© Folkekirkens Nødhjælp

Hjælp ofrene for vandmasserne i Libyen

Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet i vandmasserne og endnu flere står uden tag over hovedet.

Situationen i Libyen er kritisk. Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet, og mange tusinde er fortsat meldt savnet i vandmasserne. Et voldsomt stormvejr har sendt massive oversvømmelser ind over flere byer i den nordøstlige del af landet.

Situationen er dybt alvorlig! Vi er til stede og kæmper for at hjælpe de overlevende i Libyen lige nu.

Vil du hjælpe? For 375 kr. kan du for eksempel hjælpe en familie med en nødhjælpspakke:

Vi er i gang med redningsarbejdet

Folkekirkens Nødhjælps er som en af eneste internationale organisationer til stede i Derna og de omkringliggende byer. Vores primære fokus er at bjerge omkomne fra vandmasserne og hjælpe de overlevende.

Vi har været til stede i Libyen siden 2011 med indsatser i byerne Tripoli, Misrata, Sirte, Benghazi – og også Derna – for at fjerne miner og ueksploderet ammunition. Derfor har vi allerede et tæt samarbejde med de lokale myndigheder og har ambulancer og køretøjer i landet, der kan hjælpe til i Derna, der er allerhårdest ramt af vandmasserne.

Hele bygninger er blevet begravet i mudder og mere end 60.000 mennesker formodes at have mistet deres hjem.

Det er tvivlsomt, om vi nogensinde finder ud af, hvor mange mennesker, der ligger begravet i murbrokker eller er skyllet ud i havet. Men antallet af døde er ganske givet flere gange større end de officielle tal
Graeme Ogilvie, Folkekirkens Nødhjælps landechef i Libyen

Hvordan hjælper vi?

Kollegaer i Libyen arbejder lige nu i døgndrift på at hjælpe lokale myndigheder med redningsarbejdet, som blandt andet indebærer at sikre rent vand at drikke, uddele tæpper og yde psykologisk krisehjælp.

Gennem vores lokale partner Røde Halvmåne støtter vi også to overfyldte hospitaler i Derna med udstyr som ansigtsmasker, plastikhandsker og desinfektionsvæske.

Lige nu skaber meget regn og høje temperaturer under oprydningsarbejdet risiko for udbrud af smitsomme sygdomme som kolera, som kan få situationen til at blive endnu værre.

De nødlidende libyere har akut brug for hjælp. Vil du hjælpe?

Vær med til at redde liv

Op mod 20.000 mennesker formodes at have mistet livet i vandmasserne i Libyen og mere end 60.000 mennesker har mistet deres hjem. Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Vil du vide mere?