© Folkekirkens Nødhjælp

Hjælp ofrene i Libyen

Flere end 250.000 mennesker blev i september ramt af stormen Daniel

Stormen Daniel ramte det østlige Libyen i september 2023 og forårsagede store flodbølger, der ødelagde infrastruktur, boliger og veje.

Flere end 250.000 mennesker blev påvirket af klimakatastrofen. 44.000 blev internt fordrevne, 6.000 mistede livet, og tusinder er stadig meldt savnet.

Folkekirkens Nødhjælp har siden hjulpet befolkningen med katastrofehjælp. Vil du være med til at skabe håb? For 375 kr. kan du for eksempel hjælpe en familie med en nødhjælpspakke:

Vi fortsætter arbejdet

Folkekirkens Nødhjælp og vores partnere fortsætter med at uddele katastrofehjælp i form af fødevarepakker med varer som mel, ris og dadler. Derudover har vi distribueret medicinsk udstyr og uddelt hygiejnekits til flere end 2.800 sårbare familier.

Samtidig arbejder vi med de langsigtede behov for øje og har støttet projekter inden for bl.a. psykosocial hjælp til børn og unge.

Vi er også i gang med at installere solceller ved sundhedsklinikker for at gøre energiforsyningen mere robust ved fremtidige strømsvigt.

Hurtig katastrofehjælp

Folkekirkens Nødhjælp har været til stede i Libyen siden 2011 med indsatser i byerne Tripoli, Misrata, Sirte, Benghazi og Derna – for at fjerne miner og ueksploderet ammunition. Vi har et tæt samarbejde med lokale myndigheder og har ambulancer og køretøjer i landet. Vi kunne derfor hurtigt omstille til at bidrage med katastrofehjælp i særligt Derna, der har været allerhårdest ramt af vandmasserne.

“The psycho-social support sessions have a strong impact on children who are internally displaced. The children are happier after the activities.
Elabed, Humanitarian Coordinator, Libya

Vær med til at redde liv


Vil du vide mere?