Bliv frivillig

Bliv volontør

Rejs til Malawi som frivillig volontør i 2014. Send din ansøgning af sted nu.

Du bor hos en værtsfamilie og er tilknyttet det lokale udviklingsarbejde.

Vi sender hold på 20 unge af sted i alderen 18-25 år.

Måske den ene er dig?

Bliv genbrugsfrivillig

Bliv frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker i Danmark.

Du bliver en del af et landsdækkende netværk og får gode kolleger.

Samtidig arbejder du for en god sag.

No flash image

Bliv ungdomsfrivillig

Nødhjælpens Ungdom laver seje kampagner, projekter og events over hele landet.

Har du lyst til at være med, vil det være fedt!

Bliv seniorfrivillig

Vær med i seniornetværket og hjælp med til at gøre en forskel for verdens fattigste.

Vi arbejder lokalt og laver spændende, meningsfulde aktiviteter.

Har du lyst til at være med?

Bliv seniorsupporter

Folkekirkens Nødhjælp søger frivillige seniorsupporters til at bistå vores lokale partnerorganisationer i Kirgistan og Malawi.

Har du lyst til at få en uforglemmelig oplevelse og hjælpe andre med din viden?

Bliv frivillig - støt os via frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en meget central del af Folkekirkens Nødhjælp. Har du lyst til at blive frivillig i Danmark eller i udlandet sammen med ca. 4500 andre frivillige og få en masse spændende og sjove oplevelser i selskab med andre ildsjæle?

Gør en indsats for verdens fattigste

Via frivilligt arbejde kan du være med til at lave events og indsamlinger i dit lokalområde, sælge genbrugstøj, cykle mod sult, samle penge ind til fordel for verdens fattigste - eller du kan blive en fast del af vores forskellige frivillignetværk.

Mulighederne for et fedt frivilligjob, der gør en forskel, er mange. Bliv inspireret i karrusellen ovenfor.

Frivillig i Danmark eller i udlandet?

Størstedelen af Folkekirkens Nødhjælps frivillige arbejde foregår i Danmark. Vi laver oplysningsarbejde, kampagner og events og sælger en masse genbrugstøj, alt sammen til fordel for verdens fattigste.

Vi laver ikke frivilligt socialt arbejde i Danmark, men har du lyst til at gøre en forskel ude i verden, kan du læse mere om vores volontør- og rejseprogram her.

SMS for retfærdighed

Vil du være med i et netværk af frivillige, som vi kan kontakte når vi har brug for en særlig indsats? Tilmeld dig vores SMS netværk og få informationer sendt direkte til din mobiltelefon

Vil du være frivillig? Tilmeld dig her!

Du kan allerede nu melde dig som frivillig. Tilmeldingen er ikke bindende, men du vil derefter blive kontaktet af en medarbejder og få mulighed for at høre mere om, hvad du kan hjælpe med.

Tilmeld dig som frivillig her

Vælger du at blive frivillig i Folkekirkens Nødhjælp, lover vi dig en masse sjove, spændende, hyggelige og lærerige timer med mening. Vi ses! 


