Støt

Om os

Vores formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Samarbejde og midler

Vi samarbejder bredt med andre kirkelige og folkelige organisationer og andre samarbejdspartnere.

Vi er en del af ACT Alliance – en alliance af flere end 140 kirker og humanitære organisationer verden over. Sammen er vi en af verdens fem største NGO'er.

ACT Alliance arbejder med udvikling, katastrofe og fortalerarbejde i over 140 lande.

Folkekirkens Nødhjælp er en selvstændig organisation. Arbejdet finansieres ved indsamling, bidrag fra private, virksomheder, fonde og med penge fra blandt andet Danida, EU, FN-organisationer og internationale fonde.

Se indsamlingsoversigt og anerkendelser fra indsamlingsnævnet her

Værdier

Vores slogan er: ”Vi tror på et liv før døden”.

Sætningen er unik for os, fordi ordene netop indeholder vores etiske holdninger og værdier i arbejdet med udvikling og nødhjælp.

”Vi tror på et liv før døden” fortæller kort og godt, hvad der er med til at drive Folkekirkens Nødhjælps arbejde fremad.

Det er ønsket om, at mennesker kan få et helt og godt liv – også i verdens fattigste lande. 

Fisken som symbol

Folkekirkens Nødhjælp kendes på fisken. Den er et gammelt kristent symbol, som går tilbage til kirkens første århundreder.

Fisken stammer fra evangeliernes beretning om Jesus, der giver de sultne noget at spise – fem brød og to fisk. Samtidig er bogstaverne i det græske ord for fisk - IKTYS – synonymer for ordene: Jesus Kristus Guds Søn Frelser.

I Folkekirkens Nødhjælps logo er fisken placeret midt på en jordklode - eller på et rundt brød og symboliserer liv til verden.