Bliv frivillig

Bliv volontør

Rejs til Malawi som frivillig volontør i 2014. Send din ansøgning af sted nu.

Du bor hos en værtsfamilie og er tilknyttet det lokale udviklingsarbejde.

Vi sender er hold på 20 unge af sted i alderen 18-25 år.

Måske den ene er dig?

Bliv genbrugsfrivillig

Bliv frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker i Danmark.

Du bliver en del af et landsdækkende netværk og får gode kolleger.

Samtidig arbejder du for en god sag.

No flash image

Bliv ungdomsfrivillig

Nødhjælpens Ungdom laver seje kampagner, projekter og events over hele landet.

Har du lyst til at være med, vil det være fedt!

Bliv seniorfrivillig

Vær med i seniornetværket og hjælp med til at gøre en forskel for verdens fattigste.

Vi arbejder lokalt og laver spændende, meningsfulde aktiviteter.

Har du lyst til at være med?

Bliv seniorsupporter

Folkekirkens Nødhjælp søger frivillige seniorsupporters til at bistå vores lokale partnerorganisationer i Kirgistan og Malawi.

Har du lyst til at få en uforglemmelig oplevelse og hjælpe andre med din viden?

Bliv frivillig - støt os via frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en meget central del af Folkekirkens Nødhjælp. Har du lyst til at blive frivillig i Danmark eller i udlandet sammen med ca. 4500 andre frivillige og få en masse spændende og sjove oplevelser i selskab med andre ildsjæle?

Gør en indsats for verdens fattigste

Via frivilligt arbejde kan du være med til at lave events og indsamlinger i dit lokalområde, sælge genbrugstøj, cykle mod sult, samle penge ind til fordel for verdens fattigste - eller du kan blive en fast del af vores forskellige frivillignetværk.

Mulighederne for et fedt frivilligjob, der gør en forskel, er mange. Bliv inspireret i karrusellen ovenfor.

Frivillig i Danmark eller i udlandet?

Størstedelen af Folkekirkens Nødhjælps frivillige arbejde foregår i Danmark. Vi laver oplysningsarbejde, kampagner og events og sælger en masse genbrugstøj, alt sammen til fordel for verdens fattigste.

Vi laver ikke frivilligt socialt arbejde i Danmark, men har du lyst til at gøre en forskel ude i verden, kan du læse mere om vores volontør- og rejseprogram her.

SMS for retfærdighed

Vil du være med i et netværk af frivillige, som vi kan kontakte når vi har brug for en særlig indsats? Tilmeld dig vores SMS netværk og få informationer sendt direkte til din mobiltelefon

Vil du være frivillig? Tilmeld dig her!

Du kan allerede nu melde dig som frivillig. Tilmeldingen er ikke bindende, men du vil derefter blive kontaktet af en medarbejder og få mulighed for at høre mere om, hvad du kan hjælpe med.

Tilmeld dig som frivillig her

Vælger du at blive frivillig i Folkekirkens Nødhjælp, lover vi dig en masse sjove, spændende, hyggelige og lærerige timer med mening. Vi ses! 


