© Kira Petersen Karavane Konfirmander Sogneindsamling Fotograf Kira Petersen

Hvad er #TagDel-kampagnen?

Vil du gøre en forskel for verdens fattigste?

Folkekirkens Nødhjælp laver hvert år en foredragsturne og et aktivitetsmateriale målrettet børn og unge i Danmark, som vi kalder #TagDel. #TagDel fokuserer på, hvad der binder os sammen som mennesker i en fælles verden på trods ulighed, fattigdom og katastrofer. Kampagnen er en optakt til den årlige husstandsindsamling.

Som deltager bliver du en del af en gruppe på 30-40 unge, som får uddannes til formidle og i løbet af cirka 14 dage holder cirka 150 oplæg. Som forberedelse lærer du blandt andet at lave inspirerende fortællinger, afholde workshops og involvere og engagere publikum.

Du gør en forskel

Foruden formidlingskompetencerne bliver du en del af et hold, som hvert år er med til at indsamle millioner af kroner til nødhjælp.

#TagDel er nemlig er en del af Folkekirkens Nødhjælps Indsamling, som siden 1999 har samlet over 250 millioner ind til mennesker i nød. I 2024 indsamlede vi mere end 11 millioner kroner. For 11 millioner kroner kan man blandt andet give: 

  • Høns til 80.000 familier, så de kan sikre æg og kød til deres familie
  • Eller husly til 350.0000 mennesker i U-landene
  • Eller sende 5000 børn i skole i et år
  • Give 35000 syriske familier på flugt mad i en måned

Spørgsmål og svar

Hvad er #TagDel?

#TagDel er Folkekirkens Nødhjælps årlige indsats overfor unge i Danmark og en optakt til Folkekirkens Nødhjælps årlige hustandsindsamling.

På #TagDel-foredragsturneen tager du landet rundt sammen med andre unge, der har været ude at rejse og set Folkekirkens Nødhjælps projekter. Undervejs holder I oplæg og laver workshops med udgangspunkt i jeres oplevelser.
Vi besøger hvert år cirka 10.000 børn og unge landet over.

Hvorfor er #TagDel vigtigt?

TagDel-kampagnen er vigtig, da den har en direkte indflydelse på antallet af indsamlere til Folkekirkens Nødhjælps Indsamling. Du er med workshops med til at motivere børn og unge, så de forstår, at de kan gøre en forskel ude verden som indsamlere.

Målet er blandt andet at få 5000 unge til at samle ind til verdens fattigste mennesker ved den årlige sogneindsamling. 

Hvordan foregår et #TagDel-besøg?

En besøg varer mellem én og 2,5 timer inklusiv spisepause. Undervejs er der lege, fortællinger, video og quizzer. Alt sammen noget vi forbereder på en fælles forberedelsesweekend.

I løbet af weekenden uddannes du til at formidle, så du føler dig klar og er tryg foran et publikum.

Man er altid en lille gruppe på 3-4 personer, som sammen tager ud og holder oplæg. Hvert hold kører ud til 2-3 workshops om dagen. Der kan være oplæg alle ugens dage. Og workshopsene kan både være placeret i løbet af dagen og om aftenen.

I karavaneperioden betaler Folkekirkens Nødhjælp for transport, leje af biler, forplejning, og overnatning.

Hvornår foregår #TagDel?

Der forberedelseskursus fra d. 21-23. februar. Efterfølgende afholdes #TagDel-besøgene i hele landet i ugerne 9 og 10 fra d. 25. februar til d. 9. marts. 

I løbet af perioden har hvert hold også 2-3 fridage. Fridagene vil typisk være placeret i weekenden, men der kan være enkelte undtagelser.

Hvad får jeg ud af at deltage?

– Karavanen giver dig relevant kampagne- og erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.
– Du får kæmpe erfaring med at formidle, afholde workshops og foredrag. En erfaring, du kan bruge på både studie og job.
– Du styrker dit netværk.
– En udtalelse, du kan bruge til kvote 2 ansøgninger og fremtidige jobansøgninger.
– 2000 kroner pr. uge du deltager.

Og ikke mindst, så gør du en kæmpe forskel for verdens fattigste.

Skal man have erfaring med at lave workshops?

Der kræves ingen særlige kvalifikationer for at kunne deltage, men du skal naturligvis have mod på at formidle.

På forberedelsesweekenden forbereder og øver vi, så alle føler sig trygge i at formidle og fortælle. Efterfølgende får du lov at bruge dine kompetencer i praksis.

Du erhverver på den måde kompetencer, som både er CV-, erhvervs- og studierelevante.

Hvordan forbereder vi oplæggene?

På forberedelsesweekenden øver vi indholdet af oplæggene.
Du får også undervisning i levende formidling, strukturering af oplæg, og hvordan man lægger øvelser ind, som holder energien oppe. Vi udvikler undervejs sammen de lege og quizzer, som bruges til oplæggene. 

Hvem får besøg?

Vi besøger primært konfirmander, efterskoleelever, spejdere og FDF’ere. I alt 8000 – 10.000 unge i hele landet.

Økonomi

Som frivillig bliver du honoreret med 2000 kroner pr. uge, du deltager – ialt 4000 kroner. Du skal selv svare skat af honoraret.

I løbet af perioden dækker Folkekirkens Nødhjælp udgifter til mad og overnatning i perioden.
Vi dækker desuden rejseomkostningerne til og fra forberedelsesweekenden.

#TagDel er kort fortalt for alle unge, der gerne vil gøre forskel og samtidig motivere danskerne til at gøre en forskel for verdens fattigste.


Kontakt

Projektleder

Jonas Holmgaard Hundebøll

jhhu@dca.dk