© Mikkel Østergaard

For indsamlingsledere

Organisér en hyggelig indsamling i dit lokalområde søndag 9. marts 2025.


Om indsamlingen

Kontakt

Skriv til sogneindsamling@dca.dk eller ring til os på tlf. 3315 2800

Folkekirkens Nødhjælp har siden 1999 haft en årlig husstandsindsamling, som mange steder går ud fra sognene og kirkerne i Danmark.

Næste indsamling finder sted søndag den 9. marts 2025.

Det er 27. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling finder sted. Siden den første landsindsamling er der samlet mere end 250 millioner kroner ind til verdens mest udsatte mennesker.

Nyt indsamlingssystem

Vi er ved at bygge et nyt og forbedret indsamlingssystem, som vi forventer er klar den 1. november 2024. Der er derfor ikke længere adgang til det hidtidige system, FISK.
Har du brug for noget indtil da, er du meget velkommen til at kontakte os på sogneindsamling@dca.dk og på telefon 33152800.

Ofte stillede spørgsmål for indsamlingsledere

Hvilke arbejdsopgaver har jeg som indsamlingsleder?

Som indsamlingsleder er din vigtigste opgave at rekruttere indsamlere og sørge for, at de får en god oplevelse. Derudover er der praktiske opgaver såsom materialebestilling, uddeling af ruter og sørge for et mødested.

Hvordan rekrutterer jeg indsamlere?

Gør altid brug af dit lokalområde. Du har bedst kendskab til området, og måske kender du allerede nogen, som ville være interesseret i at samle ind til verdens fattigste. Snak derfor med dem du i forvejen kender. Du kan med fordel række ud til den lokale kirke, FDF’ere, spejdere m.m.

Hvordan gør jeg indsamlingen i vores Sogn kontantløs?

Du som indsamlingsleder skal træffe beslutningen om jeres indsamling i sognet skal foregå uden kontanter. Det vil sige, at I siger nej til muligheden for, at folk kan donere mønter og sedler. Vælger i denne løsning, skal I bestille indsamlingsskilte med et tilknyttet mobilepaynummer.  

Hvor afleverer jeg de indsamlede kontanter?

Du skal aflevere de indsamlede kontanter i et af Salling Groups varehuse. Du skal inden indsamlingen ind på “Kontanthåndtering” og vælge din nærmeste Føtex eller Bilka.

Kan jeg samarbejde med lokale butikker/virksomheder?

Ja, meget gerne. Ræk endelig ud til dit lokalområde, og hør, hvordan butikker/virksomheder bedst mulig kan støtte jeres indsamling i sognet.


Glade indsamlere, der deltager i Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindasamling i marts måned. © Bax Lindhardt
For kirker og sogne

Hvert år deltager op mod 1.000 sogne i samarbejde med foreninger som KFUM og KFUK, FDF.

Læs mere
Børn hopper i sjippetov - illustration 'Nødhjælp kan se ud på mange måder'. © Bax Lindhardt
Nødhjælp kan se ud på mange måder

Vi rykker ud, når katastrofen rammer, giver hjælp til selvhjælp, og styrker verdens mest udsatte mennesker i kampen mod klimaforandringerne.

Se mere
To piger med i vintertøj samler ind med deres mor © Bax Lindhardt
Bliv indsamlingsleder

Har du ikke meldt dig endnu? Bliv indsamlingsleder her, eller send linket videre til andre, der kunne være interesserede.

Læs mere