LÆS OGSÅ

Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Med et ønske om at forny et ellers godt koncept for Sogneindsamling og med hjertet på det helt rette sted, har en ildsjæl fundet vej til Trinitatis Kirkes Sogneindsamling.
Adskillige er mødt op på Café Assistenten på Nørrebro for at samle ind til verdens fattigste. Alle er klar til at give en hånd, nyde vejret og hyggen imens.
Tre af landets ministre er på gaden for at samle ind til verdens fattigste på søndag.
Dåbsattesten fylder snart 90 år, men indehaveren, Kristian Kaptain, er ikke gået i stå. Igen i år er han indsamlingsleder ved den store Sogneindsamling, og det er helt naturligt – den aktive aalborgenser har altid gjort sit bedste for at hjælpe andre.
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
Asger Friis Pedersen er 21 år og er lige vendt hjem efter 4 måneder i Malawi som volontør. Her har han boet hos en lokal værtsfamilie og oplevet hvordan et lokalt træ-projekt gør en kæmpe forskel for mennesker i en landsby i Malawi.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Helene fortæller om regnens betydning for landmænd i Malawi: Hver morgen går jeg til vandpumpen, fylder min spand, betaler et lille beløb for vandet og går hjem med det på hovedet. Jeg vander min lille køkkenhave hver morgen inden morgenmad og dagens mange gøremål. Og hvorfor gør jeg så det?
Den næste måned afholdes 25 møder for indsamlingsledere som forberedelse til den store årlige sogneindsamling d. 9. marts.
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
Gospel-koncert i Jerusalemskirken, mandag den 16. december kl. 19:00 i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, København K
I det nye år, flytter genbrugsbutikken i Hedensted. Men allerede nu er de frivillige i gang med at gøre klar til flytning.
Anne Katrine Haase er volontør i Malawi og bor hos en værtsfamilie i en lille landsby. Hun har i hendes første uge i Malawi besøgt en gammel dame i området, som ikke kunne lægge nyt stråtag på hendes hjem. Anne Katrine og de andre unge danskere hjalp til i selskab med Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere i Malawi.
Rummelighed, venlighed og at ting kan gøres på flere måder er nøgleordene for de 35 frivillige medarbejdere i butikken i Risskov.
Camilla Bøgelund er volontør i Malawi, hvor hun bor i landsbyen Nyamula. Her er et lokalt valg netop er afsluttet og vinderen blev hendes nye gode ven Duncain. I mens valgkampen i Danmark kører på sit højeste, så samler et lille lokalvalg i Malawi landsbyens børn og voksne. Her kan du læse en bid af hendes dagbog.
Det er både butikken og nogle af de frivillige der kan fejre jubilæum i morgen i Assens. Kig forbi og ønsk tillykke og gør samtidig en god handel.
Efteråret er tiden hvor Folkekirkens Nødhjælps mange genbrugfrivillige har mulighed for at mødes på de årlige regionale møder.
Selvom butikkens skilt ikke var kommet helt på plads, var der ingen tvivl om at det var en ny butik der var dukket op på Lyngbyvej.
Selvom butiksdørene er lukkede i øjeblikket i Brande, så ligger de frivillige ikke på den lade side. Der arbejdes for fuld skrue i butikken.
Folkekirkens Nødhjælps butik i Nykøbing Mors blev åbnet med tale af viceborgmester Michael Dahlgaard, og snoren blev klippet af den tidligere MGP-vinder Kristian. Folk fra lokalområdet mødte talstærkt op, og eftermiddagen stod på både kaffe og kage, genbrugsfund og musik med Kristian og trioen Dahlgaard-Dahlgaard.
Torsdag den 17. oktober fra klokken 13.00 til 17.00 hejser vi flaget, ruller den røde løber ud, og fester med musikalsk underholdning og serverer kaffe og kage!
Den 4. oktober 2013 fejrede genbrugsbutikken i Gråsten 30 år. I butikken på Slotsgade er der fokus på bl.a. frimærker, håndarbejde og ikke mindst at bevare intimiteten og forskelligheden.
Miljøminister Ida Auken åbnede fredag Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik LOOP i Fiolstræde. Og hun er ikke i tvivl – genbrug er super hot.
De frivillige fra butikken i Hedensted tog sig en fridag, for at tage på den årlige udflugt.
Folkekirkens Nødhjælps butikker kan, udover at hjælpe verdens fattige, udgøre en base, hvor både sorg og glæde danner rammen om et fællesskab. På Norges Allé i udkanten af Århus fortæller Inger Stæhr Madsen, Hanne Jensen og Inga Christensen om deres frirum, hvor hverdagens udfordringer vendes og de forskellige oplevelser deles.
Frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp delte fredag den 13. september Verdens Bedste Nyheder ud på Valby Station
Torsdag den 12. september kunne de frivillige medarbejdere i Vildbjerg fejre, at de har været i gang i 10 år. Og der er noget at fejre for butikken har i de 10 år sendt millioner videre til det gode formål
På fredag fejrer genbrugsbutikken i Årup 1-års fødselsdag. Det skal gøres med maner. Kig forbi til kaffe og en god handel.
Alle unge mellem 18-25 år kan rejse med Folkekirkens Nødhjælp til Malawi. I Malawi flytter man ind hos en lokal værtsfamilie i en landsby ude på landet. Man vender hjem med meget i bagagen - et uforglemmeligt kulturmøde, stærke oplevelser med udviklingsarbejde og en flok nye venner til samlingen. Se mere på www.nødhjælp.dk/volontør
På fredag d. 16. august spiller Tina Dickow og Søren Huss til Skovrock i Aalborg. Du kan komme med som frivillig pantsamler og støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Uganda.
Du kan hjælpe verdens fattigste som chauffør for vores møbel-genbrugsbutik i Helsinge. Vi søger lige nu et hold af chauffører og afhentere.
14 frivillige FDF-ledere er netop vendt hjem efter en tur til Uganda, hvor de blandt andet har oplevet Folkekirkens Nødhjælps projekter.
170 frivillige fra Nødhjælpens Ungdom havde travlt med at sortere pant på årets Roskilde Festival. Det store arbejde i pantboden giver 100.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
For at få et indblik i Folkekirkens Nødhjælps frivillige i genbrugsbutikkerne portrætterer vi nogle af de mange. Den første vi møder er Lene fra Løgstør der er butikkens kontaktperson.
Folkekirkens Nødhjælp tager på Folkemøde på Bornholm for at sætte fokus på, at op mod 870 mio. mennesker er påvirket af sult, selvom vi har mad nok i verden til at brødføde alle.
4 genbrugsfrivillige har været på studietur til Kirgistan for at se Folkekirkens Nødhjælps arbejde i landet.
Når Folkemødet starter i Allinge torsdag d. 13. juni vil Folkekirkens Nødhjælp være til stede for at sætte fokus på den globale sult med kampagnen 'Mad nok? Dit og mit ansvar?'
Kunderne har taget rigtig godt imod Cafe Nutid, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælps Ungdom og åbnede i september sidste år. På trods af medfarten, er der dog stadig brug for flere frivillige hænder til at fortsætte succesen.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Marstal fylder 35 år lørdag den 1. juni.
Vi søger pantbodsfrivillige, ledere til pantboden og servicefrivillige til årets Roskilde Festival.
Genbrugsbutikken i Hals er flyttet over gaden til nye og bedre lokaler. Åbningsfesten blev et brag af en fest.
Det går ufattelig godt i genbrugsbutikken på strøget i Frederikssund. Vil du være med?
Vi fik en mail på kontoret. Og vi blev så glade for den, at vi synes vi måtte dele den med Jer!
Vejret var i lige så strålende humør som de frivillige medarbejdere i genbrugsbutikken i Randers. Fredag den 3. maj åbnede butikken i nye lokaler.
Det var med højt solskinsvejr at genbrugsbutikken åbnede i nye lokaler i Rudkøbing. Det blev en festlig dag.
Der var fest i butikken torsdag. De frivillige kunne nemlig fejre at det er 30 år siden at butikken åbnede i byen.
Der bliver arbejdet igennem i Rudkøbing i disse dage. De frivillige fra genbrugsbutikken har smidt prismærkepistolerne og taget andre værktøjer i brug. De gør nemlig den nye butik klar til indflytning.
Vil du med på studierejse til Kirgistan i juni?
På fredag er det et år siden, at butikken i Assens blev flyttet. Det har været et godt år, så det skal fejres.
Indsamlingsleder Pi Christoph Svenstrup fortæller her, hvordan hun formår at samle indsamlere.
Butikken på Algade 18 i Vordingborg fylder 30 år og det skal fejres. Kig forbi til gode tilbud og en kop varm kaffe.
Lana er volontør hos Folkekirkens Nødhjælp. Hun bor i Malawi og oplever på egen krop, hvor meget regntiden betyder for mennesker omkring hende.
Der bliver knoklet i Marstal. Genbrugsbutikken udvider - og derfor er medarbejderne i fuld gang med at gøre det hele klart til åbning.
Onsdag den 28. november genåbnede genbrugsbutikken i Frederikssund i helt nye lokaler. Mange glade kunder kiggede forbi for at ønske tillykke.
Som volontør er Maria Brandstrup tilknyttet et projekt på det lokale hospital "Mwami" i Zambia, hvor der tilbydes vejledning og tilsyn af forskellige grupper mennesker ugen igennem. Hospitalet støttes af Folkekirkens Nødhjælp.
