© ACT Alliance Act Allience-medarbejder i Sydsudan

Netværk

Læs om de vigtige netværk, som Folkekirkens Nødhjælp er en del af på nationalt og internationalt plan.

I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi tæt sammen med en række partnere og netværk. Det tæller Act Alliance, Learning Lab, Folkekirkens Nødhjælp Ungdom (NU) og Danmarks Indsamling.

ACT Alliance

ACT Alliance (Action by Churches Together) koordinerer nødhjælps- og udviklingsarbejde blandt organisationer tilknyttet WCC og LWF. ACT Alliance består af 152 kirker og kirkelige organisationer, der samarbejder i flere end 120 lande.

I en tid, hvor globale institutioner udfordres af fornyet nationalisme og en faldende tilslutning til globale værdier, principper og solidaritet, tilbyder ACT Alliance en medlemsdrevet platform, der bringer kirker og trosbaserede civilsamfundsorganisationer sammen om en fælles sag, der tager udgangspunkt i fælles overbevisninger, værdier og visioner baseret på tro.

Som trosbaseret organisation med stærke bånd til den danske folkekirke, og som medlem af ACT Alliance, søger vi altid lokale ACT-medlemmer og andre trosbaserede organisationer med potentiale til at blive partnere i vores fokuslande.


Learning LAB

Learning Lab (LLAB) er et team i Folkekirkens Nødhjælps Internationale Afdeling. Samtidig, er det sekretariatet for Fabo Learning Community. Vi er et team af passionerede eksperter, der arbejder sammen med dig om at omdanne dine elever til dygtige videns indehavere og praktikere gennem effektivt, evidensbaseret og brugercentreret design.

Vi mener, at styrkelse af sårbare og marginaliserede mennesker gennem kapacitetsopbygning er et kritisk middel til organisatorisk smidighed og de samfundsmæssige forandringsprocesser, som DCA støtter globalt. Det gør vi ved at dele læringsressourcer, være med til at skabe læringsaktiviteter og værktøjer sammen med andre organisationer.

Vi vil gerne ændre læringsparadigmet i ngo-sektoren, som er afgørende for fleksibelt at kunne imødekomme det 21. Det betyder, at man skal forstå både tendenser og realiteter i udvikling og humanitært arbejde samt gøre brug af muligheden for at parre solid undervisningsteori med mere adgang til innovativ teknologi. Som vores navn viser, er vi forpligtet til både læring og eksperimenter.

Samskabe innovative læringsoplevelser

Vi samarbejder med eksperter om at skabe digitale og analoge kurser med brugerne for at levere kontekstafhængige levering og indhold.

Fremme organisatoriske læringsøkosystemer

Vi forbinder organisatoriske strategier med meningsfulde læringsforløb gennem praksisfællesskaber ved at udnytte og dele eksisterende viden.

Etablere læringspartnerskaber og samarbejder

Vi muliggør samskabelse med dem, der har fælles mål for at maksimere ressourcerne og trække på forskellige perspektiver for kvalitetsresultater

Om Fabo

Fabo Learning Community, der udspringer af et ACTLearn-partnerskab mellem ACT Alliance og Folkekirkens Nødhjælp, der blev etableret i 2013. Fabo Learning Community blev formelt oprettet i 2020 med visionen om at udvide læringssamarbejdet til ngo’er uden for ACT-alliancen. Fabo er et voksende fællesskab af 25 medlemsorganisationer og over 15.000 brugere.

Læs mere om Fabo.

ActLearn er en sub-community som omfatter Folkekirkens Nødhjælp, Finn Church Aid, ACT Svenska Kyrkan, Lutheran World Federation, Diakonia, ACT Sekretariat, og Kirkens Nødhjælp (Norge). Vi har også samarbejdet med andre ACT Alliance-medlemmer.


Folkekirkens Nødhjælp Ungdom – NU

Vi tror på, at unge spiller en helt central rolle i kampen for en mere retfærdig Verden. I Folkekirkens Nødhjælps Ungdom laver vi i fællesskab kampagner og aktiviteter, der sætter globale uligheder på dagsordenen og engagerer til handling. Folkekirkens Nødhjælps Ungdom engagerer unge til fordel for en mere retfærdig verden.Gennem kreative kampagner, sjove aktiviteter og politiske netværk tilbyder vi handlemuligheder for enhver smag – alle skal kunne være med!

Folkekirkens Nødhjælps Ungdom er Folkekirkens Nødhjælps ungdomsorganisation, og overskuddet fra vores events går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.


Logo af Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling

12 humanitære organisationer samler årligt ind til verdens mest udsatte mennesker. Folkekirkens Nødhjælp er med.

Læs mere