Støt

Vandretur på Vestbredden

Oplev det ukendte Palæstina

Tilmeld dig

Har du mod på at opleve en helt ny unik side af Palæstina, komme helt tæt på lokalbefolkningen og samtidig få et særligt indblik i Folkekirkens Nødhjælps arbejde på Vestbredden?

Så snører vi atter vandrerstøvlerne i efterårsferien 2019 og begiver os ud på den smukke vandrerute Masar Ibrahim al Khalil, der slynger sig 330 km ned gennem Vestbredden- fra Jenin i nord til Hebron i syd. På turen passerer vi olivenlunde, høje bjerge, det døde hav, oldgamle kirker og en række små bedouin-landsbyer, samtidig med at vi passerer Folkekirkens Nødhjælps projekter på vejen.

Undervejs overnatter vi i små gæstehuse og hos bedouinerne, som udover ly for natten også giver prøver på det lokale køkken og den særlige palæstinensiske gæstfrihed.

Turen udbydes i samarbejde med Unitas Rejser, og du kan tilmelde dig på deres hjemmeside her

Klik her for at se programmet for turen.

 

FAQ Vandring på Vestbredden

Hvad kræver det rent fysisk for at kunne deltage?

Man skal kunne vandre 15 km om dagen i bakket terræn, mens man er i stand til at bære sin egen dagstursrygsæk. Selve vandringen er ikke teknisk krævende, men det går visse steder godt op og ned og der vil på nogle strækninger være op mod 30 grader.

Hvor langt vandrer man typisk per dag?

De enkelte vandrestrækninger per dag er typisk omkring 15 km. Hvor langt vi specifikt ender med at vandre kommer an på vejret, gruppen og logistikken omkring vandreturen. Vi vil med andre ord godt kunne risikere at vandre kortere hvis der opstår forsinkelser undervejs mens vi omvendt også kan beslutte os for at vandrer længere hvis tiden tillader det.

Hvordan er man indkvarteret?

Undervejs er vi indkvarteret under meget forskellige forhold for at kunne afspejle alle de forskellige facetter og leveforhold i Palæstina og Israel. Standarden vil derfor svinge meget fra helt primitive bedouintelte og gæstehuse til almindelige turisthoteller.

Skal man selv bære sin bagage undervejs?

Nej. Under selve vandreturen vil din bagage blive transporteret med en følgebus så du kun skal bære en dagsrygsæk.

Er det en (turist)vandretur eller oplevelses/informationsrejse?

Begge dele. Selve vandreturen varer 6 dage ud af turens 10 dage og er dermed hovedkomponenten. Under vandreturen og de øvrige dage vil vi stifte et tæt bekendtskab med den palæstinensiske kultur og Folkekirkens Nødhjælps projekter. Hvis du udelukkende er interesseret i at vandre er denne tur ikke for dig, da vandredelen kan blive beskåret i tilfælde af forsinkelser. Er du derimod ude efter et helt unikt indblik i den palæstinensiske kultur, natur og interesseret i det arbejde vi i Folkekirkens Nødhjælp laver i Palæstina er denne tur lige noget for dig!

Få nyt om vandreturen

Udfyld formularen, så får du mere information om vandreturen til Palæstina direkte i din mailbox.