Lana Sydow bor i Zambia og arbejder frivilligt på en af Folkekirkens Nødhjælps sundhedsklinikker.
Handl lokalt – hjælp globalt: Antallet af danskere, der giver tid, penge og opmærksomhed til gavn for verdens fattigste, stiger. Det samme gør mængden af muligheder, som danskerne har for at gøre en indsats. Udfordringen for Folkekirkens Nødhjælp og andre ngo’er er derfor at have de rigtige tilbud, som giver mening og værdi.
Christine Amtoft Jensen, tidligere volontør og nu frivillig i Nødhjælpens Ungdom, skriver om sine oplevelser som volontør i Zambia og sit frivillige engagement i Danmark.
Sammen har de idéudviklet, knoklet i døgndrift og overkommet alle udfordringer på vejen uden at give op. Nu har anstrengelserne båret frugt. Nødhjælpens Ungdom står bag den nyligt åbnede café Nutid, hvor overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.
De frivillige i den nye genbrugsbutik i Årup vil gerne takke alle i Årup og omegn for en fantastisk modtagelse. De er helt overvældede og taknemlige over den varme modtagelse de fik på åbningsdagen.
Torsdag den 30. august kl. 14.00 åbner vi ny genbrugsbutik i Årup. Lasse Helner klipper den røde snor og indvier butikken.
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens du sammen med andre frivillige spreder budskabet til resten af Danmark om cafeens arbejde
Gør brug af muligheden for at udvikle dig som menneske, øge dine kompetencer og have det sjovt imens du laver kreative events, som bl.a - men ikke kun - omhandler humanitære udfordringer.
Frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Tommerup er i fuld sving med at gøre de nye lokaler klar til indflytning.
Har du været volontør? Har du lyst til at diskutere globalt engagement, formidling af udviklingsproblematikker og medborgerskab med 50 andre europæiske unge? Så skal du med til ungdomskonferencen ”Young Volunteers for Global Change”
En Roskilde festival uden regn er en sjældenhed. Og i år er ingen undtagelse. Men pantsamlerne er ved godt mod, når dåser, kurs og flasker skal i hus. Mød et par af dem her.
Forberedelserne til åbningen af en ny genbrugsbutik i Aarup er allerede i gang. I sidste uge var der møde med interesserede og kommende frivillige.
Fem unge er vendt hjem til Danmark efter to måneder som volontører i Malawi for Folkekirkens Nødhjælp. Her fortæller tre af de unge om, hvad de bringer med sig tilbage i den mentale rygsæk fra opholdet hos deres værtsfamilier i et af verdens fattigste lande.
Rikke er volontør i Malawi og bor med en dejlig familie i et lille hjemmelavet hus. Rikke må vænne sig til meget i de nye omgivelser - men om 5 uger vender hun snuden hjem. Men alle omkring hende lever her, resten af deres liv.
Børn i Afrika (BiA) arrangerer i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp en studietur til Uganda fra 13. til 28. oktober 2012.
Der bliver pudset, vasket, hamret og i det hele taget arbejdet igennem i Tønder i disse dage. Her skal lokalerne til den nye genbrugsbutik nemlig stå klar inden HKH Prinsesse Marie indvier butikken senere på måneden.
Først flyttede damerne den almindelige genbrugsbutik i Hjørring til nye lokaler og i fredags var det så herrernes tur da møbelgenbrugsbutikken flyttede til nye lokaler.
Folkekirkens Nødhjælp deltager i år for første gang på Folkemødet på Bornholm, der finder sted den 14.-17. juni.
Mia Tjørnum er rejst til Malawi som frivillig volontør. Her er uddannelse og oplysning om aids ikke en selvfølge. Godfrey Mgula er blandt de få mennesker, som frivilligt kæmper imod ved hjælp af teaterets tryllebindende egenskaber.
Den 1. marts genåbnede genbrugsbutikken i Assens i nye lokaler. Og de fik en forrygende start i de nye lokaler. På selve åbningsdagen var der fest og farver og masser af gratulanter kiggede ind for at sige tillykke.
Arbejder du allerede frivilligt for Folkekirkens Nødhjælp, eller påtænker du at melde dig til en frivillig indsats - så er her muligheden for at indhente yderligere oplysninger og motivation.
Lige nu er det nogle helt andre opgaver de frivillige i genbrugsbutikken i Assens arbejder med end sædvanlig. De er nemlig igang med at sætte deres nye butik i stand til åbningen den 1. marts.
Den arktiske vinter afholdt ikke de mange trofaste kunder og venner af butikken på Læsø at møde op til indvielsen af den nye butik.
