er sat ud af drift. Med andre ord er der mangel på alt.
Vil du hjælpe?
Vil du donere som virksomhed? Støt her
"*" indikerer påkrævede felter
Nidal, vores nødhjælpsarbejder befinder sig på en FN-skole sammen med flere end 20.000 andre civile. Her har han i oktober mobiliseret 40 frivillige, der selv er flygtet, og skaffet og uddelt nødhjælp til tusindvis af fordrevne.
Det er mennesker, der har mistet alt, men som stadig har overskud til at hjælpe andre.
Spørgsmål og svar
Hvad gør Folkekirkens Nødhjælp lige nu?
Folkekirkens Nødhjælp er til stede i det sydlige Gaza, hvor vores fokus er at hjælpe civilbefolkningen med de mest livsnødvendige behov. Vores kollegaer gør alt hvad de kan for at imødekomme de mest basale behov ved at skaffe og distribuere mad og drikkevand.
Kontakten til vores lokale kollegaer er ekstremt vanskelig, men udsigten til en våbenhvile giver et øjeblik til at trække vejret efter at have udholdt syv ugers bombardement og blokade.
Vi håber, at en våbenhvile vil bringe gidsler hjem til familier i Israel og gøre det muligt for et meget større antal humanitære konvojer og nødhjælp at komme ind, end vi har set indtil nu.
Hvor mange mennesker er på flugt i Gaza?
Flere end 1,7 millioner børn og voksne er lige nu på flugt fra bombardementerne i Gaza, selvom de ikke har nogen steder at tage hen. Både Israel og Egypten har lukket sine grænser, og civilbefolkningen er derfor fanget i Gaza.
Kilde: OCHA/FN
Hvorfor er Folkekirkens Nødhjælp ikke til stede i Israel?
Vores indsats er styret af de behov, der opstår. Folkekirkens Nøhjælp samarbejder både med israelske og palæstinensiske civilsamfundsorganisationer, og vil til enhver tid stille sig bag menneskerettighederne, den humanitære folkeret og mennesker i nød.
Vi har været engageret i Palæstina siden 1954, og i 2008 åbnede vi kontor i området. Her har vi indtil oktober arbejdet med både kortsigtet humanitær nødhjælp og langsigtede indsatser.
Støtter Folkekirkens Nødhjælp Hamas?
Folkekirkens Nødhjælp støtter hverken militæroperationer eller terrorister. Vi har meget skrappe regler og producerer for, hvem vi samarbejder med, og hvem vi køber varer af i Gaza og på Vestbredden. Vores samarbejdspartnere har gennemgået en omhyggelig udvælgelsesprocedure med høje krav til transparens og afrapportering.
Vi har folk ansat lige præcis til den opgave, og vi gør alt for få hjælpen frem til de civile, der har de allerstørste behov.
Derfor sender vi nødhjælp til Gaza
Folkekirkens Nødhjælp er en nødhjælpsorganisation. Vi arbejder dér, hvor behovet for hjælp er størst verden over.
Både på Vestbredden og i Gaza har lokalbefolkningen i årevis været ramt af dyb fattigdom og store humanitære problemer. Derfor har vi været engageret i det humanitære arbejde i Palæstina siden 1954.
Vi tager ikke parti i den aktuelle konflikt. Men som nødhjælpsorganisation er vores fokus på at yde humanitær hjælp til civilbefolkningen i en konflikt, som lige nu koster menneskeliv.