© Jakob Dall

Ekstrem tørke koster liv i Kenya

Kenyas børn sulter. Markerne visner, husdyrene dør af tørst, og maden forsvinder for øjnene af millioner af mennesker.

Manglen på mad er akut og der er behov for handling nu.

Vi hjælper børnene og deres familier med kontanter, så de kan købe mad og vand. For bare 440 kr. kan en lille familie i Turkana få mad og vand i en hel måned. Vil du være med til at hjælpe familier, der er ramt af sult?

Hjælp nu

Livsfarlig sult

Tørken har fuldstændigt overtaget magten. Nogle områder har ikke fået regn i over et år, og tørken ser ud til at blive en af de værste klimaskabte naturkatastrofer i nyere tid på Afrikas Horn, fortæller Karen Poore, der er Folkekirkens Nødhjælps landechef i Kenya .

Hun fortæller, at hun møder familier, der går i dagevis uden et eneste måltid. Særligt børnene bliver hårdt ramt af manglen på mad. Situationen er så kritisk, at de bliver alvorligt underernærede eller risikerer at dø af sult.

Hjælp nu

Dødbringende tørke

Atape Imoru Lomanicha bor i Turkana i Kenya, der er hårdt ramt af sult på grund af den værste tørkeperiode i 40 år.

Den her tørke er den værste af alle, den kan ikke sammenlignes med noget. Den har dræbt alle vores dyr, som ellers er vores eneste fødekilde
Atape Imoru Lomanicha

Atape er en af de 3,5 millioner mennesker, der sulter i Kenya lige nu. Med din hjælp kan familier som Atapes i Turkana og andre af verdens brændpunkter få mad og vand.

På jagt efter vand

”Tørken har fået vores unge til at rejse hjemmefra med dyrene i jagten på vand og græs. Det har efterladt kvinder, børn og ældre alene hjemme uden mad på bordet,” beretter Atape Imoru Lomanicha.

Karen Poore supplerer: ”Afrikas Horn oplever en af ​​sine værste tørkeperioder efter tre dårlige regnsæsoner i træk. Den nuværende regnsæson lover allerede dårligt, så snart er vi oppe på fire.”

Uden hjælp udefra ser vi ind i en nær fremtid, hvor mere end et menneske vil miste livet hvert minut på grund af sult.

Hjælp nu

Desperat situation

Tørken i Kenya skyldes klimaforandringer, og sammen med stigende fødevarepriser, på grund af krigen i Ukraine, er situationen blevet helt desperat for Atape og hendes landsby.

“Vi har mistet styrken i vores samfund, og vi har ikke selv ressourcerne til at komme igennem tørken.”

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for, at de tørkeramte samfund lærer at tilpasse sig det nye tørre klima, så de kan klare sig i fremtiden.

Hjælp de sultramte børn

Vil du være med til at hjælpe børn og familier i Kenya og andre udsatte områder til at overleve tørke og sult? På forhånd tusind tak for din støtte. Den redder liv. 

"*" indikerer påkrævede felter

Find link til vores privatlivspolitik nederst på siden

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Vores arbejde i Kenya er et eksempel på, hvor din støtte gør en forskel. Din hjælp gør os i stand til at rykke ud til de mennesker verden over, der har størst behov.