Gitte Winther er netop hjemvendt fra Malawi med et rejsebrev. Her har hun været volontør i 3 måneder og bl.a. boet sammen med nogle nonner på et kloster.
Julie Søndergaard er i Malawi som volontør med Folkekirkens Nødhjælp og har tilbragt de sidste 6 uger i Malawi. Indkvarteret hos en lokal familie har hun lært kulturen at kende og oplevet, hvor pengene ender, når danskerne giver et bidrag til bekæmpelse af fattigdom.
Et hold på 20 unge frivillige danskere er nu i Zambia, hvor de skal bo og opleve livet på landet i seks uger og derefter hjem og være med i Sultkaravanen 2012
Den nye butik på Algade 50C blev behørigt indviet med fint besøg fra Århus, tale og masser af gæster og gaver.
Genbrugsbutikken har på de 15 år sendt mere end 1 million kr. til Folkekirkens Nødhjælp.
Butikken på Fåborgvej er en bæredygtig succes.
Tirsdag den 29. november kl. 13.00 kommer Folkekirkens Nødhjælp genbrugs "grand old man" Herluf Andersen til Korsør for at indvie den nye genbrugsbutik. Kig forbi og vær med til festen og gør et godt køb.
Erik Dam er udsendt til Malawi som seniorsupporter for Folkekirkens Nødhjælp. Han underviser universitetsstuderende i brugen af IT og det er et job fyldt med udfordringer - og glæder.
De færreste er parate til at sælge alt, hvad de ejer for at hjælpe de fattige. Men alle kan gøre en indsats, som gavner andre. Det skal vi huske, når vi går ud af kirken om søndagen – eller ud af havelågen mandag morgen. Det mener Lars Mandrup, der har været præst i et af Danmarks rigeste sogne og indsamlingsleder ved Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling.
”Et æble pakket ind i Verdens Bedste Nyheder.” Sådan lød budskabet tidligt i morges fra frivillige og ansatte i Folkekirkens Nødhjælp, som midt i en valgkamp delte friske æbler ud og gode nyheder fra udviklingsarbejdet i verdens fattige lande.
Torsdag den 25. august åbnede genbrugsbutikken i Fåborg i nye lokaler på Østergade. Der var stort fremmøde og den nye butik blev godt modtaget af kunderne.
Flere og flere tænker kreativt, når de samler penge ind til sultkatastrofen på Afrikas Horn. Opfindsomheden strækker sig fra bagværk og basarer, linsesupper og loppemarkeder til nødfodbold og klovnerier i Nordens største Cirkus.
Mens modeugens store flagskib af modeller, designere og journalister satte sejl til endnu en dikterende tur på modeverdenens rørte vande, befandt jeg mig i en helt anden sprælsk og mindre andedam – fontænen på Axeltorv lagde grund til sommerens bæredygtige modeshow fra Fisk i anledning af frivillighedsåret.
Genbrugsbutikken i Kjellerup var med til at gøre det lidt festligere for cykelrytterne at komme i mål til Designa Grand Prix. De havde pyntet godt op og holdt åben for de mange tilskuere.
Den 25. august åbner Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i nye lokaler i Fåborg. De frivillige i butikken er lige nu i fuld sving med at flytte butikken til Østergade 15 og glæder sig til at vise den nye butik frem for kunderne.
Fra en mælkekasse i pantlejren fortæller Lærke Mejlgaard om sit første år som pantsamler. Inden hun drager ud på sin sidste vagt.
En gruppe pensionister smører hver dag madpakker til pantsamlerne på Roskilde Festival. I dag besøgte tre af dem festivalen.
Det er en tradition at uge 12 på Silkeborg Højskole står i genbrugens tegn - og at publikum er lidt ældre end de plejer at være på dette tidspunkt. Folkekirkens Nødhjælp inviterer nemlig alle frivillige fra genbrugsbutikkerne på en uge med indhold.
Folkekirkens Nødhjælps Ungdomsnetværk kickstartede kampagnen ”Billig: bistand” torsdag d. 17. marts. Det skete med en alternativ udgave af nationalsangen, fremført på Nørreport Station. Formålet med aktionen var at sætte spørgsmålstegn ved det korrekte i at bruge udviklingsbistand til aktiviteter i Danmark
Det vrimler med hverdagens helte overalt i Danmark. Mennesker der gør en ekstra indsats - på frivillig basis - for at andre kan få det bedre. Du kan også blive en af hverdagens helte.
Hver eneste uge dukker 3500 frivillige op i deres lokale genbrugsbutik for at sælge brugt tøj, sko, nips og møbler. De er hverdagens helte.
To af hverdagens helte arbejder frivilligt for Folkekirkens Nødhjælp. Ikke alene arbejder de i deres lokale genbrugsbutikker - de tager også ind imellem ud og hjælper andre genbrugsbutikker med det praktiske.
