© Jakob Dall

Hvordan hjælper Folkekirkens Nødhjælp børn?

Børn har ret til at være børn uanset, hvor de er født. Men der er stadig utallige børn i hele verden, hvis livssituation fratager dem den mulighed.

I krig og konflikt er det børn, der lider de største ofre, og alt for tidligt vidner de død og ødelæggelse.

Folkekirkens Nødhjælp giver børn et pusterum, og vi kæmper hver dag for at støtte børns ret til et trygt børneliv i hele verden. Her er tre beretninger om børn der viser, hvordan din støtte kan være med til at sikre børn et ordentligt liv, uanset om de bor i Afrika, Europa eller andre verdenshjørner.

Samson

Turkana-regionen, Kenya

Da Samson var 5 år, blev han bidt af en giftig slange. Han vågnede om natten med en stikkende smerte fra hans læbe, og skreg efter sin mor. Den nærmeste lægeklinik var to kilometer væk fra familiens hjem, så Samson og hans mor skyndte sig afsted i mørket.

Desværre havde klinikken ikke den rette medicin til den type slangebid, så de måtte fortsætte rejsen til det nærmeste hospital. Samson fik endelig den rette behandling. Behandlingen var månedlang, men livsnødvendig. Det længere forløb betød også en større hospitalsregning.

Heldigvis kunne Samsons mor låne penge til at betale hospitalsregningen i den lokale landsbybank. Banken er en låne- og sparegruppe startet af Folkekirkens Nødhjælp i 2019. De lokale står for den daglige drift og sørger for, at andre lokale i nød kan få den økonomiske hjælp, de har brug for.

Landsbybanken redede Samsons liv. Uden den økonomiske hjælp havde han ikke overlevet det livsfarlige slangebid. Samsons historie viser, hvordan din støtte kan redde børn fra akut livstruende ulykker og give lokalsamfund et livsnødvendigt sikkerhedsnet.

Anastasija

Lviv, Ukraine

Anastasija på 10 år bor på shelter i Ukraine

Anastasija var 10 år, da hun blev én af 3.9 millioner børn, der måtte forlade deres hjem og hverdag i Ukraine som følge af krigen. Hun flygtede sammen med sine to søskende, sin mor og moster. Hendes far måtte tage til fronten.

Familien søgte tilflugt i en idrætshal i Lviv, som Folkekirkens Nødhjælp har stablet på benene. Her bor familien sammen med 350 andre internt fordrevne. 

Det var anden gang, at Anastasija og hendes familie blev nødt til at flygte fra deres hjem som følge af krig. Hun savner sit hus, hverdag og sin kat. Men hendes største ønske er, at faren kan vende hjem fra fronten

Krigens traumer vil koste dyrt for ukrainske børn som Anastasija resten af deres liv. Folkekirkens Nødhjælp gav Anastasija en hverdag midt i krigens rædsler. Hun kan fortsætte sin skolegang og have tid og plads til leg.

Vi sørger for, at børn på flugt får varme, mad, husly og et pusterum hvor de kan være børn. Med din støtte kan vi fastholder vi en del af en hverdag med tryghed og håb for børn i en utryg tid.

Pooja

Kanchanpur District, Nepal

To skoleelever står ved en cykel og smiler til hinanden

Ved siden af i en lille rismark i det vestlige Nepal ligger en lerhytte. Her bor 13-årige Pooja med sin tante, onkel og kusine. Hun mistede sine forældre, da hun blot var et par år gammel.

Pooja drømmer om at blive læge, så det er vigtigt for hende at gå i skole. Især den første time, matematiktimen, vil hun ikke gå glip af. Lerhytten ligger en time på gåben fra den nærmeste skole og på denne egn er ingen offentligt transport. Derfor er det svært at nå i skole til tiden hver dag.

Folkekirkens Nødhjælp har givet Pooja en cykel. Cyklen gør hurtigere og nemmere at nå i skole til tiden og være med til hele undervisningen. Nu virker drømmen om at læse til læge i hovedstaden Kathmandu mindre fjernt for Pooja.

Vi sørger for, at børn får redskaberne, der sikrer retten til et frit og trygt børneliv. Ved at støtte vores arbejde, kan vi hjælpe flere børn, der ellers ikke har gode forudsætninger for at få sig en uddannelse og komme ud af fattigdom.

Gode gaver til børn

Folkekirkens Nødhjælp støtter FN’s Internationale Børnedag

I forbindelse med FN’s Internationale Børnedag gør vi hvert år ekstra opmærksom på børns rettigheder og behov. Markeringen startede tilbage i 1954, da FN’s generalforsamling anbefalede en international børnedag for øget bevågenhed på børn i hele verden.

Med din støtte kan vi sikre, at udsatte børn får akut hjælp i form af husly og mad i livsfarlige situationer. Vi kan underviser børn i at genkende og undgå områder med ueksploderet ammunition – og vi kan hjælpe børn verden over til uddannelse og en bedre fremtid.

Støt vores arbejde, hvis du også synes, at flere børn skal have lov til at være børn.


Læs os bedre at kende