LÆS OGSÅ

Tusindvis af frivillige meldte sig på banen umiddelbart efter supertyfonen, Haiyans hærgen i november sidste år. Zenaida A. Calzada på 27 år er en af dem.
På torsdag begynder det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Folkekirkens Nødhjælp deltager med fuldt program, hvor blandt andet rødgrød med fløde, Clement Kjersgaard og en spritny kampagne indgår.
I disse dage er alle butikkernes kontaktpersoner og butiksudvalg på kursus. De lærer nyt om kommunikation og konflikthåndtering
Senere på måneden kan de frivillige medarbejdere i møbel-genbrugsbutikken i Næstved byde velkommen i nye lokaler nede ved havnen.
På rekordtid flyttede de frivillige medarbejdere ind i den nye butik i Hammel.
I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Trige har vi et par ægte europæere. Betty fra Skotland og Susanne fra Tyskland. Vi tegner et portræt.
Den 2. maj 2014 skifter tidl. direktør og virksomhedsleder Mulle Juul Korsholm spor og bliver kampagnechef i Folkekirkens Nødhjælp.
Det blev noget af en festdag i Brovst da genbrugsbutikken åbnede for den nye større butik.
Der var stor stolthed og glæde blandt de frivillige, da de fredag kunne åbne i nye lokaler i Gråsten.
I den forgangne uge har Silkeborg Højskole haft besøg af 80 glade genbrugsfrivillige fra hele landet.
Der arbejdes på højtryk i Gråsten. De frivillige er i gang med at gøre de nye lokaler i Slotsgade 16 klar til flytningen.
Med et ønske om at forny et ellers godt koncept for Sogneindsamling og med hjertet på det helt rette sted, har en ildsjæl fundet vej til Trinitatis Kirkes Sogneindsamling.
Adskillige er mødt op på Café Assistenten på Nørrebro for at samle ind til verdens fattigste. Alle er klar til at give en hånd, nyde vejret og hyggen imens.
Tre af landets ministre er på gaden for at samle ind til verdens fattigste på søndag.
Dåbsattesten fylder snart 90 år, men indehaveren, Kristian Kaptain, er ikke gået i stå. Igen i år er han indsamlingsleder ved den store Sogneindsamling, og det er helt naturligt – den aktive aalborgenser har altid gjort sit bedste for at hjælpe andre.
Januar har været en fantastisk måned for de frivillige i genbrugsbutikken i Årup
De nye lokaler for genbrugsbutikken blev indviet med fest og musik.
Asger Friis Pedersen er 21 år og er lige vendt hjem efter 4 måneder i Malawi som volontør. Her har han boet hos en lokal værtsfamilie og oplevet hvordan et lokalt træ-projekt gør en kæmpe forskel for mennesker i en landsby i Malawi.
I bidende kulde åbnede vi vores 125. genbrugsbutik - i Holbæk. Og den kom flot fra start
Der bliver arbejdet på højtryk med at gøre de nye lokaler klar til indflytning
Fredag åbnede genbrugsbutikken i nye flotte lokaler og det blev en fest
Helene fortæller om regnens betydning for landmænd i Malawi: Hver morgen går jeg til vandpumpen, fylder min spand, betaler et lille beløb for vandet og går hjem med det på hovedet. Jeg vander min lille køkkenhave hver morgen inden morgenmad og dagens mange gøremål. Og hvorfor gør jeg så det?
Den næste måned afholdes 25 møder for indsamlingsledere som forberedelse til den store årlige sogneindsamling d. 9. marts.
Med 29 år på bagen har de frivillige i genbrugsbutikken i Silkeborg mange års erfaringer at trække på. Inga Hansen, Ritta Johansen og Margrethe Johansen har nemlig været med fra starten, og efterhånden er det frivillige arbejde gået dem i blodet.
Gospel-koncert i Jerusalemskirken, mandag den 16. december kl. 19:00 i Jerusalemskirken, Rigensgade 19, København K
I det nye år, flytter genbrugsbutikken i Hedensted. Men allerede nu er de frivillige i gang med at gøre klar til flytning.
Anne Katrine Haase er volontør i Malawi og bor hos en værtsfamilie i en lille landsby. Hun har i hendes første uge i Malawi besøgt en gammel dame i området, som ikke kunne lægge nyt stråtag på hendes hjem. Anne Katrine og de andre unge danskere hjalp til i selskab med Folkekirkens Nødhjælps samarbejdspartnere i Malawi.
Rummelighed, venlighed og at ting kan gøres på flere måder er nøgleordene for de 35 frivillige medarbejdere i butikken i Risskov.