De frivillige i genbrugsbutikken i Bogense støtter op omkring Sogneindsamlingen på søndag den 13. marts.
Der var stort engagement i de overraskende jazztoner, da Barefoot Records inviterede til stemningsfyldte koncerter arrangeret af KLUBfisk. Det blev til fem koncerter på tre dage i butikken Fisk under Vinterjazz februar 2011 i København. Her er en reportage fra koncerten med Pistol nr. 9.
De frivillige strålede om kap med solen i Skanderborg fredag. Der var blevet arbejdet igennem for at den nye butik kunne stå klar til den store åbningsfest.
Bliv frivillig i din lokale genbrugsbutik for verdens fattigste
Genbrugsbutikken i Møllergade i Svendborg har 30-års jubilæum den 27. januar. Det skal fejres med ekstra gode tilbud, varm kaffe og lidt godt til ganen hele ugen.
Folkekirkens Nødhjælp har ansat ny national chef, Lars René Petersen, 40 år, der kommer fra en stilling som direktør i Center for Socialøkonomi.
Vores genbrugsbutik i Jyderup har imorgen torsdag den 11. november 25 års jubilæum. Kig forbi og vær med til at fejre dagen.
Kreativiteten var i højsædet, da fisk og Textilskolen viste resultatet af deres samarbejde centreret omkring at give nyt liv til genbrugstøj.
Torsdag den 28. oktober afholdte fisk i samarbejde med Textilskolen modeshow i Helligåndshuset. Overskuddet fra arrangementet går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens kriseområder.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Åbenrå kan lørdag den 30. oktober fejre sit 20 års jubilæum.
Sanger og skuespiller Pernille Højmark har både brug for at slippe kontrollen og give den gas som fest-original, men også for at gøre en forskel for andre.
Vores genbrugsbutik i Skive flytter til nye lokaler. På fredag den 1. oktober åbner de frivillige dørene til den nye flotte butik på Egeris Torv. Kig forbi til en festlig dag med taler, gode tilbud og en god kop kaffe.
Der er krudt i de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker. Ud over det daglige arbejde i butikkerne er vores frivillige også aktive på andre områder. F.eks. er Rosa netop blevet Europamester.
På Danmarks Smukkeste Festival kan 185 unge indtage festivalpladsen med god samvittighed. I samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp donerer de nemlig 21 timer af deres tid til at samle pant til fordel for verdens fattigste.
En værdsat og god kollega og fortaler for verdens fattigste er gået bort.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Skibby har travlt i sommervarmen. De mange sommerhusgæster og turister lægger også vejen forbi den nye og store butik i Bymidten.
Trods de varme sommertemperaturer summede fisk af liv og dans, da Swing D’jour lagde vejen forbi i anledningen af Copenhagen Jazzfestival.
I genbrugsbutikken i Faxe har Magda valgt at gå af som leder - og der skulle hele tre personer til at løfte opgaven.
Torsdag d. 24. juni blev Folkekirkens Nødhjælps streetfodboldarrangement NØDBold afholdt på Klostertorv i Århus. Godt 12.000 kr. blev samlet ind.
Genbrugsbutikken i Esbjerg fejrede tirsdag den 15. juni butikkens 30 års jubilæum - og det blev fejret med en fest for både kunder og frivillige.
Torsdag den 10. juni åbnede de frivillige i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Egtved dørene til de nye lokaler på Søndergade 2. Åbningen blev fejret med stor deltagelse fra kunder og frivillige.
Det går rigtig godt i møbel-genbrugsbutikken i Højby i Odense. Derfor søger vi lige nu nye kolleger til at passe butikken. Har du lyst til at arbejde for verdens fattigste så kig forbi.
Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker mærker også finanskrisen. Alligevel kunne butikkerne i 2009 sende et overskud på 16 mio. kroner til arbejdet blandt verdens fattige.
"Her går det godt - send flere frivillige". Sådan lyder postkortet når de frivillige i Åbyhøj skal skrive hjem. Kunne du tænke dig at være med i successen på Silkeborgvej 285, så kig forbi.
I Kerteminde genbrugsbutik står strikkepindene ikke stille. Det lunede godt i den lange og kolde vinter, der forhåbentlig endelig har sluppet taget helt.
De elsker godt genbrug i Dianalund. Det skyldes ikke mindst de 42 frivilliges utrættelige indsats i genbrugsbutikken på Holbergsvej. Derfor kan de nu fejre butikkens 25 års jubilæum og samtidig glæde sig over omsætningen har været konstant opadgående alle år.

