© Antti Yrjönen Kvinde og hendes to sønner kører op ad en rulletrappe i Budapest Lufthavn

Vil du vide mere om situationen i Ukraine?

Læs vores artikler her

Den 24. februar 2022 påbegyndte Rusland invasionen af Ukraine, hvor russiske militærkøretøjer rykkede ind på ukrainsk territorium.

Flygtningesituationen i Ukraine er en af de største humanitære kriser siden Anden Verdenskrig. Mange familier har været tvunget til at flygte med få timers varsel og med næsten ingen ejendele med sig.

Folkekirkens Nødhjælp er til stede i Ukraine, hvor vi hjælper mennesker på flugt.

Hvad går pengene til?

Set i lyset af den kritiske situation i Ukraine har Folkekirkens Nødhjælp valgt, at halvdelen af indtægterne fra årets sogneindsamling går til krigsramte familier.

Som indsamler og indsamlingsleder har du været med til at hjælpe de mange børn, kvinder og ældre mennesker, der er på flugt fra den voldsomme krig med vand, mad, husly, bleer, soveposer og tæpper.

Sogneindsamlingen har de sidste fem år samlet ind til klimahjælp til verdens fattigste familier. Det gjorde vi også i år, men på grund af den akutte situation i Ukraine så vi os nødsaget til, at indsamlingen havde to spor: krig og klima.

17 millioner kroner samlet ind

Til vores landsindsamling gik mere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine. Det blev det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid. Du kan stadig nå at give et bidrag.

Det bedste resultat nogensinde

Søndag 13. marts 2022 gik flere end 12.000 frivillige på gaden for at samle ind til ofrene for krigen i Ukraine og klimahjælp til verdens fattigste, og de har sikret Folkekirkens Nødhjælp det bedste resultat i indsamlingens 24 år lange levetid.

Endnu engang beviser Danmark, at vi er et lille land med et stort hjerte.


Billeder af flygtninge og situationen i Ukraine

En pige på flugt fra Ukraine krammer sin bamse © Antti Yrjönen
Kvinde og børn ankommer med tog til Chop Railway Station i Vestukraine © Antti Yrjönen
Familier venter i Budapest lufthavn © Antti Yrjönen
Familie venter på at checke deres baggage ind i lufthavn i Budapest © Antti Yrjönen
Kvinde holder barn i armene © Håvard Bjelland / Norwegian Church Aid
To ukrainske piger i Budapest Lufthavn © Antti Yrjönen