Camilla Bøgelund er volontør i Malawi, hvor hun bor i landsbyen Nyamula. Her er et lokalt valg netop er afsluttet og vinderen blev hendes nye gode ven Duncain. I mens valgkampen i Danmark kører på sit højeste, så samler et lille lokalvalg i Malawi landsbyens børn og voksne. Her kan du læse en bid af hendes dagbog.
Det er både butikken og nogle af de frivillige der kan fejre jubilæum i morgen i Assens. Kig forbi og ønsk tillykke og gør samtidig en god handel.
Efteråret er tiden hvor Folkekirkens Nødhjælps mange genbrugfrivillige har mulighed for at mødes på de årlige regionale møder.
Selvom butikkens skilt ikke var kommet helt på plads, var der ingen tvivl om at det var en ny butik der var dukket op på Lyngbyvej.
Selvom butiksdørene er lukkede i øjeblikket i Brande, så ligger de frivillige ikke på den lade side. Der arbejdes for fuld skrue i butikken.
Folkekirkens Nødhjælps butik i Nykøbing Mors blev åbnet med tale af viceborgmester Michael Dahlgaard, og snoren blev klippet af den tidligere MGP-vinder Kristian. Folk fra lokalområdet mødte talstærkt op, og eftermiddagen stod på både kaffe og kage, genbrugsfund og musik med Kristian og trioen Dahlgaard-Dahlgaard.
Torsdag den 17. oktober fra klokken 13.00 til 17.00 hejser vi flaget, ruller den røde løber ud, og fester med musikalsk underholdning og serverer kaffe og kage!
Den 4. oktober 2013 fejrede genbrugsbutikken i Gråsten 30 år. I butikken på Slotsgade er der fokus på bl.a. frimærker, håndarbejde og ikke mindst at bevare intimiteten og forskelligheden.
Miljøminister Ida Auken åbnede fredag Folkekirkens Nødhjælps nye genbrugsbutik LOOP i Fiolstræde. Og hun er ikke i tvivl – genbrug er super hot.
De frivillige fra butikken i Hedensted tog sig en fridag, for at tage på den årlige udflugt.
Folkekirkens Nødhjælps butikker kan, udover at hjælpe verdens fattige, udgøre en base, hvor både sorg og glæde danner rammen om et fællesskab. På Norges Allé i udkanten af Århus fortæller Inger Stæhr Madsen, Hanne Jensen og Inga Christensen om deres frirum, hvor hverdagens udfordringer vendes og de forskellige oplevelser deles.
Frivillige fra Folkekirkens Nødhjælp delte fredag den 13. september Verdens Bedste Nyheder ud på Valby Station
Torsdag den 12. september kunne de frivillige medarbejdere i Vildbjerg fejre, at de har været i gang i 10 år. Og der er noget at fejre for butikken har i de 10 år sendt millioner videre til det gode formål
På fredag fejrer genbrugsbutikken i Årup 1-års fødselsdag. Det skal gøres med maner. Kig forbi til kaffe og en god handel.
Alle unge mellem 18-25 år kan rejse med Folkekirkens Nødhjælp til Malawi. I Malawi flytter man ind hos en lokal værtsfamilie i en landsby ude på landet. Man vender hjem med meget i bagagen - et uforglemmeligt kulturmøde, stærke oplevelser med udviklingsarbejde og en flok nye venner til samlingen. Se mere på www.nødhjælp.dk/volontør
På fredag d. 16. august spiller Tina Dickow og Søren Huss til Skovrock i Aalborg. Du kan komme med som frivillig pantsamler og støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Uganda.
Du kan hjælpe verdens fattigste som chauffør for vores møbel-genbrugsbutik i Helsinge. Vi søger lige nu et hold af chauffører og afhentere.
14 frivillige FDF-ledere er netop vendt hjem efter en tur til Uganda, hvor de blandt andet har oplevet Folkekirkens Nødhjælps projekter.
170 frivillige fra Nødhjælpens Ungdom havde travlt med at sortere pant på årets Roskilde Festival. Det store arbejde i pantboden giver 100.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps arbejde.
For at få et indblik i Folkekirkens Nødhjælps frivillige i genbrugsbutikkerne portrætterer vi nogle af de mange. Den første vi møder er Lene fra Løgstør der er butikkens kontaktperson.
Folkekirkens Nødhjælp tager på Folkemøde på Bornholm for at sætte fokus på, at op mod 870 mio. mennesker er påvirket af sult, selvom vi har mad nok i verden til at brødføde alle.
4 genbrugsfrivillige har været på studietur til Kirgistan for at se Folkekirkens Nødhjælps arbejde i landet.
Flere artikler

Følg os på Facebook