En vandskade i genbrugsbutikken i Randers fik medarbejderne til at trække i arbejdstøjet. Den 19. marts kunne butikken genåbne - næsten så god som ny!
Efter næsten 20 år, stopper Ella Sterby som frivillig i genbrugsbutikken i Middelfart. Men Ellas engagement og arbejde for Folkekirkens Nødhjælp stopper nu ikke af den grund. Produktionen af de populære tv-sko fortsætter.
Der bliver hamret, skruet og malet i denne tid i Skørping. De frivillige i genbrugsbutikken har fundet nye og større lokaler på hovedgaden og der arbejdes hårdt for at gøre butikken klar til åbning den 5. marts.
Rigtig mange Skibby-borgere havde fundet vej til Bymidten, da der torsdag den 11. februar var gen-åbningsfest i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutiks nye store og lyse lokaler.

Genbrugsbutikken i Skibby er flyttet. Der er stor åbningsfest torsdag den 11. ferbruar og alle er velkommen. Det er med stor glæde, at Folkekirkens Nødhjælp nu kan åbne vores genbrugsbutik i nye og større lokaler. Butikken flytter fra Hovedgaden til Bymidten 1 og vi genåbner, nu med endnu mere tøj til store og små, bøger, små-møbler og interiør.
Folkekirkens Nødhjælps nyeste skud på genbrugs-stammen åbnede med et kæmpe brag af en åbningsfest med DJ, live modeller og kendte og ikke så kendte gæster.
Omkring 5000 mennesker blev charmeret af Desmond Tutu på Rådhuspladsen under kulminationen af underskriftskampagnen Countdown to Co2penhagen. 512.894 har skrevet under for en fair klimaaftale.
- så vælger Andreas Guttorm Thomsen og Henrik Jøhnk Hess frivilligt at overnatte i Camp Countdown, en primitiv flygtningelejr på Frue Plads i København. Iført masser af varme klæder og svøbt ind i soveposer af dun, masai-tæpper fra Tanzania og fåreskind fra Ikea, har de to frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp i nat gjort sit for at få politikerne til at vedtage en ordentlig klimaftale, som sikrer verdens fattige.
På Frue Plads i København har de frivillige unge fra Folkekirkens Nødhjælp etableret en flygtningelejr for at sætte fokus på de millioner af fattige, der risikerer at blive klimaflygtninge.
En lang slange af mennesker bevæger sig som en flygtningestrøm fra Rådhuspladsen til Frue Plads i København sent torsdag eftermiddag. Med banneret ”Follow me – Time for Climate Justice” formidler 150 flash mobbere klimaforandringernes konsekvenser til de mange nysgerrige forbipasserende på Strøget.
Biskop Keld Holm klippede den røde snor over til Folkekirkens Nødhjælps nyeste møbel-genbrugsbutik. Butikken ligger i Åbyhøj og er vores første møbelgenbrugsbutik i Århus.
fisk, Folkekirkens Nødhjælps cafe og bæredygtige butik, har sat en række designstuderende og frivillige en opgave: skab en kollektion af redesignet genbrugstøj på seks uger. Resultatet fremvises på et modeshow torsdag d. 19. november på Karierrebar i København V.
Helene Nielsen på 81 er på 9. år Hvidovre-genbrugsbutikkens daglige leder.
Så længe han kan handle, er han tryg. Mød Thorkild Høyer, der både er kendt forsvarsadvokat, sidder i styrelsen i Folkekirkens Nødhjælp og uddeler raslebøsser i Tårbæk.
