Fællesskab gennem kyllinger

I Malawi giver de glæden videre, når de modtager høns og kyllinger

© Folkekirkens Nødhjælp

Ti æg bliver til en masse kyllinger, der bliver til høns, der lægger masser af æg. Og æg kan sælges på markedet, og det forbedrer levevilkår. Det er ganske vist.

I hjørnet op af muren i skyggen fra et grønt net bor Adonija Nkhatas håb. Ni små fine kyllinger – blot to uger gamle.

Kyllingerne er af en helt særlig race, og de skal passes og plejes, så de kan vokse sig til høns og lægge gode store æg, der kan sælges på markedet.

70 øre kan man få for et æg af denne type, og de falder på et tørt sted i dette område af Malawi – et af verdens fattigste lande.

”Med kyllingerne kan jeg tjene penge til familien,” siger Adonija Nkhata, der bor i et lille hus med sin kone og seks børn.

Se også: Få et gækkebrev, når du giver fem kyllinger

©Andreas Hagemann Bro
©Andreas Hagemann Bro

Lige for tiden er der tørke i store dele af Malawi, og de fleste mennesker her omkring får kun ét måltid mad om dagen.

Adonija Nhkatas håb til fremtiden ligger i, at hans nye kyllinger, som han har modtaget af Folkekirkens Nødhjælp, kan klare sig lige så godt som naboens.

”Så kan jeg købe mad og andre fornødenheder,” siger Adonija Nhkata med et stort smil.

Naboen lidt længer oppe af jordvejen, har nemlig været med i projektet i længere tid, og Adonija Nhkata har set, hvordan det er lykkedes at sælge æggene videre.

Naboen har blandt andet brugt pengene på sukker, salt og sæbe, og Adonija Nhkata og konen Janet Nyirenda vil gøre det samme.

©Andreas Hagemann Bro

De får undervisning af Folkekirkens Nødhjælp i, hvordan de skal passe kyllingerne, så de klarer sig bedst muligt og lægger flest æg. Når kyllingerne bliver til høns og lægger æg, kan familien dog ikke begynde at sælge dem på markedet lige med det samme.

Adonija Nhkata har nemlig som alle andre, der får æg gennem dette projekt, lovet, at give de første ti æg videre til en anden familie, der kan få gavn af hønseavl.

Den næste familie kan udruge æggene og cyklussen fortsætter. Sådan bliver Adonija Nkhatas ni kyllinger til endnu mere håb for endnu flere mennesker.


Giv en gave

Twitter LinkedIn Facebook