Støt

Der er brug for dig

Bliv en del af Folkekirkens Nødhjælp

©Yilmaz Polat

Vi redder liv
Som en del af det internationale netværk ACT Alliance kan vi reagere hurtigt og effektivt, når der er menneskeliv på spil. Vi rykker ud med akut nødhjælp, når krigen eller katastrofen kommer buldrende.

Vi bliver, når kameraerne slukkes
Vi skaber robuste lokalsamfund. Med bæredygtig udvikling og hjælp til selvhjælp fjerner vi de rødder, som får sult, fattigdom og undertrykkelse til at trives.

Vi tror på retten til et værdigt liv
Vi missionerer ikke, og vi skeler ikke til køn, race, religion eller politisk overbevisning. Vi mener, at alle har ret til et værdigt liv. Derfor bekæmper vi ekstrem ulighed i verdens fattigste lande.

Støt fast nu

Siden 1922 har vi arbejdet for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden. Det bliver vi ved med, fordi vi mener, at alle har ret til et trygt liv dér, hvor de vokser op.

Støtter du fast, er du med til at sikre, at vi kan rykke ud, når katastrofen rammer; og at vi kan blive, når kameraerne slukkes. Alt sammen for at skabe en bedre fremtid for mennesker i nød.

Vi håber, du vil støtte vores arbejde. Beløbet vælger du selv ovenfor. Hver en krone tæller!

En mere retfærdig verden

”Ligesom slaveri og apartheid er fattigdom ikke naturlig. Den er menneskabt, og den kan besejres og udryddes ved menneskelig handling. At besejre fattigdom er ikke et spørgsmål om velgørenhed. Det er et spørgsmål om retfærdighed.” (Nelson Mandela) Vi er enige med den store frihedskæmper. 

Ønsker du en mere bæredygtig og retfærdig verden, kan du blive medlem og støtte vores arbejde. Med en fast månedlig donation er du med til at sikre, at vi kan rykke hurtigt ud, når katastrofen rammer, og at vi kan skabe bæredygtig udvikling for verdens fattigste.

Du redder liv

Vælger du at blive en del af Folkekirkens Nødhjælp bliver du fast livredder.

Du støtter nemlig vores katastrofearbejde i lande, som slet ikke er klædt på til at modstå tyfoner, tsunamier, jordskælv, oversvømmelser, krig eller epidemier.

Vi er en del af ACT Alliance, som er et internationalt nødhjælpsnetværk af 150 kirker og humanitære organisationer fra hele verden. ACT Alliance er til stede i over 125 lande, og vi kan dermed rykke lynhurtigt ud, når katastrofen rammer. På den måde kan vi redde liv, bringe folk i sikkerhed, behandle de sårede og give mad og vand til de trængende.

Takket være støtte som din kan vi:

  • Uddele nødhjælp ved akutte katastrofer
  • Forbedre varslingssystemer og infrastruktur for at forebygge kriser
  • Undervise i førstehjælp
  • Gribe ind, når basale rettigheder bliver krænke

 Støt fast nu

Du bygger bedre samfund

Vi støtter FN’s Verdensmål, som blandt andet handler om at udrydde sult og fattigdom og skabe bæredygtige lokalsamfund med rent vand og lige muligheder for alle.

Det er grundstenen i vores innovative udviklingsarbejde i verdens fattigste lande, som kan tage sig vidt forskelligt ud.

Det kan være quinoa-afgrøder, som bliver plantet på markerne i lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Quinoa er nemlig en superfood i mere end én forstand – den er ikke bare sprængfyldt med proteiner, den er også ekstremt modstandsdygtig over for tørke.

Det kan være køkkenhaver på højkant, som kræver mindre plads, vand og arbejde, så familien kan dyrke flere grøntsager.

Det kan være en næringsrig insektkiks, som kan spises, hvor madmanglen er stor.

Det kan være minerydning, så børnene kan komme sikkert i skole.

Det kan være oplysningsarbejde om basale rettigheder.

Det kan være solcellelamper, det kan være et kreditkort, det kan være renovering af huse. Det kan være alt muligt.

Fælles for det langsigtede udviklingsarbejde er ambitionen om at løfte lokalsamfundene og skabe bæredygtig udvikling. Derfor engagerer vi lokalbefolkningen og samarbejder med lokale partnere for at vække medborgerskab. Vi giver hjælp til selvhjælp, så lokalsamfundene kan stå på egne ben.

Støt fast nu

©Sofia Wraber

Om Folkekirkens Nødhjælp

Siden 1922 har vi arbejdet for at skabe en bedre verden.

Vi udspringer af et kristent menneskesyn, og næstekærligheden er stadig en rettesnor for vores arbejde. Vi ser det som vores pligt at hjælpe mennesker i nød – uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Sådan var det i 1922, da vi stiftet for at hjælpe ofrene for 1. verdenskrig – vel at mærke på begge sider af krigen. Og sådan er det i dag.

Meget har ændret sig i de forløbne år. Folkekirkens Nødhjælp er i dag en af Danmarks største, selvstændige ngo’er, der beskæftiger over 1.000 medarbejdere i 25 lande. Og vores arbejde har ændret sig markant i takt med, at verden har forandret sig.

Men missionen forbliver den samme som dengang: At redde liv. At bekæmpe fattigdom og uretfærdighed. At skabe en bedre verden.

Det med småt

Omkring 85 procent af vores indtægter går direkte til vores udviklings- og katastrofearbejde. Derudover går cirka 9 procent til oplysningsarbejde og indsamling. I 2017 gik 8,2 procent til administrationsomkostninger.

Husk, at du kan få skattefradrag op til 17.000 kroner årligt (i 2021) for donationer til velgørende formål.