Mens de fleste frivillige tidligere påtog sig opgaver, der var defineret på forhånd, vil mange i dag gerne have opgaver, som de selv er med til at udvikle, og som matcher deres personlige talenter. Sådan er det også i Folkekirkens Nødhjælp. Her svarer national chef Connie Yilmaz Jantzen på tre skarpe om frivillige
Hver tredje dansker knokler i timevis, månedsvis, årevis, uden at få en øre for det. Til gengæld får de anerkendelse, fællesskab, respekt, netværk, gode anbefalinger på CV’et – og overskud. Derfor bærer arbejdet lønnen i sig selv.
Folkekirkens Nødhjælps pantindsamlere bukkede sig mange gange efter brugte batterier, som festivaldeltagerne havde ladet ligge. 294 kg blev det til.
Guldet flød på plænen foran Bøgescenen på Skanderborg Festivalens sidste aften, søndag. Folkekirkens Nødhjælps frivillige samlede det hele op.
Ikke én eneste mand har meldt sig til at køre de kassebiler, som transporterer flasker, kasser og dåser fra teltpladsen til Folkekirkens Nødhjælps base for pantindsamling på årets Skanderborg Festival. Men Laura og Line sætter sig gerne i chaufførsædet.
Derfor er vi pantsamlere
Frivillige pantsamlere med Folkekirkens Nødhjælps røde fisk på brystet af lyseblå t-shirts blev torsdag morgen sendt ud i Skanderborg Festivalens bragende sol
Generalsekretær Henrik Stubkjær meldte sig som pantsamler torsdag morgen på Skanderborg Festivalens første dag.
Anette er indsamlingsleder, fordi...Det er sådan en smadder god sag
Den 29. januar var der nytårskur i fisk, og en række spændende foredrag om nødhjælp og bæredygtighed var på programmet. Fisks anmelder, Kathrine Kraglund, fortæller om de tanker, hun gjorde sig under nytårskuren.
I lørdags gik folk i hele verden på gaden for at råbe forhandlerne i Poznan op og kræve en effektiv og retfærdig klimaaftale - NU.
fisk drives af unge ildsjæle, som engagerer sig i fisk's forskellige opgaver og udvalg
Gode frivillig-projekter er betinget af lige dele engagement og dygtighed. Det har vi mange stærke eksempler på i Folkekirkens Nødhjælp
Økologiske Thiese-oste og designermøbler giver ikke længere prestige i forbrugersamfundet. Nu markerer vi vores overskud ved ulønnet at gøre noget godt for andre
Interview med Folkekirkens Nødhjælps formand
Den gode vilje
Kirsten Lund Larsen er formand for Folkekirkens Nødhjælp. Læs hele hendes årsberetning på www.noedhjaelp.dk/landsmoede
Skål med!
’Skål med!’ er Rent Vand Kosters nye hverveindsats, der sættes i gang lørdag d. 9. juni.
En række mennesker, som har det til fælles, at de har tid og lyst til at yde en indsats for Folkekirkens Nødhjælp, var samlede til en uge på Silkeborg Højskole.
Danskerne var gavmilde endnu engang, da Folkekirkens Nødhjælp søndag den 4. marts gik rundt ved dørene
Der står dans, drama, leg og musik på programmet, når Lene Kold rykker ind i et af de store slumkvarterer i Tegucigalpa.
Et godt tilbud
Skynd dig: Kom tre måneder på højskole, to måneder i Afrika - og få en rabat på 13.000 kroner, hvis du er hurtig
Folkekirkens Nødhjælp har gennem årtier været kendetegnet af en stor folkelig og kirkelig opbakning
Flere artikler

Følg os på Facebook