© Mikkel Østergaard

Bliv indsamlingsleder

Organisér en hyggelig indsamling i dit lokalområde. Næste indsamling finder sted søndag den 9. marts 2025.

I 2025 samler Folkekirkens Nødhjælp ind til mennesker, som rammes af katastrofer. Af krig, konflikter og klimaforandringerne, der får større og større konsekvenser.  

Det er efter cyklonen i Malawi, oversvømmelserne i Sydsudan eller angreb i Gaza og Ukraine. Det er lige dér, midt i katastrofen, at udsatte mennesker har brug for akut nødhjælp for at overleve.

Vi uddeler bl.a. mad, varme tæpper eller sørger for sikkert sted at bo.

Bliv indsamlingsleder og giv håb om et bedre liv til mennesker i nød. 

Vil du være med til at organisere en indsamling i dit lokalområde?

Som indsamlingsleder kommer du med på et stærkt hold af 650 lokale ildsjæle, der sammen med vores cirka 10.000 indsamlere gør en stor forskel for mennesker i nød.

Det er også muligt at komme på indsamlingsleder-rejser ude i verden, så du kan se, hvor du er med til at gøre en forskel.

Hartvig Bjerrum, mangeårig indsamlingsleder for Folkekirkens Nødhjælp.
Vi kan bruge hele vores liv på at spille tennis, arbejde ti timer om dagen, og så skal vi også lave mad. Men jeg bruger 40 timer om året på at være indsamlingsleder. Hvis man regner det ud over et år, er det jo ikke meget. Og det giver ufatteligt meget mening

Dine opgaver som indsamlingsleder:

  • Samle et lille hold, der kan hjælpe dig på dagen
  • Hverve indsamlere og skabe synlighed om indsamlingen
  • Bestille materialer online ved Folkekirkens Nødhjælp
  • På dagen tage imod indsamlere og uddele ruter og indsamlingsbøsser

Bliv indsamlingsleder

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Portrætfoto af en indsamlingsleder © Bax Lindhardt

Indsamlingsleder i Vanløse: “Bare kast dig ud i det!”

Kasper Kongstad Riel opfordrer alle, der har lyst, til at melde sig som indsamlingsleder – uanset om man har prøvet det før eller ej.

Sådan er det at være indsamlingsleder

Du er vært for indsamlingen

At organisere indsamling i dit lokalområde svarer til at arrangere et lille event. Eller til at skulle have gæster. Det er dig, der er vært. Du sørger for al det praktiske, allierer dig med hjælpere, inviterer i god tid og beværter eventuelt med lidt lækkert. Du og dine hjælpere er sammen om at skabe en god indsamlingsdag.  

Indsamlingsstedet er typisk ved den lokale kirke eller i foreningslokaler. Vi kalder vores indsamling ’Danmarks hyggeligste’, for vi har flere, men mindre, indsamlingsområder end andre landsindsamlinger. Det giver tid til kaffe og snak med indsamlerne, så dagen bliver en god oplevelse for alle.

Udover at samle ind til verdens fattigste lande, giver rollen som indsamlingsleder dig erfaring med projektledelse og frivillige, som du kan bruge i andre sammenhænge og skrive på dit cv.

Fatima from Malawi and woman hugging
Indsamlingslederen Hanne sammen med Fatima på inspirationstur til Malawi © Bax Lindhardt

Du kunne også være interesseret i …