To drenge med armene om hinanden står sammen

Danmark samlede ind til coronakrisens børn

Coronapandemien har ramt verdens fattigste familier hårdt. Det går ud over børnene, som har svært ved at komme tilbage i skole.

© Hans Bech

Folkekirkens Nødhjælp var en af de 12 organisationer bag Danmarks Indsamling. I 2022 fokuserede indsamlingen på at hjælpe de familier og børn, der er hårdest ramt af coronapandemien.

Dårlige odds er blevet endnu dårligere

I Nepal, Irak og Kenya har børn i forvejen hårde odds i livet. Desværre er de odds nu blevet dårligere af coronakrisen.

Mange børns skolegang blev sat på pause i flere måneder, da coronakrisen var på sit højeste. I verdens fattigste lande kunne man ikke fjernundervise børnene, da verden lukkede ned. Derfor er mange børn kommet bagud i skolen, og andre er aldrig vendt tilbage, fordi deres familiers økonomi ligger i ruiner efter krisen.

Børnene bliver nødt til at arbejde, så de kan hjælpe deres familier. Men børn skal ikke arbejde. De skal gå i skole. Folkekirkens Nødhjælp vil derfor sikre at børnene kommer tilbage i skole. Uddannelse giver dem nemlig mulighed for en bedre fremtid.

Børnerettighedsklubber i Kenya

Folkekirkens Nødhjælp har i længere tid haft projekter, hvis formål var at få børnene tilbage på skolebænken. Men det er nødvendigt med en vedvarende indsats, hvis børnene skal blive i skolen, hvor de hører til.

Ét af vores projekter finder sted i Kenya, hvor vi har været med til at oprette børnerettighedsklubber på skolerne. Mentorere underviser eleverne i, hvorfor det er vigtigt at gå i skole, og de kan tale med unge mennesker, som er droppet tidligt ud af skolen. Konsekvenserne ved ikke at få en uddannelse bliver håndgribelige, og har den præventive effekt, at mange børn bliver i skolen.

Børnerettighedsgrupperne er også sat i verden for at få eleverne til at møde til tiden, komme i skole hver dag og mindske mobning blandt børnene.

Hele familien skal have hjælp

Børns skolegang afhænger af, hvordan hele familien har det. Er der ikke råd til aftensmad, virker det mindre vigtigt at få sendt sit barn afsted i skole.

Derfor hjælper vores projekter rundt omkring i verden også familier med at skabe sig et større økonomisk og socialt overskud.

I Kenya hjælper vi blandt andet familier med at indrette deres landbrug, så det kan stå imod klimaforandringerne, hvor uregelmæssigt vejr er blevet et trist vilkår. Familierne lærer nye metoder, så deres afgrøder kan overleve. På den måde får familier mad på bordet, en indtægt og forhåbentlig overskud i hverdagen, så de kan sende deres børn i skole.

Pengene fra årets Danmarks Indsamling går til udsatte familier i Irak, Nepal og Kenya, hvor Folkekirkens Nødhjælp bidrager til, at verdens mest udsatte mennesker får et værdigt liv. Eksemplerne overfor er blot eksempler på, hvordan udsatte familier får hjælp.

Læs om Folkekirkens Nødhjælps deltagelse i Danmarks Indsamling

Folkekirkens Nødhjælp fokuserer i 2022 på:
  • At familier får adgang til mad, vand, sanitet, sundhed og uddannelse.
  • At fattige og udsatte familier – specielt kvinder og unge – får bedre levevilkår og indkomst.
  • At især kvinder og børn kender deres rettigheder og har indflydelse på eget liv
  • At fattige og udsatte familier kan stå imod klimaforandringer og coronakrisen.
Twitter LinkedIn Facebook